Simona Vrhovec

Čudovita si

21. september 2016    938 ogledov

Draga, čudovita, Ženska preden začnem oziroma nadaljujem, te nekaj prosim.

Odloži vse kar počneš v tem trenutku in si reci: Čudovita sem. Popolna sem. Cenim se. Moje telo je popolno. Sem edinstvena in se sprejemam takšno kot sem. Rada se imam.

Si rekla to na glas ali le na hitro povedala v mislih in ob tem malce zardevala?

Sprejmi zdaj izziv in se poglej v ogledalo, povej vse to na glas in se glej v ogledalo.

Priznam, prvič je kar malce hecen občutek in se trapasto hihitaš sebi v ogledalo. Potem pa se vprašaš, no vsaj jaz sem se.. Zakaj je tako težko reči nekaj takega o sebi? Verjetno bi svoji prijateljici povedala to zlahka.

Kje je srž problema? Prepričanja o sebi seveda lahko v veliki meri izvirajo iz otroštva, lahko cenimo ideal o ženski, ki je trenutno o modi, morda te je kakšen partner zaničeval, poniževal, vzrokov je ogromno.

Rešitev je le ena: Ne iščimo potrditve zunaj sebe

 * Ni ga partnerja na svetu, ki bi povrnil tvojo zdravo samopodobo.
 * Ni ideala, ki bi ustrezal ravno tebi ( ali pa res za kratek čas, lahko čakamo tudi na time machine, da se mirno sprehajamo skozi obdobja, glede na to koliko kilogramov imamo ).
 * In otroštva ne moreš spremeniti.

Spremeniš pa lahko pogled nase

Se imaš rada. Z vsako gubico, kilogramčkom več ali manj, odtenkom polti..

Dajva narediti še eno vajo. Sleci se, poglej se v ogledalo in si reci: Čudovita sem. Popolna sem.Cenim se. Moje telo je popolno. Sem edinstvena in se sprejemam takšno kot sem. Rada se imam. Saj lahko dodaš še kaj.

Kako se sedaj počutiš? Čutiš energijo, ki je v tebi? Čutiš kako tvoje srce vriska od sreče? Čutiš kako se tvoj notranji otrok smehlja? Čutiš, da si mogočna in ljubljena ženska? Čutiš, da zmoreš vse?

Zato, ker je to resnica.

Ni lepše ženske, od karizmatične ženske. Ženske, ki se sprejema. Ki se neguje. Ki žari. Z nasmehom, iskricami v očeh, ki se zaveda, da je popolna takšna kot je.

In se lahko spremeni, če se želi. Če nisi zadovoljna s sabo v tem trenutku, to morda samo pomeni, da si nisi vzela dovolj časa zase, za nego ženske energije. Zato se odloči in jej zdravo hrano, vpiši se na vadbo, pojdi na klepet s prijateljico, preberi kakšno super knjigo, privošči si oddih.

Neguj žensko v sebi.

Vzemi si čas zase.

Objemi svoje telo in se mu zahvali.

To vajo ponavljaj 21 dni.

Draga, Ženska, čudovita si.Popolna si. Cenim te. Tvoje telo je popolno. Si edinstvena in vidim, da se sprejemaš v celoti. Rada te imam.

Deli svoje izkušnje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Sonja
  komentiral 3 leto nazaj
Čudovito napisano....preprosto in resnično....deluje.Hvala.
Nalagam...