Andrej Pešec

Dajanje - balzam za dušo

19. maj 2022    308 ogledov

Dajati je vsekakor lepo. Pogosto podarim oblačila, ki jih že nekaj časa ne nosim. Bravo, Andrej ... Temu pa težko rečem, da sem karkoli dal: pravilneje bi bilo kruto iskreno zapisati – da sem se reči znebil.

Vaja za kaskaderje: ko vam nekdo nekaj pohvali – mu to podarite. Četudi ti je morda to zelo dragoceno. S tem boš izpopolnil trening nenavezanosti.

Nedavno sem gostoval na televiziji, kjer me je dobri snemalec pohvalil: »Vau, kakšno dobro jopico imate ...« Resnično je dobra. Eno in edino imam. Rad jo nosim. Iskal sem podobne, a dolgo nisem ničesar našel. Kot da je narejena zame. Čisto moj stil. Na um mi je prišlo: »Daj mu jo ...,« a nisem poslušal.

»Ne ... Z veseljem, če bi imel še kakšno, edine pa ne dam ... »Preveč mi je namreč všeč, z drugimi besedami: preveč sem navezan nanjo. Podobno se mi je še nekajkrat zgodilo, ko so pohvalili mojo obutev ali majice; če bi bil resnično nevezan, bi si majico ali obutev slekel ali sezul ter jo podaril.  

Če si res faca, daj tisto, kar imaš zelo rad. Nekaj, na kar si navezan. Zelo. Nekaj, kar imaš najraje.

Resnični primeri iz svetih mest v Indiji pravijo, da če ženska sreča damo, ki je lepo oblečena in jo pohvali: »Joj, kako lepo obleko imate … Čudovita je …,« v primeru, da naletite na sveto osebo – ta dama odide, se preobleče in gospe podari obleko, ki ji je bila všeč.

Šrili Prabhupadu so učenci in dobrotniki na kratkih obiskih pogosto kaj podarili. Velikokrat je dobil ure. Neki dan je prišel k njemu najprej neznani gospod in Prabhupadu podaril uro. Ko je Prabhupada videl, da je bilo darilo dano z ljubeznijo, je le ta snel svojo prejšnjo uro in jo predal gospodu, ki mu je ravno podaril svojo. Ljubezenska izmenjava. Naslednji je v sobo vstopil še en gospod, ki je Prabhupadu prav tako podaril – uro. Prabhupada je snel uro, ki jo je ravno dobil in jo predal naprej temu gospodu. Naslednji je prišel v prostor bogati človek. Tudi ta je Prabhupadu podaril zelo drago uro – Rolex. Prabhupada ponovi isto, kot pri prejšnjih dveh obiskih – sname si svojo uro in jo podari gospodu. Zatem pa je k Prabhupadu prišel siromak, prav tako pa mu je prinesel – uro. Staro, še komaj delujočo … Podaril pa mu jo je z veliko ljubeznijo … Prabhupada je brez razmišljanja snel pred nekaj minutami podarjeni Rolex in ga podaril siromaku, ki mu je dal staro uro … Čisti primer nenavezanosti …

»Učeni človek enakimi očmi vidi prod, kamenje ali zlato. V njegovih očeh imajo enako vrednost.« Bhagavad Gita

Deli svoje izkušnje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Andrea101
  komentiral 1 mesec nazaj
Kdor danes bere to pričevanje, naj praznuje z mano in mojo družino, ker se je za nekatere vse začelo kot šala, drugi pa so rekli, da je nemogoče. Moje ime je Andrea Heringhová in sem iz Ljubljane, vendar se z ženo preselim v Chicago ZDA, sem srečno poročen z dvema otrokoma in ljubko ženo. Z mojo družino se je zgodilo nekaj strašnega, izgubil sem službo in žena je zapustila hišo, ker nisem mogel skrbeti zase in za potrebe družine v tistem trenutku. Devet let mi ni uspelo nobeni ženi, ki bi me podpirala, da bi dobro skrbel za otroke. Poskušam poslati testno sporočilo svoji ženi, vendar mi je preprečila, da bi govoril z njo. Poskušam govoriti z njeno prijateljico in njenimi družinskimi člani, vendar še vedno vem, da bi mi lahko eden pomagal, in sem pozneje oddal vlogo v toliko podjetij, vendar so to storili ne pokliči me, dokler ni prišel zvest dan, ki ga ne bom nikoli pozabil v življenju, ko srečam svojega starega prijatelja, ki sem mu razložil vse svoje težave in mi je povedal o velikem človeku, ki mu je pomagal dobiti dobro službo v koki cola company in mi je rekel, da je on čarovnik, ampak jaz sem oseba, ki nikoli ne verjame v uroka, vendar sem se odločil, da mu poskusim in Drigbinovia mi je dal navodila in mi pokazal, kaj naj počnem v teh treh dneh kosila uroka, jaz sledite vsem navodilom in naredite, kar me je prosil, Drigbinovia poskrbi, da bo šlo vse dobro in da bi me žena spet videla po Drigbonovii čudovitem delu. Žena me je poklicala z neznano številko in se opravičila ter mi povedala, da me zelo pogreša, najini otroci in moja žena pa se vrnejo domov. in po dveh dneh je klicalo podjetje, ki sem mu pošiljal zahvalno pismo, zdaj sem jaz vodja paragon podjetje v ZDA. Svetujem vam, če imate kakršne koli težave, pošljite sporočilo na ta email: doctorigbinovia@gmail.com ali WhatsApp him +12162022709 in viber +12066713285 in dobili boste najboljši rezultat. Vzemite stvari za samoumevne in vzeto vam bo. Želim ti najboljše.
Nalagam...