Katja Vog.

Delo na sebi in kako začeti

piše: Katja Vog.
18. september 2021    13 ogledov

Vsi vemo kako izgleda vstop v novo leto. Praznični december je mimo, v nas pa z vseh strani butajo oglasi za fitnes centre in članki s shujševalnimi kurami, ki nam obljubljajo sanjsko postavo do poletja. In kaj storimo potem? Včlanimo se v fitnes klub, grizljamo solate in pijemo smutije, medtem pa sanjamo o čokoladi. Tudi sama sem počela to, saj so me premamili instant rezultati, ki so obljubljali skorajda čudeže. Seveda sem s takim režimom vztrajala le slab mesec nato pa obupala in padla nazaj v svoje življenje.

In podobno je z duhovno prakso. Če nam ni všeč, če se v njej ne najdemo, je zagotovo ne bomo izvajali redno, s tem pa ne bomo deležni čudovitih rezultatov. Vem, marsikdo je že rekel: »Mah, kaj mi bo Reiki, saj tako ali tako ne deluje.« In ja, seveda ne deluje, če ga ne izvajamo redno in enako je z vsako drugo stvarjo.

V prejšnjem članku sem pisala o tem, kako zelo pomembno je, da najdemo duhovno prakso, ki nam je všeč in nas pritegne. Sama sem velika ljubiteljica dela z zdravilnimi energijami in joga navdušenka. Redno delam Reiki in redno izvajam prakso joge, veliko časa pa namenim tudi učenju o energijah in energijskih vajah, ki pomagajo do boljšega počutja in zdravja.

Kako sem začela?

Z Reikijem sem se spoznala nekaj let nazaj in takoj me je prevzela njegova ljubeča energija. Upoštevala sem učiteljico 1. stopnje in Reiki izvajala na sebi vsak dan, 21 dni zapored. Zdi se mi, da so se v tem času moje celice in moje telo tako navadili na prejem te energije, da si sedaj ne predstavljam več, da ne bi začela jutra ali šla zvečer spat, brez, da se povežem z Reikijem. Kmalu po tem sem svojemu vsakdanu dodala še redno prakso joge in menim, da mi je ta kombinacija pomagala, da sem osebnostno zrasla.

Če sedaj pogledam nazaj, opazim veliko razliko in res ogromen napredek:

-          Spustila sem svojo žalost

-          Odpustila sem si

-          Deležna sem dobrega spanca

-          Lažje se umirim

-          Glavobolov (skoraj) nimam več

-          Hvaležna sem za vsak nov dan

-          Vzljubila sem sebe in svoje telo

Kako lahko začnete vi:

-          Začnite vaditi hvaležnost: vsak dan zapišite ali pomislite za kaj vse ste v življenju hvaležni

-          Začnite s sprehodi po naravi in se nadihajte

-          Umirite se pred spanjem: pomagajte si s sproščujočo glasbo in umirjenim dihanjem

-          Vse našteto je zame duhovna praksa, temu pa lahko dodate še jogo, Reiki, meditacije, tek in še in še in še... Najdite nekaj kar vam je všeč, vztrajajte in napredek bo zagotovo prišel.

Za konec bi rada z vemi delila preprosto energijsko vajo, ki odžene negativne misli in pomaga pri dvigu imunskega sistema. Vaji se reče Tarzanov udarec, naredi pa se jo takole:

Položite prste ene ali obeh rok v središče vaše prsnice, na priželjc (središče vašega prsnega koša). Mesto močno trepljajte s palcem in z drugimi prsti. Počasi in globoko dihajte. Vdih skozi nos, izdih skozi usta. Masaža naj traja v razdobju dveh ali treh globokih vdihov in izdihov. (povzeto iz knjige: Energijska medicina, Donna Eden)

Vajo izvajajte vsakodnevno in opazujte rezultat. Boste poskusili? Vesela bom vaših komentarjev :)

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...