Katja Vog.

Dobrodošla jesen, dobrodošli novi začetki

piše: Katja Vog.
4. oktober 2021    11 ogledov

Čudovita jesen je zopet tu in verjamem, da tudi vi uživate v plesu spreminjanja barv in v malo bolj počasnem ritmu življenja.

Zame je jesen resnično nekaj posebnega. Vse se počasi umirja, gozdovi so v paleti rumene, rdeče in oranžne in toplo jesensko sonce v meni zbudi pozitivno energijo in pogum za nove začetke. Sama namreč z novimi namerami za vnaprej začnem takoj po poletju in ne šele prvega januarja. Po poletju sem namreč polna novih idej, v meni pa gori zanos in kar čutim kako se mi odpirajo vse možnosti in priložnosti.

Kaj vse mi bodo ti meseci prinesli? Česa se bom še naučila? Kako lahko postanem najboljša verzija same sebe?

Ena izmed mojih najljubših knjig, ki je pripomogla k moji osebnostni rasti je zagotovo knjiga Louise Hay: Življenje je tvoje. V knjigi med drugim govori tudi o tem, da je lahko vsak trenutek nov začetek in moja celotna filozofija osebnostne rasti temelji prav na tem. Sama res verjamem v to, da nikoli ni prepozno začeti nekaj novega, pa naj gre za novo partnersko zvezo, za novo službo, nov hobi in še in še... Ne, nikoli ni prepozno! Louise v svoji knjigi pravi: »Točka moči je vedno v sedanjem trenutku. Nikoli ne obtičite. Tu se začenjajo spremembe: tu in zdaj v naših glavah!«

Vprašajte se: zakaj česa kar si želite ne storite? Česa vas je strah? Neuspeha? Kaj si bodo mislili drugi? Da ne boste zmogli? Odgovirite si iskreno, vaših mislih ne pozna nihče drug, le vi.

Sama sem bila ravno pred poletjem v podobni zagati. Pojavila se je čudovita priložnost za nadgradnjo mojega dosedanjega znanja, izobraževanje, o katerem sem razmišljala že vrsto leto, ampak mi je vsakič udeležbo nekaj preprečilo (sedaj vem, da leta nazaj za to pot še nisem bila pripravljena). In tudi sedaj, ko sem lahko obkljukala vse pozitivne kvadratke sem v sebi čutila strah pred neznanim. Ali bom res zmogla 3 leta dodatnega šolanja? Ali bo to zame prevelik zalogaj? Sem sploh primerna za to ali so to le še ene neumne sanje? In potem sem si rekla dovolj! Dovolj odlašanja in iskanja izgovorov. Pravi trenutek je zdaj! Izpolnila sem prijavnico in čez nekaj časa prejela nazaj odgovor, da sem sprejeta. Da, na pravi poti sem!

Vaja:

Za lažje premagovanje ovir, jasnejše razmišljanje in vitalnejše počutje pa priporočam tole lahkotno vajo, ki vas bo napolnila z energijo in kdo ve, morda pa boste z njeno pomočjo le zbrali pogum za tisto nekaj več:

Najprej poiščite vdolbinico pod ključnico in masirajte za čas treh globokih vdihov in izdihov.

Nato: medtem ko stojite, hkrati dvignite desno roko in levo nogo. Ko ju spustite, dvignite levo roko in desno nogo. Ponavljajte in pretiravajte pri dvigovanju nog in zamahovanju z rokami čez sredino telesa proti njegovi nasprotni strani.

Vajo izvajajte vsaj eno minuto, medtem globoko vdihujte skozi nos in izdihujte skozi usta. (Vaja je povzeta iz knjige: Energijska medicina, Donna Eden)

Ste opazili kakšno razliko v razpoloženju in počutju? Vesela bom vašega sporočila.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...