Ines Žiga

Energijska zaščita

piše: Ines Žiga
4. november 2022    634 ogledov

"Kako delate energijske zaščite sebi in ljubljenim, da so učinkovite in preproste?" Je bilo vprašanje, ki sem ga zasledila na spletu. To je bil tudi povod, da sem se odločila napisati malo več na to temo.

Načinov, kako to narediti, je več, vi si pa izberite tistega, ki vam bo osebno najbolj blizu in v katerega boste najbolj verjeli, da vas varuje in ščiti.

Dejstvo je, da jih ne potrebujemo, ko se enkrat v popolnosti zavedamo sebe, lastnega izvora in naše direktne povezave ves čas z izvorom.

Ker takrat samo smo. Tukaj in sedaj močni v sebi, ne glede kaj se trenutno v našem življenju dogaja. Ker pa ni vedno lahko biti v lastni moči, je pa dobro z nečim začeti, da si povrnemo izgubljeno, razpršeno, pozabljeno moč nazaj k sebi. In da se počutimo v sebi bolj močno, varno in sigurno.

Roza balon

Eden od načinov je sigurno ta, da si predstavljate roza (barva brezpogojne ljubezni) balon, mehurček, v katerem ste. Ker je to energija okoli vašega telesa, bo odbijala od sebe vse, kar je nezaželeno. Če čutite, da ga potrebujete več, ga v mislih razširite. Kar pomeni lahko si predstavljate, da je ta balonček / mehurček, v katerem ste vi širok en meter okoli in okoli vas, ali pa da je recimo 3 metre širok okoli in okoli vas in nič slabega ne more bližje vstopiti.

Če vam je ljubša barva sonca- rumena, svetlo modra neba ali izvorna bela...si jo izberite. Pomembno je, da vi v njo verjamete, da vam je barva blizu in se počutite dobro, močno in varno ob tem.

Bel slap

Drugi način je recimo, da si predstavljate steber luči bele svetlobe, ki kot slap bele svetlobe in v obliki valja gre čez vas in poteka iz neba / nebes / izvora vse naprej do središča zemlje.

Ponovno… lahko si predstavljate, da gre čez vas samo v širini vašega telesa, samo po sredini telesa ali recimo en meter okoli in okoli vas. Vse, samo da boste vi verjeli v to, da ste zaščiteni.

Lahko si naredite "zaščito" tudi tako, da z rokami naredite gib, kot da bi si želeli zapeti plašč. To lahko naredite tudi samo v mislih.

Primete navidezno zadrgo plašča spodaj in jo z roko potegnete navzgor čez svojo glavo. Dejansko, kaj naredi ta gib, je, da si avtomatično zapiramo avro ( energijsko polje okoli sebe ) in se takoj počutimo močnejše v svojem lastnem polju, brez da bi energije drugih ljudi vplivale na nas. Dejansko, tudi če ta gib naredite samo v mislih, enako deluje.

To so vse začetki, kako lahko začnete ...

Čez čas, ko postanete bolj močni in sigurni v svojem polju / telesu / življenju...boste avtomatično nehali to uporabljati oziroma se boste mogoče spomnili narediti to le še na vsake toliko časa v danem trenutku ali situaciji.

Nekaterim je lažje prositi za pomoč in zaščito boga / angele / vodnike / izvor / stvarnika / naše bližnje v nebesih...saj vam to daje občutek, da niste sami in da je nekdo ob vas. Ali pa enostavno ne veste, da si zaščito lahko naredite sami oziroma da mislite, da vi to ne zmorete, ne znate ali da je pretežko to za vas.

Kaj ta prošnja naredi nam je, da se ne počutimo več tako nemočno ali sami v dani situaciji. Vera, da je nekdo ob nas, da nas čuva in vodi, misel, da nismo sami, nam vrača in daje moč, upanje, večje zaupanje in pogum. Kar pomeni, da smo si v bistvu že sami avtomatično dvignili raven energije in občutek večje moči v sebi že samo s tem, da smo mislili, da je nekdo tam zgoraj, ki nas čuva, nam pomaga in stoji ob nas.

In dobro bi bilo, da se začnete tega tudi zavedati, saj to pomeni, da ste v bistvu močnejši, kot si trenutno mislite, da ste. :)

Kakorkoli, karkoli od tega že uporabite, dobro je vedeti in se zavedati še ene pomembne stvari. 

In sicer, da se potreba po zaščiti skriva nekje v vaši notranjosti. Na nekem specifičnem področju in v nekih točno določenih situacijah.

Zakaj jaz to počnem ali potrebujem?

Zato bi bilo dobro, da istočasno, ko prosite ali si delate zaščito, da se vprašate "Zakaj jaz to počnem ali potrebujem?"

Kaj je to v meni, da se ne počutim dovolj varno, močno, ali sigurno v dani situaciji?
Ker nekaj je, kar vas je pripeljalo do tega trenutka, da čutite nemoč, strah v sebi in potrebo po večji zaščiti. Nekje v vas globoko tiči vzrok za to.

Zato se sprašujte. In si odgovorite iskreno. Na glas ali v sebi.

Kaj je tisto, zaradi česar mislim, da potrebujem zaščito in/ali pomoč? Česa se bojim?
Kaj je to v meni, da se počutim nemočno, nesposobno razrešiti to sam/a?

Pustite mislim, da prosto tečejo, in hitro boste dobili odgovore na to.
Ker na takšen način si boste osvetlili težavo in boste lahko tudi zavestno ukrepali.

  • Če nečesa ne razumete in/ali vas to straši… boste poiskali informacije, ki vas bodo opolnomočile.
  • Če se počutite nesigurno… boste začeli delati na tem področju, da si dvignete samozavest.
  • Če mislite, da nečesa sami ne zmorete... začnite verjeti, da se da, da to zmorete in da imate to moč v sebi. Začnite verjeti v sebe.
  • Če se počutite nemočne… ni res. Močnejši ste, kot si trenutno mislite, zato se začnite tega zavedati. Še danes.

Kaj nam dejansko pomenijo in dajejo vse te prošnje in zaščite?

Misel, da smo v varnem balonu / mehurčku in nam nič slabega ne more blizu, samo pomeni, da si sami na tak način razširimo energijo okoli sebe, namesto da se sesedemo sami vase.

Misel, da je nekaj, kar nas ščiti okoli nas, nam vrača pogum, da bolj pogumno in samozavestno stopamo po svoji poti.

Ker varni mehurček okoli nas, je tudi naš praspomin, na varno zavetje maternice / mehurčka, v katerem smo bili. Ko smo bili na toplem in varnem pod srcem naše matere, ki nas je nosila. Popolnoma varni in zaščiteni. Ta praspomin nam daje ponovno večji občutek miru, varnosti in udobja.

In steber luči?

Zakaj se pri tem tudi bolje in bolj varno ter močnejše počutimo?

Kot prvo je sigurno to, da se ponovno in bolj zavestno povezujemo z energijo našega izvora in si dovolimo, da nemoteno teče skozi nas. Ker jo takoj bolj zaznavamo in čutimo, smo avtomatično v sebi močnejši.

Steber luči nas tudi prenese, ponovno v čas, ko smo preko popkovine bili popolnoma povezani s svojim izvorom. Z našo mamo. Z izvorom našega obstoja. Preko nje smo dobili vse, kar smo potrebovali za našo rast in razvoj. Vedeli smo, da nam ni treba za nič skrbeti, saj bo mati poskrbela za vse in za nas.

Ta stari spomin, ta občutek, da si preskrbljen, da nekdo skrbi za tebe, je tisti, ki nam s stebrom luči daje večjo sigurnost in vrača moč. Z ločitvijo od mame smo dobili tisti prvi občutek ločenosti, ki se nam javlja še dan danes v nas.

Vendar si želim, da se začnete bolj zavedati, da ste tudi sedaj ves čas povezani z energijo, ki teče ves čas skozi vas, in s tem tudi varni in preskrbljeni.

Kaj pa prošnja / molitev za pomoč? Da nas nekdo sliši in usliši tam zgoraj.
Zakaj nam to daje večji občutek sigurnosti, varnosti in pomoči?
Ponovno izhaja iz tega, da imamo občutek, da nekdo tam zgoraj skrbi za nas. Da nas bo čuval, vodil in varoval. Vse to osebi daje misliti, da ni sama.
Kot nismo bili sami v trebuhu, saj smo ves čas poslušali bitje srca druge osebe, vedoč, da je nekdo tukaj, tu ob nas in za nas.

Vse to so praspomini, ki v nas takoj vzbudijo večji občutek varnosti in sigurnosti. In s tem se takoj počutimo močnejše v sebi in v dani situaciji ter bolj pogumno stopamo po poti naprej.

Zato bi rada na koncu povedala samo še to.

Če trenutno čutite, da se potrebujete ščititi in da pri temu potrebujete energijsko zaščito in pomoč… naredite to.

Vendar vas istočasno prosim, da se tudi začnete zavedati nečesa, in sicer tega, da ste se sami ojačali in si povrnili energijo že samo s tem, da ste pomislili, da vas nekaj ali nekdo tam zunaj ščiti. Sami ste se povezali s starim praspominom v sebi, ki vas je ojačal in opogumil.

Zato si dajte akreditacijo za to.

Saj ste si pravkar dokazali, da ste močnejši, kot ste si mislili, da ste.
Da ste se v bistvu sami ščitili na svoji poti. Začnite se zavedati tega in verjeti v to.
Začnite končno bolj verjeti v sebe in v svojo lastno moč, ker ste močnejši v sebi, kot si to mogoče lahko trenutno predstavljate, zavedate ali sprejmete kot resnico.

Naj vas lastni spomin opolnomoči ter novo vedenje o sebi, vera v sebe in lastna moč vodi varno skozi življenje.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...