Karmen VALANT

Hujšanje s kokosovim oljem

6. julij 2016    1071 ogledov


KOKOSOVO OLJE ZA HUJŠANJE


Kdo ne pozna vonja kokosa? Poleti dehti na plaži od mnogih krem in olj za sončenje, ki so narejene na podlagi kokosa. Pa slaščice! Ko vidimo peciva posuta s kokosom, se nam pocedijo sline in vsi sklepi o dieti in hujšanju padejo v pozabo. Vendar ima kokos veliko dobrih lastnosti, celo zdravilnih, s kokosovim oljem lahko celo shujšamo. Prav zares! Pa poglejmo kako!

Ekstra deviško kokosovo olje pomaga pri hujšanju


Hladno stiskano kokosovo olje je gosto, kremasto in bele barve. Čudovito diši in če ga segrevamo, postane prozorno in se utekočini, v hladilniku pa se spremeni v gosto kremo.

Kokosovo olje za hujšanje ne bo težko uporabljati, saj je dobrega okusa in vonja. Redno uživanje kokosovega olja preprečuje nihanje krvnega sladkorja ki povzroča shranjevanje energije iz ogljikovih hidratov v telesne maščobe.

S tem upočasni prebavo hrane, zmanjša občutek lakote in če boste nekaj časa uživali kokosovo olje, se bo to gotovo poznalo na vaši postavi. Kilogrami bodo prav gotovo izginili, vi pa pri tem ne boste preveč lačni. Glede na to, da poznamo toliko krutih diet, se tale sliši še kar znosna.

S kokosovim oljem nad kandido


V kokosovem olju je veliko maščobnih kislin, od tega je kar 55% lavrinske maščobne kisline, v manjšem deležu nasičenih maščobnih kislin sta še kaprilna in kaprinska.

Velik pomen v kokosovem olju ima vsekakor oleinska kislina omega 9 in linolna kislina omega 6. Te maščobne kisline v kokosovem olju uničijo kandido, ki je pogosto krivec za željo po ogljikovih hidratih in s tem pridobivanja kilogramov.

 

Kako uporabljati kokosovo olje pri hujšanju?


Kokosovo olje pa seveda lahko uporabljajte tudi za kuhanje in pečenje, žličko olja dodajte v jutranji jogurt ali kosmiče.

Uživanje kokosovega olja ima tudi to prednost, da ljudje z nizko ali čisto normalno težo ob tem ne hujšajo, ker uravnavanje maščob poteka izredno inteligentno in pravilno.

 

Recept za slastne mafine z banano in kokosom


3 skodelice navadne moke, 4 žličke pecilnega praška in 1 žličko sode bikarbone presejte v skledo, dodajte 3/4 skodelice sladkorja, zmečkano banano, 2 umešani jajci, 1/2 skodelice mleka, 3/4 skodelice deviškega kokosovega olja in vse skupaj zmešajte v gladko maso.

Z žlico maso naložite v modelčke za mafine in pecite 20 minut pri 180-200 stopinj. Masa zadošča za 24 mafinon. Pa dober tek!

 

Vir: Karmen Valant www.futr.si
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...