Andrej Pešec

Hvaležnost je točka, kjer se začne pravi odnos

14. november 2023    225 ogledov

Glavni razlog, zakaj človek ne postane srečen, je, ker misli, da si zasluži boljše. To stanje stalnega primanjkljaja je občutek, ki nas razjeda od znotraj in je temeljni vzrok naših težav.

Za doživetje občutka sreče in obilja je zato pomembno razumeti, da je vse na tem svetu harmonično. 

Samo poglejte naokoli – narava je popolnoma mirna. Gorska reka, ki veselo teče po kamnih, ni ljubosumna na široko reko, ki teče gladko in počasi. Mala miška ne zavida ogromnemu slonu in afriška palma ne zavida ruski brezi. Vsak živi svoje življenje in svoje poslanstvo. Edini, ki ne sprejme svoje vloge, je človek.

 »Zaslužim si boljše! 

Zakaj je usoda tako krivična? 

Sem slabši/-a od drugih?« 

To so vprašanja, ki begajo sodobnega človeka. Toda obstaja nekaj univerzalnih zakonov o vzročno-posledičnih razmerjih, ki oblikujejo našo usodo in omogočajo globoko razumevanje življenjskega cilja in njegovega pomena. Zakoni karme se dobro kažejo v dejstvih, ki so vnaprej določena in jih ne moremo spremeniti. Tukaj je naštetih nekaj …

  • Rojstvo

Način, kako smo živeli prejšnja življenja, določa sedanje in določa tudi naloge za to življenje.Raziščite svojo družino, sledite določenim vzorcem in ponavljajočim se situacijam in spoznali boste svoje izzive.

  • Videz

Zelo pomembno je, da se vzamemo takšne, kot smo, da ne zavidamo lepim ljudem ali celo sovražimo svojih staršev in sebe zaradi videza, saj povzroča nesprejemanje svojega videza le še večje trpljenje in poslabša situacijo.

Verjetno ste opazili, da obstajajo ljudje, ki se ne rodijo lepi, a vsako leto postajajo vse lepši. Zdi se, kot da žarijo od znotraj …

  • Zdravje

Logika je očitna: gluhi v prejšnjem življenju niso slišali klica na pomoč, slepi ni videl trpljenja bližnjih in je šel mimo njih. Življenje nas preprosto postavi v razmere, da lahko te situacije nato občutimo na lastni koži. Na ta način doživljamo bolečino, ki smo jo povzročili drugim.

  • Trajanje življenja

Lahko živite sto let, ne da bi karkoli vrednega storili za svet ali pustili vsaj en topel spomin. Lahko pa živite kratko, a zelo svetlo življenje in dajete drugim konstantno toplino in ljubezen.

Trajanje vsakega življenja je merjeno od rojstva in to je naš delež.

  • Finance

Če torej zaradi svoje karme niste upravičeni do velike vsote denarja, vas bo vse to bogastvo hitro zapustilo.

Stori drugim tako, kot bi želel, da oni storijo tebi.

Tudi ljudske modrosti v pravljicah, pregovorih in izrekih pravijo, da se nič na tem svetu ne zgodi brez posledic. »Kar seješ, to žanješ.«

Občutek resnične hvaležnosti, ne glede na situacije, v katerih se znajdemo, je občutek, ki preplavi srce z mirom in sproži željo, da bi v odgovor ukrepali in naredili nekaj dobrega.

Biti žrtev okoliščin ali se dvigniti nadnje je naša izbira.

Sreča prave ženske je sposobnost najti nektar v odnosih, ga spremeniti v med, nato pa svojo modrost deliti še z drugimi.

Prišel je čas, da pihamo na prizadeta srca ljudi. Tudi, če niste vi tisti ali tista, ki ste povzročili poškodbo, vseeno pihnite. Postanite radodarnejši.

Življenja ne zanima količina, ki smo jo vložili. Pomembno je, koliko ljubezni smo vložili v to količino. Torej karkoli že počneš, počni z Ljubeznijo in Hvaležnostjo.

Vir: Pot Ženske - Nova knjiga Marine Targakove
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...