Romana Črček

Izprazni svojo skodelico

9. februar 2017    1612 ogledov

Budistični menih je sedel skupaj z varovancem. Po kratkem pogovoru je menih v pogovoru nekaj opazil.

Da bi svojega varovanca naučil lekcije, je pričel nalivati čaj v skodelico. Čaj se je pričel razlivati čez rob skodelice, začel teči po mizi in v naročje varovanca.

Varovanec je zakričal: "Nehaj nalivati, moja skodelica je polna, moja skodelica je polna!!!"

Menih je dejal: "In enako je s tvojim umom. Poln je tvojih lastnih predpostavk in poln tvojih lastnih zaključkov o življenju. Če želiš postati boljši, moraš najprej izprazniti svojo skodelico uma."

Dobro premisli?

Velikokrat mislimo, da če bomo o določeni stvari dobro premislili, se bomo izognili neprijetnostim. Da bomo z umom rešili stvari in situacije, v katerih smo se znašli. Vendar kolikokrat se je izkazalo, da to ne drži?

V koliko neprijetnih situacijah smo se znašli prav zaradi uma?

Veste, um nas lahko pelje samo tja, kjer je že bil. Kjer je 'varno'. Koliko življenja in avanture zamudimo, ker preveč razmišljamo, tuhtamo, analiziramo in želimo vse nadzorovati? In koliko energije porabimo za to ter koliko stresa ustvarjamo s tem. Življenja se ne da nadzorovati! Lahko pa ga soustvarjamo.

Res želite živeti in igrati 'varno' igro?

Um in ego napletata črne scenarije v naših glavah, kaj vse se lahko zgodi, če ne nadzorujemo stvari. Vendar koliko teh črnih scenarijev se tudi zares uresniči? Nič ali skoraj nič!

Ko nehamo nadzorovati in pričnemo ustvarjati svoje življenje, se znebimo tudi stresa, saj smo vzeli odgovornost za svoje življenje v svoje roke. S tem smo vzeli svojo moč nazaj in sporočili vesolju, da smo pripravljeni ustvariti svoje (sanjsko) življenje.

Nič ni vnaprej določeno

Vse se spreminja! Mi smo vsak dan drugačni, okolica je vsak dan drugačna in vesolje prav tako. Zato tisto, kar je za nas delovalo včeraj, mogoče danes ne deluje več. Mogoče bo delovalo čez en teden ali en mesec ali pa nikoli več.

Zato odločitve, ki so osnovane na zaključkih preteklih izkušenj, niso najpametnejše odločitve. Zakaj? Ker ustvarjate na podlagi preteklosti in le-to prenašate v svojo prihodnost. In ker ste sklenili, da če se je enkrat dobro izšlo, se bo vsakič. Res je to mogoče 'varna' izbira, vendar ali je tudi najboljša za vas? Kaj, če ima vesolje za vas pripravljeno kaj boljšega?

Vsaka izbira vam da zavedanje

Zato nobena izbira, ki ste jo do sedaj izbrali, ni bila ne prava ne napačna. Vendar vam je dala zavedanje, česa si želite in česa ne.

Če želite živeti polno in izpolnjujoče življenje, morate najprej sprazniti svojo skodelico uma. Sprazniti vse, kar ste se odločili in zaključili, da je prav ali narobe. Vse, kar ste sklenili, da mora ali ne sme biti v vašem življenju. Da v celoti razgradite in uničite svoje misli, sodbe, zaključke, poglede in prepričanja o tem, kakšno bi moralo biti vaše življenje.

Tako seveda pobrišete samo tisto, kar vas omejuje, in ne tega, kar vam koristi. S tem se odprete neskončnim možnostim in daste sebi možnost, da izberete nekaj boljšega zase.

Najboljši način (vsaj zame), kako ustvarjati svoje življenje na najboljši možen način, je naslednji.

Najprej razgradite in uničite vse, kar vam pomeni vaše življenje (odnosi, denar, ljubezen) ... Tako pobrišete svojo predstavo o tem, kako bi nekaj moralo biti videti. Pobrišete omejitve, tako dobre kot slabe, saj so še vedno omejitve! S tem ne izbrišete spominov ali ljudi iz svojega življenja, temveč samo svoje sodbe, zaključke in poglede. To naredite vsak dan.

Primer: "Danes razgrajujem in uničujem svoje življenje, svoj odnos s/z __________ ..." Pod & Poc!

Ko to naredite, boste opazili, da se je energija sprostila. Če začutite, lahko to večkrat ponovite, dokler ne boste več čutili naboja.

Nato pa z vprašanji pričnete spraševati po tistem, kar želite, da se pojavi v vašem življenju. S tem se odprete neskončnim možnostim in dovolite vesolju, da vam predstavi tudi tiste možnosti, na katere vi s svojim umom niti pomislili ne bi.

Primer: "Kako želim, da je videti moje sanjsko življenje? Kaj želim početi? Kaj želim ustvariti? Kakšen doprinos sem lahko sebi in svetu? Koga želim ob sebi, ki bo doprinos meni in mojemu življenju?"

Ko si postavljate vprašanja, ne iščite odgovorov, ker so to spet zaključki. Dobili boste zavedanje, preblisk, idejo itd. in ob tem se boste počutili lahkotno, ekspanzivno ... Tako boste vedeli, da ste na pravi poti!

Kaj, če bi vsak dan sproti ustvarjali svoje življenje? Kaj, če bi živeli v trenutku in sledili energiji? Bi vas to pripeljalo bližje k vašim sanjam ali bi vas oddaljilo?

Ja, imejte sanje, in to velike! Vendar dovolite, da vas vesolje vodi po poti, ki je najboljša za vas. Ker ni ne prave ne napačne poti, je samo vaša pot! Zato se ne morete primerjati s potmi drugih ljudi. Sledite svojemu srcu, ki vas bo vodilo po najboljši poti za vas!

Če si upate in drznete, je to lahko vaše najboljše potovanje skozi življenje. In kaj vse je še možno, na kar niti pomisliti ne morete ta hip? Kako je lahko še bolje, zabavneje, lahkotneje, preprosteje in veličastneje kot to? Vesolje, pokaži nam! :)

Vesela bom vaših povratnih informacij, kaj ste ustvarili ...

Vir: http://romanacrcek.blogspot.si/2015/12/izprazni-svojo-skodelico.html
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...