Kaj pomeni, če ima človek zaprte čakre in kako si lahko pomagaš?

piše: Vila Viva
7. junij 2021    652 ogledov

Pogosto slišimo izraz, da ima nekdo ali morda mi sami zaprte čakre. Vendar ali veste, kaj to pravzaprav pomeni? Ali veste, kaj pomeni, če vam nekdo očisti zaprte čakre? Kaj se zgodi, če so čakre zaprte? Kako vedeti, da so čakre zaprte, in kaj lahko storimo za to?

Najlažje prepoznamo zaprte čakre tako, da se vprašamo, kako se počutimo. Ali občutite utrujenost telesa v psihičnem ali fizičnem pomenu?

ODPRTE ali ZAPRTE?

Velikokrat se govori o tem, da se, če imamo čakre odprte, lahko povežemo z neko močnejšo, spiritualno energijo. In to je čista resnica, odprte in zdrave čakre so izjemno močni in globoki vodnjaki energije. S tem ko jih negujemo in skrbimo za to, da so odprte, se lahko v resnici povezujemo in nalagamo v telo spiritualno energijo, s čimer dosežemo boljše zdravje, vitalnost in ozaveščenost.

Vendar pozor, obstaja tudi druga stran tega, da so naše čakre odprte, in na to stran moramo biti še posebej pozorni. Brez pravilne podpore (osebe, ki se ukvarja s čiščenjem, ali izdelka) lahko odprte čakre služijo tudi kot podpora za zbiranje in kopičenje negativnih in nezaželenih energij. In to je dodaten razlog, zaradi katerega moramo skrbeti za pretočnost in čiščenje čaker.

Torej kaj pomeni izraz, da so naše čakre zaprte? To pomeni, da je vsaj eden izmed energetskih centrov našega telesa (imamo jih 7) zaprt, kar lahko vodi do izgube energije, utrujenosti ali celo bolezni.

KAKO VEMO, DA SO ČAKRE ZAPRTE?

Eden izmed lažjih načinov je, da se vprašamo, kako se počutimo. Če se soočate z utrujenostjo, depresijo, brezvoljnostjo, boleznijo ali pa se morda počutite ujete v lastnem telesu, obstaja velika možnost, da je eden izmed vaših energetskih centrov neprečiščen. To so najpogostejši znaki zaprtih čaker. Zaprtost vsake izmed sedmih čaker se lahko kaže tudi na določenem delu telesa. Na primer, če vas boli spodnji del hrbta, se morda soočate z zaprto korensko čakro. Prisluhnite torej svojemu telesu, kaj vam sporoča …

Če po prebranem še vedno niste prepričani o sporočilih, ki vam jih pošilja vaše telo, si lahko pomagate tudi z nihalom. Nihala so navadno izdelana iz kristalov, kovine ali lesa, obešena pa so na vrvico ali verižico. Torej, vzemite v roko nihalo in ga držite nad čakro (pojdite po vrsti od prve do zadnje). Ko boste nihalo držali nad mestom čakre, se bo začelo obračati v krogih. Če so krogi majhni in ozki, obstaja velika verjetnost, da je čakra zaprta ali da ne deluje pravilno. Če so krogi, ki jih dela nihalo, širokega premera, čakra deluje pravilno.

KAJ STORITI, ČE SO ČAKRE ZAPRTE?

Brez panike, brez težav jih lahko spravite nazaj v pravilno delovanje. Najpomembneje je, da ste ugotovili, katera čakra je zaprta.

Za začetek začnite meditirati ali vizualizirati svoje čakre. Predstavljajte si jih kot velike centre znotraj telesa, napolnjene z energijo, ki se pretaka.

Zdaj ste gotovo že ugotovili, kje je težava. 

Če boste brali naprej, boste našli rešitev …

1. Blokirana ali zaprta korenska čakra

Korenska čakra je energetski center, ki leži tik nad presredkom in vključuje prva tri vretenca, področje mehurja in debelega črevesja. Označujemo jo z rdečo barvo in nam predstavlja preživetje, vitalnost, stabilnost in prizemljenost. 

Povezana je z glavnimi življenjskimi energijami in hormonskimi žlezami (krvjo, kostmi, zobmi, nogami, stopali). Njena žleza je nadledvična, ki proizvaja adrenalin in kortizol, pomaga pa nam pri premagovanju stresa in odpornosti proti alergijam. 

Nepravilno delovanje korenske čakre občutimo kot lenobnost, počasnost, egocentričnost, materializem, depresijo ali pomanjkanje samozavesti, kasneje pa se posledice lahko kažejo tudi v boleznih (vnetje mehurja, prehlad, išias, artritis, zaprtje, hemeroidi, slab krvni obtok, utrujenost).

Korensko čakro uravnovesimo s plesom, hojo brez obuval, vzgojo rastlin, stikom z zemljo in aromaterapijo – pomagate si lahko s kapljicami za čakre.

Pozitivna misel za korensko čakro je: »Jaz sem tukaj, zdaj.«

2. Blokirana ali zaprta sakralna čakra

Sakralna čakra ali spolna čakra leži nekaj centimetrov pod popkom (področje maternice ali prostate) in ji pripisujemo oranžno barvo. Spolna (tudi sakralna) čakra nam prinaša čutnost, zaupanje, svobodo, družabnost, kreativnost, intimnost in spolno energijo. 

Na delovanje te čakre vplivajo dogodki iz otroštva in družinsko okolje. Otroci, ki so odraščali v tesnem stiku s starši (predvsem z materjo), na tem predelu ne bodo imeli večjih težav. Poleg spolnih organov ji pripadajo še trebuh, vranica, žolčnik, ledvice, križ, medenica in kolki pa tudi krvni obtok in vse telesne tekočine ter seveda spolni hormoni. 

Neravnovesje se kaže s pretirano ali potlačeno željo po spolnosti, čustveno eksplozivnostjo, strahom pred spolnostjo, manipulativnostjo ali celo težavami s plodnostjo.

Spolno čakro uravnovesimo s kreativnim izražanjem, veseljem, smehom, plesom, gibanjem bokov, oranžno barvo ali ob pitju čaja Solaris .

Pozitivna misel za sakralno čakro je: »Jaz čutim.«

3. Blokiran ali zaprt solarni pleksus, naš sončni center moči

Solarni pleksus leži med popkom in dnom prsne kosti ter je čakra sončne energije, zato je njena barva rumena. Je vir notranje moči posameznika, prestiža in položaja, skoznjo izražamo jezo, voljo in samonadzor. 

Vpliva tudi na delovanje trebušne slinavke, želodca, vranice, žolča, jeter in tankega črevesja. 

Blokada čakre se kaže v povišanem holesterolu, diabetesu, hepatitisu, čirih, prebavnih motnjah in boleznih živčevja ter tudi s samopomilovanjem, napadalnostjo in plahostjo posameznika.

Solarni pleksus uravnovesimo s trebušnim dihanjem, sproščanjem jeze, rumenimi oblačili in z meditiranjem. Dobro vam bo dela tudi aromaterapija, pomagate si lahko s temi dišečimi palčkami za PLEKSUS ČAKRO:  

Pozitivna misel za sakralno čakro je: »Jaz delujem.«

4. Blokirana ali zaprta srčna čakra 

Srčna čakra je sredina in most med spodnjimi (čakrami fizičnih lastnosti) in zgornjimi (duhovnimi čakrami), njena barva pa je zelena. Leži v višini srca in je center ljubezni, sočutja in zaupanja. Povezana je s pljuči, krvnim obtokom, prsnim košem, kožo in rokami. 

Kadar ne deluje pravilno, se to izraža s srčno-žilnimi boleznimi, visokim pritiskom, pljučnimi boleznimi, tesnobo, astmo, boleznimi dojk, boleznimi kože in imunskega sistema. Lahko pa se kaže tudi kot občutek utesnjenosti ali kot nadutost in ljubosumje.

Srčno čakro uravnovesimo z dobrimi deli, objemi, ljubeznijo, oproščanjem sebi in drugim, z družbo živali in otrok, z zeleno barvo in sproščujočo prho z milom za čakre.   

Pozitivna misel za srčno čakro: »Jaz ljubim.«

5. Blokirana ali zaprta grlena čakra

Grlena čakra leži na področju grla in je svetlo modre barve. Je vir izražanja misli in čustev, zato vlada komunikaciji, organizaciji in previdnosti. Z njo so povezani vrat, grlo, požiralnik, dihanje, čeljust, glas, ramena, limfa (znojnice) in ščitnica. 

Neravnovesje grlene čakre vpliva na govorno zmožnost, težave z ušesi, sinusi, zobmi in dlesnimi, posledice se lahko kažejo tudi kot potenje, debelost, hujšanje, bronhialne bolezni ali obolenja ščitnice. 

Znaki nedelovanja so tudi nestrpnost, neizražanje lastnega mišljenja, nezmožnost prevzemanja odgovornosti in častihlepje.

Grleno čakro uravnovesimo s petjem, mantro, zavestnim dihanjem, modro barvo, lahko pa spijemo najljubši napitek iz kozarca z afirmacijo.

Pozitivna misel za grleno čakro: »Jaz izražam.«

6. Blokirana ali zaprta čelna čakra

Čelna čakra je točka na sredini čela, pravimo ji tudi tretje oko, saj je center intuicije, modrosti, sanj in videnja. Enači se z indigo barvo in predstavlja naše duhovno središče. 

Njene vrednote so razum, duhovnost, modrost, jasnovidnost, samozavest in ustvarjalna energija.

Moteno delovanje čelne čakre se odraža v glavobolih, migrenah, vrtoglavici, šumenju v ušesih in z možganskimi boleznimi, obolenji živčevja, očesnimi težavami ali s skepso, dvomi in negativnim razmišljanjem.

Uravnovesimo jo z indigo barvo, meditacijo, vizualizacijo indigo plamena v prostoru, risanjem ali pitjem čaja Solaris

Pozitivna misel za čelno čakro: »Jaz sprejemam.«

7. Blokirana ali zaprta kronska čakra

Kronska čakra je center razsvetljenja, leži na temenu in je svetlo vijoličaste barve. Predstavlja našo povezanost z višjo močjo (Bogom, vesoljem) ter nam pomaga pri zavedanju samega sebe. 

Z njo so povezani žleza epifiza (češerika) in veliki možgani, je pod vplivom svetlobnih dražljajev, zato zanjo pravimo, da je naša notranja biološka ura. 

Če je čakra blokirana, so poudarjeni posameznikov ego, odtujenost, malodušje, pomanjkanje življenjske radosti. Izrazi se lahko tudi kot senilnost, duševna izčrpanost ali vpliv na kosti.

Pozitivna misel za kronsko čakro: »Jaz razumem.«

Kronsko čakro uravnovesimo z meditacijo in vizualizacijo ter s tem, da sledimo željam in smislu življenja ali si omislimo FENG SHUI obesek za čakre s simbolom ROŽE ŽIVLJENJA.  

Zaprte čakre so pogost pojav. S pravim odnosom in vajami jih z lahkoto ohranjamo zdrave in odprte. Skrbite za svojo vitalnost in svoje telo. Oglejte si vse naše izdelke za odpiranje čaker  tukaj.  

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...