Emily  Enveritas

Kaj prinaša november?

2. november 2017    789 ogledov

November je mesec, ki je namenjen zdravju in skrbi za zdravje! Ljudje smo resnično zanimiva bitja. Večinoma bolje skrbimo za svoj avto kot za svoje telo ...

Kar v telo dajemo, to nam telo vrne

Hja, to kar precej dobro vemo, toda zdaj je čas bilance in obračuna, koliko to tudi upoštevamo. Zdaj ni pametno ignorirati težav, ki jih morda čutimo.

Še vedno imamo namreč čas, da telo povrnemo v stanje moči in vitalnosti. Kasneje, v prihodnjem letu, bomo imeli vse manj možnosti za to. S čim imate težave?

Telo – misli – čustva …

To je en sam sistem, medsebojno povezan in prepleten. Tudi bolezni in težave moramo odpravljati na vseh teh ravneh.

Telo je temeljna raven življenja

Ničesar ne moremo doživeti, izkusiti brez njega. Kaj potrebuje? Počitek, gorivo, aktivnost! Malo hrane, vendar pravo hrano, in ne strupov. Le malo je stvari na policah trgovin, ki so hrana za naše telo. Večina stvari so sladki omamni strupi.

Se imate radi? Resnično radi? Potem posegajte po hrani, in ne po strupih. Naredite si načrt sprememb. Kaj boste izločili z jedilnika, kaj boste nanj vnesli?

Drugo, emocionalno raven sestavljajo čustva

So osnovna sestavina vsakega ustvarjanja in osnovno gibalo življenja. Vsa so naša. Katera? Vsa, ki se jih lahko spomnimo. Tudi slaba čustva, grda? Da! Ker nam niso všeč, jih večinoma potlačimo. In prav to nam dela štalo v življenju. Tisto, kar priznamo, izgubi večino moči nad nami in jih lahko vodimo ter nadzorujemo.

Izgnana čustva pa delujejo kot gverilska vojska. Napadajo nepričakovano, podrejo vse, kar nam je vredno, in se takoj spet umaknejo. Ker jih ne moremo zgrabiti za ovratnik, jih tudi nadzorovati ne moremo. November je dober čas za zdravljenje psihe in duše. Vložite del prihodkov v obisk dobrega terapevta ali coacha. To ni izguba denarja, ampak je naložba v boljše življenje.

Misli so gradniki tretjega mentalnega nivoja

Vse, kar obstaja, obstaja zato, ker se je tja usmerila mentalna pozornost, miselna energija. Še mize ne more ustvariti tesar, dokler ne pomisli nanjo. Katere misli gostite? Te letajo okrog naše glave kot mušice. Bolj ko so razdiralne, bolj so nadležne. Vendar je dobro vedeti, da smo le mi sami gospodarji in lastniki svojih glav in možganov, zato lahko vsako vandalsko misel izženemo. Deložirajte strahove in skrbi, preden vam razsujejo dom.

Draga Louise Hay nam je zapustila neprecenljivo zbirko znanja in izkušenj. V drobni knjižici Telo je tvoje najdete kup afirmacij, ki zdravijo in lajšajo naše težave. Uporabite jih za dodatno zdravljenje bolezni na mentalnem nivoju. Kadar pozdravimo zgolj telesni nivo, le redko zares odpravimo bolezen. Večinoma zgolj prekrijemo simptome. Bolezen se kasneje vrne ali izbruhne drugje. Dajmo ta mesec svoje telo na velnes na vseh področjih.

Naše telo nas brezpogojno ljubi

Ljudje govorimo o ljubezni. Želimo si brezpogojne ljubezni. Pa vendar jo imamo. Naše telo nas brezpogojno ljubi. Ne glede na to, kaj z njim počnemo, se vsak trenutek, vsako uro, vsak dan, vsak mesec, leto za letom trudi za nas. Dokler ne onemore. Čas je, da mu povrnemo!

Ste med tistimi, ki nimate nobenih zdravstvenih težav? Čestitajte si in izrazite hvaležnost svojemu telesu. Usmerite se v ustvarjalnost. Vpišite se v kakšen izobraževalni program ali tečaj, ki vas veseli. Svoje življenje boste dvignili na novo, višjo raven.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...