Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Kako do zdravih odločitev?

piše: Teal Swan
20. september 2017    2778 ogledov

Ljubezen do sebe je korenina, iz katere vse zraste. Vsaka duhovna praksa je usmerjena v to, kako ljubiti sebe. Če resnično razumemo, da je ultimativna resnica našega obstoja Enost, potem vemo, da ne moremo prakticirati brezpogojne ljubezni do drugih, ne da bi najprej brezpogojno ljubili sebe.

Za večino stavek Rad se imam ni resničen

Če začutiš čustveno odmaknjenost od teh besed (Rad/-a se imam), to pomeni, da to ni tvoja resnica. Še.

Zato sem skupaj s svojimi vodniki razvila proces, ki ti bo pomagal na tej poti. Proces se začne z zavezo, da ga boš izvajal/-a 365 dni, da bo vse dni tvoja mantra. Torej vse te dni živiš v skladu z vprašanjem:

Kaj bi naredil nekdo, ki se ima rad?

Trenutno se v svojem življenju najverjetneje bojuješ z odločitvami. Nisi popolnoma srečen/-na. Razlog za to je, da ne sprejemaš svojih odločitev na podlagi tega, kaj bi naredil/-a, če bi se resnično imel/-a rad/-a.

Postavljanje vprašanja Kaj bi naredil nekdo, ki se ima rad? in upoštevanje odgovora, naj bo še tako v nasprotju s tem, kar se ti zdi, da je prav, ti bo prineslo vse, kar si želiš.

Življenje kot tok reke

Velikokrat govorim, da lahko na življenje gledamo kot na tok. Če plavamo proti toku, je to znamenje upiranja. Če plavamo z njim – znamenje dovoljevanja, sprejemanja, prepuščanja. In vse, kar hočeš, najdeš le, če plavaš z njim. Vprašanje Kaj bi naredil nekdo, ki se ima rad? je vedno plutje s tokom navzdol, proti izlivu.

In če stalno pluješ s tokom, ne moreš priti nikamor drugam kot k izlivu – poravnaš se s svojim obiljem, veseljem, popolnim partnerjem – če je to tisto, kar si želiš.

Vprašanje Kaj bi naredil nekdo, ki se ima rad? si postavi pred vsako odločitvijo

Vprašanje Kaj bi naredil nekdo, ki se ima rad? si boš postavil/-a vsakič, ko boš sprejemal/-a kakršnokoli odločitev, ne glede na to, kako velika ali majhna je. Vsakič, ko imaš nekaj prostih trenutkov in se odločaš, kaj boš naredil/-a s svojim prostim časom … Pravzaprav ves dan, vsak dan, leto dni boš živel/-a v skladu s tem vprašanjem.

Odgovor pride takoj

Ko si boš postavil/-a to vprašanje, bo odgovor prišel takoj, kot takojšni preblisk intuicije.

Intuicija je takojšnji preblisk brez umskega razumevanja in presojanja. Številni smo se naučili odrezati ali utišati svojo intuicijo zaradi travmatičnih življenjskih izkušenj. Ampak čeprav smo se zaprli sporočilom, nam jih naš Višji jaz še vedno pošilja, zato je nemogoče, da bi jo izgubili.

Dovolite si biti ranljivi – prišla bo kot nenadno vedenje, občutek, misel, slika, telesni občutek, čustvo: hiter, čist imprint. Tudi če je sporočilo nekaj negativnega, bo prišlo v nevtralnem tonu. To je zato, ker prihaja od najvišje perspektive, prostora ljubezni in svobode, kjer strah ne obstaja.

Zato če se pojavi močno negativen odziv, posumi, da se je dvignil strah, ki je zameglil sporočilo intuicije.

Naj te ne skrbi, da ne boš vedel/-a odgovora. Ko si pred odločitvijo in se vprašaš Kaj bi naredil nekdo, ki se ima rad?, boš odgovor dobil/-a takoj.

Imej jajca slediti odgovoru

Ko se vprašaš Kaj bi naredil nekdo, ki se ima rad? in dobiš odgovor, ta prihaja od Zavesti, ki ima neomejeno perspektivo.
Recimo, da si vesolju sporočil, da je tvoja ideja sreče, da spoznaš takšno in takšno osebo. Ampak ta popolna oseba živi na drugem koncu sveta. Tebi je nepojmljivo, kako bi se to zgodilo, ampak iz neskončne perspektive Vira ni nič težje, kot je tebi prestaviti mravljo iz ene sobe v drugo.

Ko se vprašaš Kaj bi naredil nekdo, ki se ima rad?, dovoljuješ vesolju, da te ponese od tukaj, kjer si zdaj, do tja, za kar si prosil/-a.

Mogoče ne veš, zakaj je prišel ta odgovor, mogoče ti ni jasen. Ampak moraš razumeti, da vesolje ve precej bolje kot ti, kaj je poravnano s tem, kar je zate najbolje, kot ti iz svoje omejene prespektive.
Npr. ko si v trgovini in se vprašaš, kaj bi, pomarančo ali jabolko. Pride odgovor jabolko. Pojej ga. Tvoj višji jaz veliko bolje kot ti zazna in pozna tvoje biokemične procese v telesu, zato ve, kaj ti bolj ustreza. Trenutno očitno jabolko.

V tem procesu je potreben pogum

Ko slišiš odgovor, mu je treba slediti, iti v smeri samoljubezni. Če si doma in imaš milijon stvari za narediti, se vprašaj Kaj bi naredil nekdo, ki se ima rad?. Če je odgovor Želim si penečo kopel, si jo pripravi. Če je odgovor Počisti hišo, potem jo počisti. Vedel/-a boš, ali je odgovor v skladu s tvojo resnico ali z racionaliziranjem, glede na to, kako se boš počutil/-a. Četudi te je strah to narediti, bo dejanje samo prineslo olajšanje. Občutek olajšanja je dober, zato se boš počutil/-a dobro, če boš sledil/-a svoji intuiciji, in ne racionaliziranju.

Naj poudarim, da si moraš to vprašanje leto dni zastavljati vsak trenutek, zlasti ko si pred odločitvami, ne glede na to, kako vsakdanje ali pomembne so. Namen tega procesa je ustvariti navado, da po 365 dneh ne moreš več živeti drugače.

Opozorilo: proces na površje privleče vse, kar je potlačeno, zato pričakuj burne odzive!

Vem, da ta proces 365 dni za samo ljubezen zveni kot poceni trik strokovnjakov za osebno in duhovno rast, ki vam prinese instantno zadovoljstvo, ampak tisti, ki me poznate, veste, da ni tako.

Ta proces zveni preprosto, ampak je eden izmed najtežjih procesov, ki jih lahko narediš.

Razlog za to je: ko začneš hoditi po poti samoljubezni, bo vsaka stvar, ki je v nasprotju s tem, prišla na površje: vse blokade, travme, notranji in zunanji konflikti, dvomi ….

Soočal/-a se boš z več svojimi demoni, kot bi si lahko zamislil/-a v svojih najbolj divjih sanjah. Ampak če boš sledil/-a odgovorom, ki jih boš dobil/-a, ko se vprašaš Kaj bi naredil nekdo, ki se ljubi?, namesto da se zoperstavljaš tem demonom, boš zaplaval/-a okoli njih.

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=zQHv75ahYDQ
Kako se pa tebi zdi? 4
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Gabrijela
  komentiral 10 mesec nazaj
Odlično in temeljito vodilo, vredno je z ljubeznijo in odločno narediti te korake.
Hvala, hvala, hvala.
  komentiral 2 leto nazaj
Iz dna srca najlepša hvala za ta članek.Točno te besede sem potrebovala,ker sem trenutno pred najtežjo odločitvijo v življenju.Sedaj vem,kako naprej.Še enkrat-hvala lepa
Nina
Anka
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala lepo ste napisali žal je to pri meni resnica.Delat bo treba na tem.
DUSKOBEVC
  komentiral 3 leto nazaj
Hval,meni osebo to veliko pomeni,priporočam ostalim naj to preberejo .
Nalagam...