Mojca Fabjan

Kako izbiramo Bachove cvetne esence?

piše: Mojca Fabjan
24. maj 2016    371 ogledov

Za začetek (vaša prva steklenička) si lahko izberete REŠILNE esence - v tej steklenički je zbranih 7 najpomembnejših Bachovih cvetnih esenc, ki pokrivajo kar nekaj čustvenih težav in izzivov. Po porabljeni steklenički se glede na izboljšanje vašega stanja potem sami odločite, s katerimi cvetnimi esencami boste nadaljevali.

Svetujem vam, da naenkrat izberete največ sedem esenc (vsaj za prvo stekleničko raje manj kot več) in pri izbiranju glejte na tista stanja pri sebi, ki so res očitna in vam delajo težave v življenju. Nikar ne iščite pregloboko v sebi. Bachove cvetne esence namreč delujejo približno tako, kot da bi nežno lupili plasti čebule, eno za drugo. Torej je najprej na vrsti tisto, kar je na površini in je najbolj očitno in se tega ponavadi tudi zavedamo (če ne mi sami, pa zagotovo naša okolica ). Če želimo prehitro olupiti spodnje plasti, bomo imeli težave, ker se tistih naših globljih stanj še ne zavedamo in očitno še niso na vrsti, da bi jih reševali.

Nikar opisov za posamezne esence ne jemljite kot nekaj negativnega, slabega – to so samo neravnovesja, ki jih je mogoče ozdraviti. Opisov ne »berite« dobesedno, ampak skušajte začutiti iz vsakega neko značilnost, celoto. Iz enega opisa nam namreč lahko ustreza samo en stavek, ali trije ali pa cel opis.

Poglejte sami, kaj se vas pri neki esenci najbolj dotakne in vam mogoče sproži tudi kakšna negativna čustva v smislu:«Ni res, to že nisem jaz!!«. Bolj, ko boste do sebe odkriti, več možnosti je, da izberete esenco, ki vam bo res v pomoč.

Ker bi vas rada spodbudila k temu, da bi se začeli »poslušati« in se začutiti, vam svetujem, da si poskušate sami izbrati esence, za katere čutite, da bi bile prave za vas.

Najprej naj vas spomnim, da se Bachove cvetne esence NE izbirajo glede na določeno obolenje, tako na fizični kot na psihični ravni.

Kako si lahko sami izberete prave esence zase?

Tu je nekaj načinov:

Na spisku Bachovih cvetnih esenc preberite opise posameznih esenc in preverite pri sebi, koliko se določeni opisi ujemajo v vašim načinom razmišljanja, delovanja, čustvovanja… Bodite pozorni, kaj se vas pri neki esenci najbolj dotakne in vam mogoče sproži tudi kakšna negativna čustva v smislu:«Ni res, to že nisem jaz!!«. Bolj, ko boste do sebe odkriti, več možnosti je, da izberete esenco, ki vam bo res v pomoč. Lahko si pomagate tudi s krajšimi opisi.

Razmislite, katere stvari pri sebi vas najbolj motijo in bi jih želeli spremeniti. Npr. ne bi želeli biti tako posesivni do svojih otrok? Bi se želeli rešiti svojih strahov? Se želite znebiti občutka, da ste manjvredni? Ali pa vam je dovolj, da vam drugi ukazujejo in da ne zmorete reči »ne«? Se večkrat počutite žalostni brez vzroka? Bi se radi znebili občutkov krivde?....

Razmislite, katere stvari vas najbolj motijo pri drugih ljudeh – čisto možno je, da imate tudi sami v sebi prisotne nekatere od teh stvari – če ste odkriti do sebe, si jih boste morda priznali in želeli spremeniti.

Eden od načinov je tudi ta, da svoje najbližje kar vprašate, kako vas vidijo oni. Mogoče vam njihovi odgovori ne bodo všeč, ampak če bodo res odkrito odgovorili na vaše vprašanje, boste lažje izbrali pravo esenco.

Naj vas torej ne bo strah, da bi sami izbrali esence zase, saj se boste ob tem veliko naučili o vas samih, vsekakor pa boste tudi lažje sledili spremembam pri sebi, ki jih prinaša uporaba pravih esenc.

Dr.Bach je zapisal: »Esence so vse brez izjeme pridobljene iz cvetov lepih rastlin ali dreves in nobena od njih ni nevarna in ne more povzročiti nobene škode. Njihova uporaba ne zahteva medicinskega znanja in je tako enostavna, da se vsak lahko s temi esencami zdravi doma sam…… Ta postopek zdravljenja sem razvil in z njim seznanil javnost zato, da bi si ljudje, kot ste vi, lahko pomagali sami, bodisi v primeru bolezni ali pa v vrtincih življenja nasploh.»

 

 

 

Vir: www.amedea.si
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...