Tina Ananda

VIDEO: Kako izprazniti svoj čustveni naboj jeze?

piše: Tina Ananda
14. marec 2023    440 ogledov

Dnevno spoznavam, kako ljudje ne znamo sprocesirati in predelati svoje jeze na varen način, ker nas tega nihče ni naučil. Držimo in zatiramo jo v sebi, da se nam včasih že meša :) Kako, torej, napraviti konstruktivni izbruh jeze in s svojo jezo vzpostaviti bolj zdrav odnos?

V tem videu si poglejte ta čustveni proces (obravnavali smo ga na naših Ananda webinarjih). Proces lahko naredite samo verbalno (ustno izgovarjate, kar pride), ali pa dodate še fizični del (cepetanje, udarec na blazino). Ta proces vedno delamo na samem (ali s terapevtom) in si predstavljamo osebo, na katero smo jezni, pred sabo. Lahko si predstavljamo sodelavko, soseda, starša, brata/sestro, svojega otroka… torej, kogarkoli, na kogar smo jezni, in želimo to jezo sprostiti ven iz sebe na varen konstruktiven način in ne na njih direktno.

Če jeze ne predelujete sproti v sebi, se vam bo nabirala, in boste eksplodirali na svoje najdražje. Na ta način se vam v odnosu nabirajo »raztrganine« in bolečina, kar vodi do vedno večje odtujenosti v odnosu.

Večkrat, kot boste naredili ta proces, bolj boste olajšani, in manjkrat se vam bo javljala jeza, ker se ne bo več nabirala. Hkrati pa boste s svojo jezo vzpostavili bolj zdrav odnos, ker: 1) se jo boste nehali bati in 2) se boste z njo pomirili in jo pričeli uporabljati takrat, ko je to res potrebno (kot orodje in za kar je bila dejansko narejena v našem telesu).

Video si poglejte vsaj 2x, da vam bo res jasen postopek. Po opravljenem procesu pa mi v komentarju spodaj javite, kako vam je šlo!

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...