Majaea Maja Radej

Kako jasno poveš, kaj čutiš?

14. oktober 2019    395 ogledov

V vseh odnosih je za harmoničnost bistvena dobra, jasna in iskrena komunikacija. Predvsem v partnerskih odnosih lahko največ trenja nastane prav zato, ker se ne izražamo dovolj natančno in razumljivo ter zato, ker ne pokažemo svoje ranljivosti.

Ženske imamo velikokrat izziv, da se nam zaradi nihanja hormonov, naše razpoloženje hitro spreminja. Velikokrat partnerju tega ne povemo dovolj jasno. Običajno težko povemo, ker tudi same težko sprejemamo naše stanje in dogajanje - ali sploh ne vemo, da se nam to dogaja. Zato se velikokrat energijsko zapremo in pustimo partnerja v nevednosti. S tišino pa komuniciramo naše nezadovoljstvo. Ne povemo kaj se nam dogaja, kaj čutimo, kaj zaznavamo, kje nas boli ali kje imamo težave.

Naš partner potrebuje razumet, kaj se nam dogaja, če želimo, da nas podpre. On mora vedeti, da nam je težko, da si želimo biti same, da potrebujemo več nežnosti ali njegovo podporo.

In ravno zato, ker partner ne ve, se v odnosih zgodi največ trenj in izzivov. Moški primarno slabše zaznavajo svoja čustva in občutke, pa tudi slabše zaznavajo kaj se dogaja z žensko. To ne pomeni, da nam ne želijo pomagati, to samo pomeni, da ne vedo. Zato je potrebno povedati in ne čakati, da nam prebere misli - ker on tega žal ne zna. To pa je še najbolj pomembno pred in med menstruacijo, ker je ta čas za žensko najbolj poln izzivov.

Najslabše je, če ženske zato, ker smo užaljene, ali ker čutimo notranjo bolečino, odgovorimo s tišino. Takrat se ''strmamo''. V takšnih primerih s tišino veliko odgovorimo. Običajno energijsko komuniciramo, da je moški kriv za naše stanje, da je on naredil nekaj narobe, ga krivimo, me pa smo boge in užaljene. V resnici takrat ženske večinoma ne vemo, kaj v resnici čutimo in od kje tej občutki.

Zato je priporočljivo, da se ženske v takšnih stanjih malo odmaknemo. Da gremo v drugo sobo, kjer lahko nekajkrat globoko zadihamo, se umirimo, povežemo s sabo in svojimi občutki in poskusimo čim bolj brezpogojno začutiti. V takšnih primerih bomo hitro ugotovile, da moški v resnici ni nič kriv, ampak da gre za projekcijo naših bremenečih čustev iz preteklosti. Zato je pomembno, da si vzamemo čas in čutimo te občutke kar se da brezpogojno.

Ko ugotovimo, da moški ni nič kriv pa je seveda najbolj fer, da gremo do njega, se mu opravičimo in povemo, da ga imamo rade. 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...