Andrej Pešec

Kako pomagati moškemu, ki pije

13. november 2019    268 ogledov

Oče kolegice je pogosto pil. Skoraj vsak dan. Nikdar ni bil nasilen, pogosto pa je bil precej nadležen ...

Več let so mu redno, ko je prihajal domov, govorili: "A te ni škoda, spet si pijan ... Ti in ta tvoja družba ...", kar vse drži, no če ženska tako komunicira z moškim na takšen način se nikdar ne bo spremenil.

Nekega dne me kolegica v solzah pokliče in omeni: "Veš, Andrej, ko je včeraj oče prišel domov opit, mu nisem ničesar poskušala pametovati, kot sem to počela včasih. Ko je prišel sem ga preprosto ljubeznivo pozdravila, kot si mi sugeriral, in mirno odšla v svojo sobo, brez kakršnegakoli vzbujanja slabe vesti. V sobi sem v postelji razmišljala o tem, kako škoda je očeta, ker pije, saj vem, da je krasen človek. Začela sem jokati.

V tem trenutku oče rahlo potrka na vrata moje sobe, me pokliče po imenu in nežno vpraša: "Kaj je narobe? Zakaj si slabe volje?"

Povabim ga naprej, vstopi v sobo. Opazi, da v postelji tiho jočem in tudi sam začne v trenutku nekontrolirano jokati. V solzah je stopil do mene, se mi večkrat opravičil, ker pije in si ne more pomagati ... Kasneje sem videla, da je šel po tem kar nekaj kilometrov stran peš na pokopališče, četudi praktično nikdar ne zahaja na nobena podobna mesta.

Manj spretna ženska moškega neposredno poučuje (moški tako postane ali copata, ali pa odide), modra - sveta ženska pa na moškega vpliva tako, da spretno prebudi njegov razum, kar stori tako, da mu kaže svojo žalost, bolečino in nemoč.

Če moški začuti, da je kriv za bolečino in agonijo plemenite ženske (mame, žene, hčere ...) ona pa ga za to ne krivi neposredno, ga dobesedno sesuje njegova intuicija, bog v srcu. Preverjeno.

Nekdo lahko reče: "Poglejte ga ... Hčerko krivi za to, da moški pije ... Nikakor ne trdim tega. Želim le pokazati na način, s katerim lahko hči, mama ali žena daleč najlaže pozitivno vpliva na spremembe pri moškemu. Vse dokler mu neposredno kaže na njegove napake in pomanjkljivosti, se moški ne bo spremenil, ko pa nanj začne dalj vplivati, kot je zgoraj opisano, lahko v nekaj tednih ali mesecih doživi pravi mali čudež.

Vir: www.znanjezazivljenje.si
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...