Romana Črček

Kako si kot ženska lahko prihranite razočaranje in bolečino?

8. februar 2018    2201 ogledov

Verjemite ljudem, ko vam govorijo, da nečesa ne želijo. Vse prevečkrat ljudje trpijo, ker ne slišijo, kaj jim govorijo, in ne vidijo, kaj jim dejanja drugih sporočajo. Vse prevečkrat menijo, da ko jih bodo ljudje bolje spoznali, bo drugače. Si bodo premislili. Še posebej to velja v partnerskih odnosih. Predvsem ženske velikokrat trpijo, ker ne vidijo, ne slišijo ali nočejo videti in slišati, kaj jim druga stran govori.

Največ bolečine si povzročijo prav same. Želijo prepričati moškega, da so prave zanj. Zato naredijo vse namesto njih. Kar posledično odbije moške. Če moškemu ponudite vse na pladnju, bo seveda vzel ponujeno in odšel ob prvi priložnost. In tukaj ne govorim samo o seksu. Ženske še vedno preveč razdajajo svoj čas, pozornost in naklonjenost moškim, ki si tega še zdaleč ne zaslužijo. Ne obravnavajte ga kot partnerja in ne obnašajte se do njega kot do partnerja, če to še nista. Moški mora pokazati zanimanje, da si želi biti z vami. In ne z besedami, temveč z dejanji.

Moški si želijo nekoga, ki se ceni in spoštuje. Ki jim je izziv. To ne pomeni, da igrate igrice. Pomeni le, da veste, česa si želite, in od tega ne odstopate. Tudi če imate čustva do moškega, ne boste odstopili od svojih stališč. Ker cenite sami sebe in ker želite zaščititi svoje srce.

Ženske, ko se intimno predajo moškemu, se čustveno hitreje navežejo, saj se s spolnostjo sproščajo določeni hormoni, ki poglobijo naša čustva. Pri moških ni tako. Moški se lahko predajo spolnosti in ob tem ne čutijo ničesar do vas. In seveda, če se jim spolnost ponuja, bodo to izbrali. Brez obvez. Tako pač delujejo. Zato je za moške idealno imeti seks prijateljico brez obveznosti, medtem ko za ženske malo manj.

Ni problem, če je vam do tega, da se spustite v tak odnos. A bodite iskrene same s seboj in ne pričakujte, da ga boste spreobrnile skozi posteljo. Običajno se (vsaj po pripovedih strank) večina žensk počuti izkoriščeno in umazano. Kar, predvidevam, ni bil njihov namen.

Ko to razumete, je lažje za vas. Vedite, da če nekdo ne želi odnosa, ga ne boste prepričale z ničimer. To je njihova izbira. V takem primeru je bolje, da greste naprej in se odprete za nove možnosti.

Oseba, ki si bo želela biti z vami, bo vedela brez vašega prepričevanja in bo to tudi pokazala. Brez dvoma. Če se sprašujete, ali nekdo želi biti z vami ali ne, ste si že odgovorili. Če bi si druga oseba to želela, se tega ne bi spraševali, ker bi bila ta oseba ob vas. In to ne pomeni, da je z vami karkoli narobe. Še zdaleč ne. Lahko ste najbolj popolna oseba na svetu, pa drugi morda tega ne bodo videli. In tudi z njimi ni nič narobe. Ne. Imate pač različne poglede na to, kaj si želite. In prej ko to uvidite, več trpljenja in bolečine si boste prihranili.

Dovolite moškim, da so moški, kot je treba. Da vam dvorijo, vas osvajajo in naredijo stvari za vas. Vi pa sebi dovolite biti ženstvene. Dovolite si biti osvajane in zapeljane. Moški, ki si bo želel biti z vami, se bo tudi potrudil, da vam to pokaže. Cenite to.

In ljubite sebe dovolj, da postavite jasne meje. Ne predajajte svojega srca v roke tistih, ki bi ga v hipu pohodili. Vi ste odgovorni za svoje srce. Imejte odprte oči in ušesa in opazujte njihova dejanja. Z njimi vam povedo vse.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...