Miran Peterman

Kako spodbuditi svojega dragega, da te več posluša?

20. april 2017    257 ogledov

Kako spodbuditi svojega dragega, da te več posluša? Najprej moraš razumeti, da je za moškega poslušanje samo zaradi poslušanja naporno. V moški naravi je, da poslušajo in delijo nasvete. Vedno, ko moški posluša žensko, se mu v notranjosti porajajo rešitve: naredi to, prvi korak, drugi korak, kaj če,...

Če želiš, da te bo tvoj dragi poslušal, ga moraš "natrenirati" oz. "vzgojiti". Redki so moški, ki poslušajo sami od sebe, razen če jih je tako vzgojila mama. Najprej mu moraš povedati, da želiš, da te samo posluša in da ne potrebuješ njegove pomoči. Razložiti mu moraš, da ti največ pomaga, če te samo posluša. In povedati mu moraš, da ga razumeš, da je zanj to težko in tega ni navajen. Povedati mu je treba, da on ni ničesar kriv in za nič ni odgovoren. Moški so rojeni, da rešujejo težave in princeske. Zanj to ni enostavno. PS. Resnica je tudi, da veliko moških rešuje stvari bolj besedno, kot pa dejansko, pa to je že druga tema ;)

Kako ponavadi izgleda, ko prideš domov in želiš svojemu dragemu povedati kakšen je bil tvoj dan? Gre nekako takole: "Joj veš, toliko dela imam v službi in šef me kar konstantno pritiska. Vse hoče takoj. Če bi mi vsaj dal malo več plače. Sploh ne vem kaj naj naredim..."

"Ne veš kaj naj narediš? Jaz vem kaj naj narediš", se oglaša v tvojem dragem. "Sem ti že stokrat povedal, da povej temu šefu kar mu gre, kolikokrat sva že govorila, da bi morala zamenjati službo, postavi se zase, zaslužiš si boljše življenje!"

Pa je to tisto kar v tistem trenutku potrebuješ? Ni ne, vendar tvoj dragi tega ne ve, zato mu moraš povedati. In biti vsaj na začetku potrpežljiva z njegovim poslušanjem. In ko te neha poslušati, se mu zahvališ za poslušanje in mu poveš kako dobro se počutiš, ker te je poslušal in da si mu hvaležna. Moški so sprva presenečeni, ker niso nič delali in vendar so toliko naredili. Hehe, to je mogoče najboljši poklic za moške. Pa šalo na stran. Moški potrebuje izkušnjo, da je koristen s tem, da "nič ne dela, ne da nobenega nasveta, ne rabi ničesar popraviti, zamenjati", ampak samo je tam in se posveti svoji partnerki.

Kot sem rekel je to proces in ne smeš pričakovati, da bo tvojemu dragemu to uspelo že iz prve. Moraš biti potrpežljiva in vztrajna, mogoče kdaj preslišati njegove neumestne komentarje in samo nadaljevati. Bolj kot ti njega razumeš, da te ne razume, hitreje bo on začel razumevati tebe.

In bolj, kot si mu lahko hvaležna za njegova ušesa, bolj bo to poslušanje tudi pri njemu dobivalo na vrednosti. Stvari se bodo zagotovo spremenile, vendar ne čez noč - ponavadi se spremenijo podnevi. In potem bodo tudi "noči" bolj zanimive. O tem pa kdaj drugič.

 

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...