Lilijana škraban

Ko se dobro počutiš, si na pravi poti

30. maj 2016    1784 ogledov

Vsakomur je poznan občutek sreče, vznemirjenja, navdušenja, ko te nosi val pozitivne energije in imaš občutek, da lahko osvojiš ves svet. Vse, kar si zamisliš, uresničiš. Vse, kar ti neprijetnega pride na pot, premagaš kot za šalo. Ja, takrat si nepremagljiv. Takrat spoznaš svojo veličino in notranjo moč. Takrat si v toku energij in si na pravi poti. Na tisti poti, ki ti je namenjena. Takrat se počutiš izvrstno. To energijo prelivaš na svoje bližnje, okolico in vse je v najlepšem redu.

Živimo pa v svetu, kjer ima vsak plus svoj minus. Če želimo okusiti sladko, moramo okusiti tudi bridko. Tako na svoji poti okusimo tudi val nasprotne energije. To je tisti občutek, ko se ne počutimo dobro, ko nas je strah naslednjega koraka, naslednjega dne, naslednje minute. Ko se v nas prebudijo dvomi, skrbi, žalost, nezaupanje, jeza. Seveda je tudi ta pot na neki način prava, saj se na njej znajdemo ravno takrat, ko moramo narediti premik v pravo smer, v tisto, ki nas vodi k višji kakovosti življenja, k notranji svobodi in občutku izpopolnjenosti. Samo od nas pa je odvisno, kako dolgo se bomo zadržali na tej postaji. Ker se vse zgodi z določenim namenom, so nam tudi takšni trenutki poslani samo zato, da se zavemo, da nas nekaj na naši poti ovira. To so opozorilni znaki, in prej ko jih upoštevamo, hitreje bomo spet na svoji poti dobrega počutja in sreče. Če te občutke zanemarjamo, se bodo nalagali in opozorila bodo vedno večja. Dlje se zadržimo na tej poti, bolj se oddaljujemo od prave smeri in več energije bo kasneje potrebno, da obnovimo prvotno stanje.

Prav vsak od nas je že kdaj zgrešil smer z avtomobilom. In taval, preden je prišel do cilja. Življenje deluje enako. Vsak ima svoje karte v rokah. Zato si lahko vedno, preden se poda na pot, zamisli, kam točno si želi, in se tako poln zaupanja poda na pot. Tudi če prvič zgreši smer, ohrani zaupanje in poišče pomoč, če je potrebna, bo vsekakor prišel do cilja. Včasih je potreben tudi počitek, da lahko kasneje bolj umirjen nadaljuješ pot. Postaje življenja so vedno neka nova spoznanja, s katerimi si nabiramo izkušnje, predvsem pa z vsako novo izkušnjo vse jasneje vidimo svoj cilj. Če se tega zavedamo, je tudi naše potovanje veliko bolj doživeto. In če to prepoznamo, ne bomo obžalovali časa, ki smo ga izgubili, ampak bomo hvaležni za vse, kar smo na tej poti doživeli.

Vzemi vsak trenutek skrbi kot preizkušnjo, zazri se vase in se vprašaj, koliko je jasna tvoja pot, koliko so trdne tvoje želje. Pomisli na svojo največjo željo v tem trenutku! Občuti jo kot izpolnjeno. Če se ob tem počutiš izvrstno, si zagotovo na pravi poti. Nadaljuj in se veseli vsake naslednje postaje. Če ni tako, pa postoj, razmisli in najdi rešitev. Pomoč je zagotovo v bližini. Odpri oči in srce. Vse je točno tako, kot mora biti.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...