Simona Vrhovec

Kreiraj obilje

3. september 2018    968 ogledov

Se kdaj zalotite, da velikokrat rečete ne? Rečete ne različnim dogodkom, povabilom, imate morda celo negativno mnenje o denarju? Po drugi strani se včasih pritožujete nad pomanjkanjem in kako se nič ne zgodi vam v prid.

Preverite ali so res “krive” zunanje okoliščine ali podzavestno ali celo zavestno blokirate obilje, da priteka v vaše življenje.

Spodaj bom zapisala nekaj idej, kjer lahko preverite ali je tam kakšna blokadica in pa seveda nekaj konkretnih idej, kako se lahko z drugačnim načinom razmišljanja in dejanji spremeni svet zunaj vas. Zakaj se spremeni zunaj vas? Ker ste spremenili nekaj znotraj vas.

1.NEGATIVNA PREPRIČANJA; o obilju na splošno. Lahko so vam recimo vtisnili v glavo, da je denar umazan. Da se ga lahko zasluži le s prevarami, da so vsi finančno preskrbljeni t.i. negativci. Da je prejemanje denarja neduhovno. Priznam, da sem ravno tu tudi sama imela nekaj izzivov. K sreči sedaj razumem, da je denar blagovna in energetska menjava. In tako, kot je moja menjava plačilo najemnine, elektrike, plina, vodovoda, hrane, tako je tudi moje delo na isti način cenjeno in vrednoteno. Zato preverite ali v resnici mislite, da ste vredni plačila. Koliko je preveč za vas? Kje je meja? Boste postali potem negativna oseba, če boste zaslužili več? Saj, verjetno  veste, da je to odvisno le od karakterja osebe in ne obilja, ki ga ta prejme. In kvečjemu lahko z več denarja, pomagate tudi drugim. Če pa sami zase nimate, potem težje pomagate tudi drugim. Čeprav seveda lahko govorimo tudi o tem, da pomagate z vašim časom, prijazno besedo in kakšnim kosom zelenjave iz vašega vrta.

2. POSPLOŠEVANJE; opazujte ali uporabljate stavke, kot so: ” Nikoli ne bo boljše. To se lahko zgodi le meni. Vedno se konča na enak način. Vsi me želijo le opehariti..” Kot da bi sami kreirali situacije, ki se ponavljajo. Besede imajo vibracijo in te pritegnejo isto vibracijo. Zato poskusite najti situacije, ko pa je bila situacija drugačna in boljša. Vsaj za odtenek. Potem pa lahko postopoma “razrahljate” to posploševanje, saj to ni splošna resnica. Morda se celo s kom pogovorite, ki ni imel istega izida. Zakaj je temu tako? Morda razmišlja drugače, kot vi? Zapišite načine, kako bi lahko mnenje spremenili. Bodite kreativni.

3. ODPRTOST; bodite odprti za spremembe. Kadar pridejo izzivi, se poskusite pogovoriti s prijatelji. Vprašajte za pomoč. Ni najlažje, prositi za pomoč namreč. Pa vseeno boste s tem naredili nekaj izven cone udobje in naredili korak k rešitvi. Večina izredno uspešnih ljudi, je bilo velikokrat obubožanih, na dnu, brez vsega. Pa so se pobrali. Začeli so znova in znova in verjeli vase. Zato recimo DA novim priložnostim. Učite se iz starih izkušenj in delajte nove “napake”. Ne delajte starih, saj so te že preverjeno. Malo heca, pa vseeno je včasih ravno sproščenost zaželjena pri novih korakih.

4. ZAUPAJTE VASE; izjemno pomemben vidik uspešne osebe. Osebe, ki privlači obilje. Imejte zastavljene cilje, fokus in delavnost. Naj vas ne potre, če imate kdaj občutek, da ste ostali na mestu. Delate in delate in na zunaj nič za pokazati. Ampak, takrat se spreminjate vi. Postajate vztrajni, potrpežljivi, delavni, kreativni in na koncu spoznate, kako zelo pomembno je, da zaupate vase in v življenje. Ker, potem kar naenkrat vse steče. In skorajda vsi težki trenutki, so pozabljeni. Le vi ste rastli. Stopničko višje k obilju osebne rasti.

5. VIZUALIZACIJA; moč misli je nekaj res mogočnega. Predstavljajte si obilje tistega, kar si želite. Čim bolj natančno in podrobno. Morda si naredite kolaž vizualnih slik in jo prilepite na steno. Morda po točkah zapišite vse, kar si želite.  Seveda pa v smeri tega cilja tudi delujte. S konkretnimi dejanji.

6. ODGOVORNOST; prevzemite odgovornost za svoje življenje in dejanja. Tako, lahko iz občutka žrtve spremenite v občutke odgovorne in zanesljive osebe. Spoznali boste, da obilje prihaja znotraj vas in ne zunaj vas. Nihče, prav nihče naj nima take moči nad vami, da vam pravi, da česa ne zmorete, da niste sposobni ali da ne bo nič iz vas. Temu, lepo prosim, recite ne. Ne prelagajte te odgovornosti na druge osebe. Vam to nekaj pomeni in vaša srčnost bo spremenila to v obilje.

7. MANTRA; o mantrah velikokrat pišem, ker verjamem, da imajo dejansko zdravilno vibracijo in moč za spremembe. Spodaj je zapisana, Lakshmi mantra, ki pomaga v življenje priklicati obilje in srečo. Lakshmi je boginja, ki jo častijo v hinduizmu in je žena božanstva Višnuja. Mantra se  tradicionalno prepeva 108 – krat.

 

“Om Hreem Shreem Kleem Maha Lakshmi Namaha” 

 

8. SRČNOST; delajte tisto, kar vas osrečuje. Če ste nesrečni, bo obilje težje prispelo v vaše življenje. Če boste srečni, bo že tu obilje sreče. Bo obilje izpopolnjenosti. Bo obilje smeha, radosti, motivacije. Denar pa je le “posledica”. Hej, pa ne bo vam težko delati, morda tudi kdaj čez praznike in vikende. Družite se z ljudmi, ki vas podpirajo. Izogibajte se zavistnim ljudem, ki vam ne privoščijo. Teh ne potrebujete, le vlečejo vas lahko navzdol. Zakaj? Ker sami ne počnejo tistega, kar jih  veseli.  Resnični prijatelji vas bodo podpirali. In tisti, ki delajo s srcem prav tako. Obilje privlači obilje.

 

Zato kreirajte obilje. Vsak dan znova se odločite, da boste v življenje priklicali obilje dobre volje, občutek varnosti, ljubezni, izpopolnjenosti, osebne sreče in miru…in to delite z drugimi. Obilje se deli. Več, ko ga delimo, več ga prejmemo nazaj.

 

 

Kako se pa tebi zdi? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Majda
  komentiral 1 leto nazaj
Draga Simona, krasna si, sončna in polna angelske energije! Zelo se strinjam s tvojimi mislimi, saj vizualizacil misli je res nekaj veličastnega,...in če delaš to kar te osrečuje, potem si resnično srečen. Želim ti vse dobro in prisrčen pozdrav! Majda!
Nalagam...