Romana Črček

Lahko ljubite ali sovražite ... oboje ne gre!

27. januar 2017    1027 ogledov

Lahko sovražite, lahko pa izberete, da ljubite kljub vsemu. Sama raje izberem ljubezen. Vedno znova. Ker vem, da ima neverjetno moč in dela čudeže. V vsaki situaciji imate tudi vi izbiro in moč, da izberete nekaj drugega. Le vi lahko spremenite situacijo. Nihče drug. Lahko je izbrati lažjo pot in sovražiti, obsojati ter delati to, kar počno drugi. Vendar to ne bo prineslo spremembe.

Če želite drugačne rezultate, morate VI nekaj spremeniti v svojem početju, mislih ali odnosih

Kaj, če ste vi ta sprememba, ki jo iščete? Ne pozabite, da življenje hitro teče mimo nas. Se je res vredno ukvarjati z malenkostmi? Je res vredno zaradi nesoglasij izgubiti sebe in ljudi, ki vam nekaj pomenijo?

Ne boste vsem všeč, in to je popolnoma normalno

Bi bilo celo dolgočasno, se vam ne zdi? In kaj potem, če vas kdo ne mara? Kaj potem, če se nekdo spotakne ob vas? To je njihov problem, ne vaš. Dvignite se nad situacijo in ljudi. Bodite iskreni do sebe in drugih, čeprav mogoče drugi tega ne bodo prenesli. Ne spreminjajte se, ker ste nekomu trn v peti. To je njihov trn in njihova rana, ki je še niso zacelili. Nima nič z vami, čeprav bodo poskušali to odgovornost preložiti na vas. Nihče nas ne more prizadeti, če tega sami ne dovolimo. Če nas kaj prizadene, je to zato, ker nekje sami verjamemo, da je to resnica. Zato je to idealna priložnost, da pogledamo globoko vase in zacelimo te rane. Če rane ne bi bilo, ne bi bolelo.

In ko nas ljudje napadejo in obsojajo, lahko naredimo dvoje. Lahko se branimo in dokazujemo svoj prav, kar bo le prililo olje na ogenj, saj oni niso pripravljeni slišati resnice, temveč le dokazati svoj prav. In borba bo ustvarila le še več borbe. Lahko pa jim pošljemo sočutje in ljubezen in smo samo v zanimivem pogledu. Ne sodimo njih, ne sodimo sebe, ne sodimo nikogar. Sprejmemo situacijo in ljudi takšne, kot so, in smo v dopuščanju njihovih izbir. Smo nevtralni. In kot taki povabilo k spremembi. Kaj bodo oni izbrali, ni naša stvar. To je njihova odgovornost. Naša odgovornost je le, kaj bomo mi izbrali in kako se bomo mi odzvali.

Poskusite kdaj izbrati drugačen pristop in presenečeni boste, kako hitro se stvari lahko spremenijo. Ljubezen je najmočnejša sila v vesolju in dejansko ustvarja čudeže. Ste pripravljeni biti ta sprememba v svojem življenju?

Če potrebujete pomoč, da ozdravite svoje notranje rane, da zacelite bolečino in izboljšate odnos s seboj in drugimi, vabljeni na individualna svetovanja in terapije.

Vir: http://www.harmonijaodnosov.com/blog/lahko-ljubite-ali-sovrazite-oboje-ne-gre
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...