Maja Rogelj

Poznaš 4 ženske v sebi, ki so vir tvoje neusahljive MOČI?

piše: Maja Rogelj
27. maj 2018    1125 ogledov

Le zakaj se ne bi zares dobro počutila v svoji koži? Veš, v kateri fazi si? Najdete svoj arhetip, ki ga trenutno najbolj preigravate v svojem življenju?

Kaj so arhetipi?

So vzorci energije, s katerimi je možno ponazoriti štiri glavne faze cikla oz. faze življenja. Živimo v času, ki pri ženskah časti devico, njeno privlačno telo in brstečo seksualnost. V kulturi, ki na stranski tir postavlja mater ter ne praznuje nosečnosti, rojstva in vzgoje otrok. Kulturi, ki se boji moči divje ženske – čarovnice, ki se obrača stran od modrosti starejših in ne pozna vrednosti refleksije in sanj.

Poznate svojo MOČ in kako jo v posamezni fazi ženske cikličnosti najbolj izkoristiti? Kdaj in zakaj ste bolj razdražljive, ustvarjalne ali vase zaprte?

Narava deluje v naravnih ritmih: pomlad, poletje, jesen in zima ... in potem se cikel ponovi ... In to se dogaja leto za letom. V teh ritmih odraščamo, v teh ritmih se razvija naprej naše fizično telo, potem duša in na koncu duh. V vsakem dnevu preigravamo različne letne čase: pomlad je takrat, ko smo polni energije, zagona, elana; poleti je vse zunaj sebe, cveti, rodi, sonca je obilno; jesen nam daje plodove, narava počasi veni, čas za hvaležnost; v zimskem času se obrnemo navznoter, takrat je mrzlo, sneg, narava počiva, človek pa pripravlja novo kal, novo seme, ki bo na pomlad rodilo, pokazalo sadove ...

Vsaka ženska v mesecu sledi štirim letnim časom, ki so povezane z luno in njenimi štirimi fazami

Današnji hitri tempo življenja je te cikle številnim ženskam zelo pomešal. Nočno delo močno vpliva na menstruacijo, veliko žensk ima neredno, ob stresu pa jo lahko tudi izgubijo. 

Čas ovulacije je poletje. Takrat je ženska pripravljena na spočetje novega bitja. V času zime, prazne lune, naj bi ženske krvavele. Včasih so se zbirale v rdečih šotorih ali nosile rdeča krila in s tem moških sporočale o svojem stanju in potrebah v tej fazi. Razumevanje je bilo tako precej lažje.

Preigravate modro žensko ali se obnašate kot najstnica. To je čas nepolne zrelosti in še nepopolne samostojnosti. Odrasli naj bi postali pri 21. letih. Takrat naj bi postali sposobni spopasti se z življenskimi izzivi. ;)

Glavni ženski arhitipi so:

MODRA ŽENSKA

Modrost se pojavi v pozni predmenstrualni fazi in v času krvavitve. Njeno razpoloženje je bolj napeto, postane bolj tiha, razmišljujoča in se zapre bolj vase. Potrebuje več spanja!

Nobene potrebe nima po ugajanju in živi v skladu z lastno notranjo modrostjo in smernicami. To je darežljivo obdobje zanjo in za njeno okolico, saj ženska sanjari in dovoli svojim vizijam, da privrejo na dan.

DEVICA

Deviški del ženske se pojavi po prenehanju menstruacije, ko se stena maternice obnovi. Devica je polna nežnosti, energije in potenciala.

Počuti se dobro v svojem telesu. Je spogledljiva, seksi.

MATI

Čas, ko ima ženska sposobnost vzgojiti novo življenje (čas ovulacije in morebitne zanositve), predstavlja Mati.

V tem času se ženska počuti ljubeče in uživa v dajanju sebe v celoti. Kjerkoli že. Pri otrocih oz. vzgoji, karieri, ustvarjalnosti, ustvarjanju doma.

DIVJA ŽENSKA

Progesteron in estrogen plešeta skupaj in ustvarita dinamična nihanja. Divja ženska pleše čaroben ples med navali ustvarjalnosti in čustvenimi nevihtami. Sicer lahko postane nora ženska. Sčasoma se naučite, kako se ta mogočna energija izkoristi in kdaj jo je treba uničiti, kako lahko upravičeno jezo izrazite in kdaj se morate zazreti vase in razmisliti.

Ko ženska sprosti čutnost v sebi, jo moški začne ljubiti kot kraljico

V današnjem času je za ženske nujno, da se omehčajo. Da nehajo stvari početi na silo in ostro. Treba se je umiriti, se osredotočiti nase in prenehati nadzirati moške. Ko ženska sprosti čutnost v sebi, jo moški začne ljubiti kot kraljico.

Izziv današnjega časa je, da se ženske omehčamo. 

Da umirimo svoj močni um tako, da prebudimo resničen stik s svojim telesom. Negovanje telesa je naša naloga.

Kaj vse si lahko daš, da se boš v svojem telesu bolje počutila? Morda več spanj? Več gibanja? Masažo prsi, stopal? Prijetno okolje s svečkami in dišavami … 

Fokus je treba usmeriti nase, drage ženske, in začele se boste počutiti bolje in vaši odnosi z moškimi (in ženskami) bodo boljši.

Več o cikličnosti ženske, o obravnavi njene energije, fizičnega počutja, času trajanja posamezne faze, voljnosti za spolnost si preberi v priročniku Spomni me. Trenutno ti je na voljo 60 % CENEJE (samo do petka, 28. 9. 2018) tukaj. >>

Celostno orodje, vodnik Spomni me za dnevno osebno rast na vseh področjih življenja je priročnik, motivator in planer, 3 v 1! Namenjen je osebam, ki želijo kljub hitremu tempu življenja svoje življenje urediti harmonično, ga uravnovesiti in živeti v skladu z ritmi narave.

Preberi več tukaj »

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...