Maja R. Mihovec

Ljubezen je v zraku

13. februar 2017    186 ogledov

Po turobnejšem obdobju leta, končno prihaja več svetlobe in več toplote. Počasi bo oživela in se obarvala tudi narava in nenazadnje tudi naša srca. Več aktivnosti, novo življenje, več optimizma. Konec koledarske zime nas tako razveseljuje kar nekaj praznikov za privabljanje pozornosti in naklonjenosti. Nekako se je ustalilo tudi obdarovanje ob teh dneh. In kot ob vsaki priložnosti, lahko tudi ob tej izdelamo nekaj s svojimi rokami, s svojo energijo in domišljijo. Darilo izpod naših rok je vedno izvirno in posebno.

Dišave, barve in oblike

Glede na to, da imamo tokrat v mislih »ljubezenske« izdelke, se temu ustrezno prilagodimo tudi z izborom barv, oblik in vonjev. Pri barvah seveda izbiramo rdeče in roza odtenke, pri oblikah srčke in cvetlice,

Pri vsem tem ustvarjanju pa brez senzualnih vonjev, ki delujejo čutno, vzpodbudno in romantično na ne gre. Dišeča eterična olja hitro pričarajo primerno vzdušje. Uporabimo jih v kopelih, za masažo, pri odišavljanju prostora in izdelavi potpurijev ipd. Paziti moramo na koncentracijo uporabljenih eteričnih olj, na pravilen izbor, na njihovo kvaliteto in kombiniranje. Uporabimo npr.:

-          eterično olje vrtnice, ki izboljšuje razpoloženje, spodbuja spolno slo

-          eterično olje ylang ylang, ki spodbuja strast in čutnost, ter pomaga odkrivati notranjo ženstvenost in zaupanje vase

-          eterično olje sandalovine spodbuja spolno poželenje in deluje nekoliko bolj »moško«

-          eterično olje pačulija prav tako spodbuja spolno poželenje

-          čudovita so tudi etrična olja nerolija, vrtnice, geranije, jasmina, muškatne kadulje ipd.

Ker pa so to praviloma »težka« olja, jih lahko vedno mešamo z vonji citrusov, kot je mandarina, bergamot, sladka pomarančna, ki na splošno delujejo spodbudno in osvežilno in seveda vsem dobro znano sivko, ki prijetno sprošča.

In kaj vse lahko izdelamo za male pozornosti?

Podamo se lahko v svet romantičnih kopeli. So negovalne in bogate, nas krepijo, sproščajo, negujejo in navdihujejo. Kot osnovo lahko uporabimo sol ali sladkor, ki ju obogatimo z raznobarvnimi zelišči, ter etričnimi olji. Za izdelavo izdelkov za kopeli imamo na voljo res veliko materialov in tehnik. Tako se lahko lotimo tudi izdelave nekoliko zahtevnejše izdelave dišečih kopalnih pralinejev,  negovalnih palčk, slanih kock ali šumečih kopalnih tabletk. 

Pravo romantiko pa vzpodbudijo čutne masaže. Pri tem seveda ni potrebno, da smo ravno masažni mojstri. Že sam dotik ljubljene osebe je dovolj. In če dodamo še ustrezna olja in dišave ter nekaj truda smo gotovo zmagali. Saj veste: pozornost je tista, ki šteje.

 Tudi odišavljanje prostora je zanimiva ideja in malce bolj subtilna. Glavni akter so seveda eterična olja. Že kapljica ali dve naredita čudeže. Uporabimo jih lahko v aroma svetilkah, kanemo kapljico na posteljnino, v razpoloženjskem razpršilu ipd. Mešanice za aroma animacije so lahko darilo ali pa podlaga za ustvarjanje razpoloženja.

 Drugič pa še kakšen recept.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...