Shamballa

Mantra OM

piše: Shamballa
2. november 2018    1800 ogledov

OM je zvok vesolja. Po pričevanju modrecev je bil prisoten ob samem nastanku vesolja, ob t. i. velikem poku. OM je torej seme vsega stvarstva.

Ta navidezno kratka beseda vsebuje vso moč vesolja. To je začetek, sredina in konec vsega. Preteklost, sedanjost in prihodnost. V trenutku globoke meditacije lahko ta zvok še vedno slišimo. Na nas deluje kot generator energije življenja.

Zvok OM lahko tudi razširimo v njegovo popolnejšo obliko – zvok AUM. Razdelimo ga na tri oziroma štiri dele.

A (aahhh) zvok predstavlja ustvarjalni vidik vesolja in vse predmete v njem. A je začetek vseh zvokov. To je črka, s katero se začne abeceda. Povezuje nas z občutkom samega sebe, z našim egom. S tem zvokom doživljamo obstoj sveta skozi aktivnost čutov. Prvi zvok ustvarja Sat in nas pripelje v enotnost. Vse do resnice svojega obstoja.

U (oooh) zvok pomeni ohranjanje energije vesolja in predstavlja subtilne vtise uma. Povezuje nas z notranjim občutkom za nekaj večjega od tistega, kar lahko vidimo in čutimo s svojimi čuti. Oooh omogoča lahkotnost, jasnost, ravnotežje in dobroto. Zvok predstavlja Chit, ki osvetljuje vedenje in nas pripelje v čisto modrost.

M (mmmm) zvok označuje transformativno energijo vesolja in misli ter prepričanja našega bitja. Ta zvok nas združuje v zavest o enosti vsega. Omogoča nam upočasnitev, da bi občutili povezanost vsega, kar je. Zvok simbolizira Anando in nas povezuje z vseobsegajočo blaženostjo.

OM – prisluhni zvoku vesolja:

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...