Mojca Gotlib

Moja pot iz uma v srce

piše: Mojca Gotlib
27. januar 2021    72 ogledov

Včasih je bilo moje delovanje pretežno iz uma, dokler se nisem ustavila, se začela zavedati tega in to spreminjati v smer delovanja iz srca.
 
24 let sem delala v računovodstvu in glede na delo, ki sem ga opravljala, si lahko predstavljaš moje delovanje. Bila sem stroga, toga, kritična, zelooooo natančna, »zategnjena« in neprijetna za svojo okolico.
 
Želela sem biti popolna mama in še pred rojstvom otrok prebirala knjige in nabirala znanje o vzgoji tudi, ko so otroci rastli. Prebrala sem mnogo knjig in vse preizkušala v praksi, vendar ni najbolje delovalo pri obeh otrocih.
 
Otroci so odraščali, življenje je teklo, jaz pa sem bila še vedno stroga, toga, tečna, vse je moralo biti po moje, tako in takrat ko sem si jaz zamislila in želela.V sebi sem imela prepričanje, da najbolje vem zase in za vse druge kaj je dobro za njih in kaj potrebujejo. Bila sem polna znanja in polna sebe.
 
Da bo mera še bolj polna sem ob delu diplomirala in magistrirala ekonomijo in s tem še bolj polnila svojo glavo z znanjem in na življenje gledala in ga dojemala predvsem skozi svoj um.
 
Dokler nisem počasi, res počasi začela dojemati, da to ni najboljši način. Bila sem utrujena, izmučena od neprestanega delovanja, nadziranje vseh ljudi in situacij okoli mene. Situacija v družini ni bila najboljša. Nisem znala biti ljubeče do svojega moža, niti do otrok, kaj šele do drugih ljudi.
 
Sin, ki je zelo senzibilen ni prenesel mojega dotika, s hčerko sva se sprli samo da sva bili za minuto skupaj, odnos z možem je bil hladen. Ljudje niso bili radi v moji bližini, pravzaprav so se me izogibali, saj so vedeli, da bom spet pametovala……
 
Ko takole pogledaš na svoje življenje in vidiš, da nekaj ni v redu, se začneš spraševati, kaj je narobe. Vedela sem, da tako ne bo šlo več naprej. Nisem bila zadovoljna, neprestano utrujena in stanje v naši družini ni bilo v redu.
 
Počasi sem svoje knjige zamenjala za duhovno branje in začela hoditi na delavnice za osebnostno rast. Prav vleklo me je tja in tako se je začela moja pot iz uma v srce.
 
Moja hladnost, strogost, togost je začela počasi bledeti in danes sem veliko, veliko, veliko bolj ljubeča, nežna, mehka in topla oseba, vendar vem, da lahko še napredujem in to se dogaja še vedno iz dneva v dan in tega se zelo veselim, saj čutim, kakšna lepa moja osebna sprememba je to.
 
Moji odnosi z bližnjimi in drugimi ljudmi so zelo prijetni, lepi, pristni in v veliko veselje mi je danes opazovati sebe, svoje delovanje in svoje odnose z drugimi.
 
 
Kakšno pa je tvoje delovanje? Bolj iz uma ali iz srca? Si zadovoljna s sabo in svojimi odnosi?
 
Želiš tudi ti stopiti na svojo pot iz uma v srce?
 
Potem je tole TUKAJ kot ustvarjeno zate!

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...