Andrej Pešec

Moški po naravi doma kopiči energijo, ženska pa jo doma porablja

20. junij 2016    5038 ogledov

Moški so bolj nagnjeni k formalnim, profesionalnim odnosom, ženske pa k zelo osebnim. Ženske precej hitreje navežejo prijateljstva kot moški. Od kod to izvira?

Ženskam je dana naravna vloga nege osebnih odnosov, ki so značilni za družinsko okolje, to pomeni veliko pogovora, smeha, počitka, druženja, intimnosti in igre.

Danes smo priča paradoksu, kjer imamo v službah osebne odnose, doma pa poslovne, kjer sestradani ljubezni tako oče, mati in še posebej otroci zelo trpijo, v številnih službah pa produktivnost zaradi neprofesionalnosti ni na ravni.

Moški po naravi doma kopiči energijo, ženska pa jo doma porablja; to nerazumevanje vodi v številne prepire, saj ženska zato, ker gara v službi, ki jo izmuči, tudi doma potrebuje počitek in od podobno izmučenega moškega v hiši in z otroki pričakuje intenzivno dodatno pomoč, kar pa so ji pripravljeni ponuditi le redki vestni možje, saj mora tudi mož nekje napolniti baterije, nujno pa potrebuje tudi žensko energijo miru, lepote in ljubezni. Zreli ljudje si vedno pomagajo, no, treba je znati pravilno zastaviti prioritete.

Ženska narava – osebni odnosi ji prinesejo največ sreče

Pogosto slišimo, da se v javnih upravah in zavodih, kjer so včasih večinoma zaposlene ženske, naredi premalo, saj se ne zavedamo, da ženska praviloma poskuša delovati zelo osebno (pogovori, odmori za kavice, telefoniranje otrokom, popuščanje, kompromisi, odhod prej iz službe ...), kar je značilno za družinske odnose, ki so v njeni naravi, to pa ne gre skupaj s strogim profesionalizmom poslovnega kapitalističnega okolja.

Tako zaradi različnih krivic, tempa in discipline v službah v življenju ženske zelo trpijo, njihova močna čustva pa jih še bolj uničujejo kot moške, ki se jim dogajajo podobne stvari. Ta nemir se zaradi močnega uma prenese na vso družino, najbolj se kaže na otrocih.

V nekaterih velikih skladiščih so morale ženske nositi celo ročne trakove, kot Judje med nacistično vladavino, da so šle lahko zaradi mesečnega perila večkrat na stranišče in na odmor, kar je v času službe sicer strogo omejeno.

Popolna izčrpanost tako ženskam onemogoča, da opravijo svojo primarno dolžnost tam, kjer je najbolj nujna in nenadomestljiva; ženskam odnosi praviloma pomenijo več in prinesejo precej več sreče kot drugi dosežki, zato je zelo pomembno, da pravilno zastavijo svoje prioritete in delujejo skladno z njimi.

Vsak naj dela, kolikorkoli želi, nikdar pa ni dobro, če ženska postavi delo in kariero pred odnose. Skoraj vse ženske bi najraje delale štiri ure, idealno pa je, če je njeno delo hkrati hobi.

Moški ženske ne spoštuje nič bolj, če je materialno uspešna, najpomembneje mu je, da izžareva avtentično žensko naravo.

Izvorna in iskrena ženska narava išče predvsem harmonijo, moški pa zmage

Ker je ženska psihično vplivnejša kot moški, se moški pred suvereno, močno in nesrečno žensko, ki ni pripravljena popustiti, vse bolj umika in postaja odsoten in nedejaven.

Moški je nagnjen k tekmovanju, ko pa ima opravka z močno žensko, avtomatsko popusti in se umakne, saj je ženski um precej intenzivnejši in vplivnejši od moškega, k tekmovanju pa je moški nagnjen zato, ker je to njegova naravna vloga, da zagotovi vse potrebno za življenje.

V takem napetem okolju so vsi vedno bolj izčrpani, kar se najbolj pozna na otrocih, ki se zaradi slabega zgleda, ker se starša ženeta le za prestižem in denarjem, a sta kljub bogastvu in uspehu nesrečna in bolna, niti ne želijo angažirati in truditi, saj dojamejo, da takšno življenje nima smisla. Tako vse pogosteje živijo ob videoigricah, drogah, alkoholu in kljub izjemnemu materialnemu obilju se vse pogosteje odločijo celo za samomor.

Sodobna prevara naše narave

Sodobna prevara v imenu svobode, več pravic in prefinjenih manipulacij, ki na račun enega delavca zdaj daje dva in na račun močne, povezane in pogosto samozadostne skupnosti več družin danes ustvarja popolne odvisnike, ustreza zgolj in le industriji, kapitalu in korporacijam, pogosto pa jo uvidimo šele, ko osamljeni, bolni ali depresivni začutimo kaos, ki smo si ga zakuhali.

Mame najbolj trpijo, ko trpijo njihovi otroci.

Z ženskami se je pred sto leti delalo zelo grdo, pred 50 leti še slabše, realnost in različni družbeni pokazatelji pa dokazujejo, da se jim danes zaradi lastne naivnosti godi še slabše, kot se jim je kdaj prej.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...