Andrej Pešec

Moški bi rad ves čas samo seksal …

12. marec 2022    1952 ogledov

Dame rade potožite, da bi moški radi ves čas samo seksali, vam pa pogosto ni toliko do tega. V vseh spisih modrosti se piše o neverjetni moči višje ženske energije, danes pa je svet preplavljen s seksualno – z nižjo energijo, tako imamo v življenju en velik kaos. 

Že, če zagleda senco ženske, se v moškem prebudi vse, razen razuma … Zato si inteligentni ljudje življenje organizirajo tako, da zmanjšajo negativne vplive okolja nanje z izbiro tega, kaj počno in s kom se družijo.

Lahko bi rekel, da drugače nismo bili naučeni, no veliko bolje je prevzeti odgovornost in reči, da se nismo naučili zaznati in razumeti svojih potreb – tako se zelo omejujemo in povsem premalo mislimo še o drugih načinih zadovoljevanja le teh. Kaj to pomeni? Opažam, da se za željo po spolnosti največkrat skriva preprosto potreba po užitku, intimi, povezanosti, sprostitvi … 

Navadno nam je prva misel, kako poželenje zadovoljiti – seks, no rado se zgodi, da nikdar nismo zares zadovoljni in zadovoljeni, ne glede na to, koliko se mu predajamo. Zakaj? Ker se tega hitro naveličamo, potrebe, ki se skrivajo za tem, pa ostanejo … Spolnost je univerzalno najbolj znana in promovirana pot do užitka in zadovoljstva. A poznamo številne, tako in drugače, ˝uspešne, med rjuhami zelo aktivne˝ posameznike, ki se jim je po letih promiskuitete in razvrata naravnost rečeno – zmešalo. Ne glede na to, kako intenzivni so bili v svoji praksi, nikdar ni bilo dovolj. 

To človeka usmeri v razmislek o tem, če seks morda ni precenjen …

Ko se pri moškem vzbudi poželenje, naj ga poskusi zato rafinirati, transformirati. Kako? Sam to počnem na način, da razumem, da se skozi povečano poželenje navadno izrazi potreba po kreativnosti, produktivnosti, užitku, intimi, bližini … 

Več kot je spolnosti v odnosu, manj je medsebojnega spoštovanja.

Moški imajo povečano potrebo po seksu tudi, ker med partnerjema ni pravega prijateljskega odnosa. Bolj, kot bosta partnerja povezana in bolj, kot ga bo žena navdihnila z energijo nežnosti, ljubeznivosti in miru ter predvsem želje, občutka in potrebe po tem, da skrbi zanjo, manj bo želje po seksu. 

Če je spolnosti v odnosu preveč, je to navadno tudi jasen znak, da nekaj ni v redu.

Prepričan sem, da želijo moški danes toliko uživati v seksu, ker ženske premalo resnično zadovoljijo naše druge čute, predvsem um, vonj, okus, srce … Zelo pomembno je, da je moški deležen krasnega, nežnega vonja čistoče, svežine, lepote, miru … Da so zadovoljeni vsi njegovi čuti. Če žena ne pozna umetnosti ravnanja z njim in bo njegov ego nenehno vznemirjen, bo imel moški še posebej veliko potrebo po igricah. 

Moški ima tendenco po tem, da za nekoga bodisi skrbi bodisi ga skuša premagati.

Spolnost je nekakšna osebna atomska energija, tako je enako, kot praktično vse na svetu, lahko tudi ta – uporabljena ali pa zlorabljena. Povprečen moški bo seveda želel seksati čim več, na damah pa je, da se še posebej one zavedajo pomembne vloge spolnosti v našem življenju. Ta primarno služi spočetju otrok, seveda pa je zelo nerealno pričakovati, da jo bodo vsi koristili samo za to, tako se priporoča, da par preprosto naravno, balansirano, z občutkom in medsebojno zvestobo izživi željo po spolnosti in v zrelih letih reče: »Lepo je bilo … No, so še boljše reči od tega …«  

Pretiravanje v spolnosti je tudi eden od vzrokov za vse več neplodnosti pri parih, saj neprimerno usmerjamo to zelo močno energijo, ki je sposobna dati – življenje. 

Hedonizem moške med drugim oslabi, izgubljajo motivacijo, zdravje in razum, ženske pa praktično vse svoje dobre kvalitete.

Prepričan sem, da pari in posamezniki, ki spretno in z odličnim samozavedanjem plujejo skozi življenje, vse te potrebe zadovoljujejo tudi z drugimi metodami, ne le preko spolnosti. Ta je seveda del življenja, mora pa biti pravilno uporabljena in regulirana. 

Posebej se odsvetuje menjavanje partnerjev, saj si dva, ki se intimno zbližata, izmenjata še veliko več, kot le nekaj minut ali ur svojega časa.

Moški imajo dandanes povečano željo po spolnosti tudi zato, ker ste ženske premočno aktivne znotraj služb. Tako moški operiramo le s polovico svojih moči, ostaja pa višek, ki je navadno porazdeljen med gostilno, prijateljice, seks ... 

Verjamem, da bi se stanje naravno uravnalo, če bi bili moški bolj angažirani kot so, saj bi tako naravno rafinirali dano energijo, ženske pa bi prekomerni čas, ki ga sicer preživljate na delovnem mestu, lahko namenile stvaritvi udobne atmosfere doma in realizaciji v tej knjigi naštetih priporočil …

Na spolno željo vpliva tudi vse, s čimer pridemo v stik, zato si lahko spretno pomagamo tudi s tem, da v telo vnašamo vsebine, ki energije dvigujejo, ne spuščajo. Alkohol, kajenje, meso, droge …, jih spuščajo.

Vir: knjiga Ženske in moški
Kaj pa ti praviš? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Bojana
  komentiral 1 leto nazaj
Irena
  komentiral 1 leto nazaj
Nalagam...