Društvo Bhakti Marga Slovenija, neprofitna duhovna organizacija in skupnost pod vodstvom Paramahamse Vishwanande

Na srečanje z Božanskim v Ljubljani - Darshan Paramahamse Vishwanande; intervju s Swamijem Kanjalochano

piše: M.G.
28. september 2023    1067 ogledov

S Swamijem Kanjalochanando sem se srečala na dogodku Bhakti Marge v bližini  Ljubljane - natančneje na yajni. To je starodavni obred z ognjem, pri katerem lahko vse darujemo Bogu in prejmemo mir, ljubezen, blaginjo, zdravje in druge stvari, ki jih ne moremo kupiti. 

Swami je bil ves čas obkrožen z ljudmi, zato sem potrpežljivo čakala, da pridem na vrsto. Že ko sem stala poleg njega, sem začutila, kako mi tok energije tečene posredno v srce, in občutek je bil neverjeten. Nisem imela več kaj reči in tako sem samo stala, potopljena v sladki mir in tišino in upala, da bo to trajalo. To je bila nerodna družabna situacija, vendar globoko hranljiv trenutek za srce in dušo.

V: V današnjem času se je duhovna nota na različne načine vključila v vsakdanje življenje. Prek organizacij in posameznikov, ki spodbujajo takšne in drugačne metode, s katerimi lahko ljudje dosežejo boljšo kakovost življenja. Ali ste bili duhovni, preden ste spoznali Paramahamso Vishwanando? 

Da, duhovni iskalec sem bil že leta, preden sem spoznal svojega duhovnega učitelja. Rekel bi, da sem se že kot zelo majhen otrok spraševal o naravi resničnosti in želel razumeti svoje mesto v tem celotnem stvarstvu. Nihče ni mogel potešiti mojega hrepenenja, vendar me to ni odvrnilo od nadaljnjega iskanja. Obstaja knjiga, ki mi je spremenila življenje v trenutku, ko sem jo prebral, in to je Avtobiografija jogija, v kateri sem našel številne odgovore in iz katere sem končno dobili zhodišče in občutek za pravo smer. Uporaba duhovnih načel in tehnik krija joge me je končno pripeljala do Paramahamse Vishwanande.

V: Raziskovanje duhovnosti s pomočjo starodavnih obredov in pod vodstvom mojstra, ki je spoznal Boga, je razsežnost, ki je v zahodnem svetu zelo redko dostopna in zelo dragocena. Kako vas je preoblikovala kot osebo? 

Na začetku nisem bil naklonjen nobenemu obredu. Šele z modrostjo, vodenjem in blagoslovi svojega Mojstra sem začel razumeti, ceniti in uživati v obredih. Moč obredov ni v tem, kar vidimo navzven, temveč v moči preobrazbe, ki jo prinašajo v notranjost, zlasti v tem, da očistijo um in ga dvignejo, da se zadržuje v Božanskem, poleg tega pa prebudijo božansko Ljubezen v srcu. Ta neizpodbitna izkušnja je trajno vplivala na moje življenje.

 

V: YouTube je poln pričevanj ljudi, ki so bili v stiku s Paramahamso Vishwanando in so doživeli čudeže, ozdravitve in se soočili s tako čisto ljubeznijo, da je popolnoma spremenila njihovo življenje in prioritete. Leta ste živeli s Paramahamso Vishwanando, kaj lahko poveste o Njem? Kaj se je zgodilo z vami, ko ste ga srečali?

Ko sem ga prvič srečal, mi je srce utripalo, če uporabim strokovni izraz, v različnih frekvencah. Začutil sem nekaj, česar prej nisem nikoli občutil. Moj um pa je bil zmeden in ni hotel priznati izkušnje srca. Med srcem in umom je kar nekaj časa potekala bitka za premoč, a na koncu je moje srce zmagalo in um je kapituliral. Če govorimo o čudežih, je največji čudež, ki sem ga doživel, ko sem živel in potoval z Njim ter pričeval drugim, zmožnost, da navdihne misli ljudi, da se izpoistovetenja s to materialno resničnostjo spremenijo v duhovno. V bistvu smo duhovno bitje in Guruji, kot mu pravimo, nikoli ne zamudi priložnosti, da nam pomaga preseči našo nižjo naravo in se povzpeti k naši višji naravi. In ta preobrazba Ljubezni je zame največji čudež, ki sem ga doživel s Paramahamso Vishwanando.

V: Kaj je daršan?            

Daršan dobesedno pomeni videti božansko. Če pridemo na daršan k Paramahamsi Vishwanandi, to pomeni, da lahko s pogledom v njegove oči na tak ali drugačen način izkusimo Božansko. 

V: Ali je daršan nekaj, kar lahko koristi vsakomur? 

Na daršan lahko pride vsak. Guruji je tu kot jagadguru, univerzalni učitelj, ki podeljuje svoje blagoslove vsakomur, ne glede na njegovo duhovno ozadje, narodnost, veroizpoved, izobrazbo itd. Splošna izkušnja, ki jo ljudje običajno občutijo, je prebujenje srca in globok občutek miru. Paramahamsa Vishwananda vam pomaga odstraniti določene ovire na vaši duhovni poti, da bi se lahko srečali z Bogom v svojem srcu. On je kot ogledalo, in ko izbriše nekaj umazanije, se vidiš takega, kakršen v resnici si v svojem bistvu. Božansko bitje.

 

V: Kaj bi priporočili ljudem, ki prvič prihajajo na daršan?

Odpravite svoja pričakovanja ter pustite skrbi, strahove in težave za seboj. Pridite z odprti mumom. Poskusite ne govoriti preveč, čeprav je to včasih preveč mamljivo. Bodite zatopljeni v notranje občutke, zlasti po prejemu d

aršana. 

 

V: Ali ste bili na daršanu osebno priča nečemu posebnemu, kar se vas je globoko dotaknilo? 

Ljudje običajno pričakujejo, da bodo videli nekaj izjemnega ali slišali angelske glasove. Zato ljudem vedno rečem, naj nimajo nobenih pričakovanj. Zame je vsak daršan poseben trenutek, ko vstopim v globoko tišino, v kateri sem z Bogom sam, sem odprt in se počutim kot otrok, ki je zaščiten, varen in za katerega je poskrbljeno. Ljubezen, ki se izmenjuje, je zame izjemna izkušnja, ki se v svetu zgodi redko. Težko, skoraj nemogoče jo je razložiti z besedami. Ta preobražujoča Ljubezen je prava duhovna hrana, ki me žene, da postanem boljša oseba in boljši človek. Ta občutek včasih vztraja več dni, tednov in včasih celo mesecev. In temu pravim posebna Božja Milost.

Darshan - Blagoslovi Paramahamse Vishwanande

10. oktober 2023, Ljubljana

Svojo izkušnjo s Paramahamso Vishwanando lahko doživite 10.10.2023 od 15. ure naprej na brezplačnem dogodku v Športni dvorani Medvode. 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...