Miran Peterman

Napačni koraki, ki jih delamo pri spreminjanju partnerstva!

4. april 2022    647 ogledov

Spreminjanje partnerstva ni enostavno

Spreminjanje partnerstva ni enostavno, še posebej, če željo po spremembi občuti samo eden izmed partnerjev. In pri tem pogosto delamo napake. Pa ne zato, ker smo slabi ali pa je z nami nekaj narobe, kot pogosto pomislimo, ko nam nekdo pove, da delamo napake. 

Napačne korake preprosto delamo zato, ker nismo imeli sreče, da bi nas nekdo pravilno naučil 

Napačne korake preprosto delamo zato, ker nismo imeli sreče, da bi nas nekdo pravilno naučil, saj tudi naši starši niso imeli znanja in prave vizije, kako zgraditi srečno, izpolnjujoče in uspešno partnerstvo. Zato v današnjem videu, ki je malenkost daljši, pogledamo, kateri so napačni koraki, ki jih delamo pri spreminjanju našega partnerstva, zakaj ne delujejo in kaj moramo narediti namesto tega!

Kaj pa ti praviš? 4
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Miran
  komentiral 3 mesec nazaj
Draga Sledi
Hvala za vaš komentar in vaše vprašanje. Z osebno rastjo se ukvarjam že preko 30 let, toliko kot ste vi v partnerstvu. Sam sem šel skozi težke partnerske situacije in iskal pomoč in rešitve.

Preizkusil sem nešteto tehnik in terapij. Nekatere so v redu nekatere ne. Nekatere vam lahko pomagajo v tem trenutku in so mogoče v nekem drugem trenutku povsem neuporabne. Razumete?

To pomeni, da če mi nekdo reče, delam na sebi in se spreminjam in ni rezultata, ne pomeni ničesar. Dokler ne pogledava, kaj resnično delate, kaj delate pravilno, kaj delate narobe in česa ne delate, pa bi morala.

Osebna rast, če jo delate pravilno, mora dati rezultate. Kot vrt. Če solata na zraste, veste, da nekaj ni v redu. Mogoče primerjava ni najboljša, gre za zakone, ki vladajo in nas vodijo.

Ravno tako, če delate pravilno na sebi, se mora poznati tudi na partnerju. Če se vi ves čas smejete, partner pa je slabe volje, vi pa se še kar smejete, sta samo dve možnosti, ali se še on začne smejati ali pa odide sam. Problem je samo, če se vi prenehate smejati, ker niste dovolj močna.

Predlagam vam, da me kontaktirate in se slišiva in pogledava kaj je v ozadju. Vedno obstaja rešitev.
Sledi
  komentiral 3 mesec nazaj
Pozdravljeni.
Pogledala do konca. Prosim za vaše mnenje: v zakonu si 30 let. Seveda ne delaš prav, ker imaš “neustrezne vzorce” iz primarne družine, katerih se zelo zavedaš. Delaš na sebi, s partnerjem hodita na terapije, ko ugotovita, da tako pa res ne gre naprej. Dokaj hitro obupaš/obupata nad terapijam, v smislu bova že. Življenje teče dalje. Sam delaš na sebi, sam še vedno vztrajaš na terapijah, dobronamerno vodiš partnerja k sodelovanju, pa večkrat opaziš, da ti ne sledi. Napake z obeh strani se ponavljajo, s tem, da ti sam še vedno razuskuješ in veš, da nekaj s tabo ni v redu. Nato še zboliš za hujšo obliko bolezni. Življenje teče dalje, sam sebe še vedno razuskuješ. Po 10 letih “raziskovanja in iskanja” spoznaš kdo si, zakaj si še naprej s takim partnerjem, doživiš “šok”, ko spoznaš zakaj zakon tako deluje. Ko dejansko spoznaš, “da si presegel sam sebe”, da si presegel vzorce iz primarne družine, ko spoznaš, da si dejansko svoje življenje “razčistil” od svojega rojstva dalje. Parter se po 30 letih zakona, na tvoj predlog, vendarle odloči za psihoterapije. Jih redno obiskuje, vendar ti sam prideš do spoznanja, da sta vsak na svojem levelu, npr: 9:1. Ponovim: zakon traja že 30 let.
Prosim za vaš odgovor.
Silva
  komentiral 1 leto nazaj
Veliko resnice. Poslušala sem do konca.
Jože
  komentiral 1 leto nazaj
Pogledal do konca. Čista resnica, delati moramo na razumevanju.
Nalagam...