Urška Trampuš

Občutljivčki - indigo, kristalni in mavrični otroci

1. oktober 2016    2924 ogledov

Ni dvoma o tem, da so danes otroci drugačni, bolj napredni in razviti, a vseeno med njimi obstajajo tisti, ki so še bolj posebni, občutljivi, z jasnim namenom poslani na Zemljo. To so t.i. kristalni, indigo ali mavrični otroci. O zametkih indigo otrok so govorili že v 70 letih prejšnega stoletja in tudi prej. Prav vsaka generacija je imela določeno število posebnih otrok, ekstremno občutljivih, torej tistih, ki naj bi pomagali rešiti ta Svet oz. tisti, ki naj bi bili del te ekipe. Razumeti moramo, da se v ozadju, v spiritualnem svetu, dogaja ogromno, in niti predstavljati si ne znamo kako te kozmične sile delujejo okoli nas in v nas nasih. Posebni otroci pa so kot angeli poslani na Zemljo, da nas naučijo ljubiti brezpogojno, za mir in lepši svet. Ni to nobena šala in danes je teh otrok že ogromno. Ne čudite se torej otrokom, ki pripovedujejo zgodbe iz prejšnih življenj, se pogovarjajo s svojimi “namišljenimi prijatelji” ali vam razlagajo starodavne modrosti. Ne čudite se, samo prisluhnite jim, kajti veliko vas lahko naučijo.

Ti otroci imajo to srečo, da se danes že veliko govori o ezoteriki in dugačnih sposobnostih, ki jih znotraj sebe prinese človeke ob rojstvu na ta svet. S temi sposobnostmi, ki so vsa povezane z ekstremno občutljivostjo in čutenjem drugih ni lahko živeti, zato je prav, da uporniškim otrokom dobro prisluhnemo. Nikoli namreč ne moramo dokončno vedeti kaj vse čuti, kaj vse vidi tak otrok in posledično kaj vse se nalepi nanj. S tem mora otrok živeti in funkcionirati vsak dan in verjemite mi, ni mu lahko. To vem iz lastnih izkušenj. Ni lahko biti poseben in čutiti več, kajti pojma nimate kaj vse ljudje nosijo v sebi, in še več, kaj vse predajajo naprej svojim otrokom in vsem svojim bližnjim. Če bi se dalo na logičen način normalnemu človeku to pokazati ali razložiti, verjamem, da bi marsikdo začel z delom na sebi in predvsem z čiščenjem vsega, kar nosi v sebi.

Kako se torej obnašati s takim otrokom danes uči že veliko ljudi. Prav je, da kot prvo razumemo in spoznamo za kak tip otroka gre. Z ekstremno občutljivimi otroci je treba znati delati, ampak bistvo je v tem, da razumete, da on čuti in vidi prav vse v vašem življenju. Ljubi vas in vam hoče le najboljše, zato vam vaše stiske včasih sporoča na malo drugačen način. Še posebej ko tak otrok zboli ali ima kronična vnetja, je to velik znak, da rešuje nekaj vašega. Seveda vam s tem pomaga ampak v kolikor vi tega kmalu ne ozavestite lahko pride do resnih zapletov z njegovim zdravjem. Karmična diagnostika je eden tistih načinov, ki vam hitro razjasni kje točno je vaš problem oziroma kaj točno z boleznijo ta otrok rešuje. Verjamem, da smo starši, ko enkrat pride do bolezni, pripravljeni storiti marsikaj za svojega otroka.

Ne čudite se torej, če je vsaj eden izmed vaših otrok posebej občutljiv, opažam namreč, da je prav v vsaki družini vsaj eden. To je meni osebno zelo razveseljiva novica, a vendar mi je zelo težko, ko pomislim, da starši takega otroka ne razumejo in ga popolnoma napačno dojemajo, večkrat tudi kaznujejo za tisto, kar pove ali naredi. Kazen v nobenem primeru ni rešitev, še posebej, če gre za hujšo obliko kazni. Pogovor z otrokom nikomur ne škodi. Poskušajte ga poslušati in razumeti kaj se dogaja znotraj njega. Mogoče zelo trpi in vi tega ne opazite. Pomislite kako hudo mu mora biti, ker ga nihče ne razume in ne posluša. Na vse pretege se trudi, da bi zbudil vašo pozornost, tudi na grdi način, kajti z lepim načinom ni dosegel veliko, zato je moral poskusiti drugače.

Vsak otrok je naš učitelj. Pomislite kaj vse so nas naučili in kaj nas še bodo. Vsi otroci so angeli, v nobenega se ne naseli hudič. To se lahko zgodi samo takrat, ko je otrok tako dolgo v žalostnem ali depresivnem stanju, da se lahko v tistem času vanj naselijo temne energije, ki potem popolnoma spremenijo njegovo usodo in s tem tudi vašo. Vaš cilj mora biti samo eden, in sicer, da bo otrok srečen, zdrav in dober v tem v čemer uživa, iz srca. Kajti, ko otrok ozavesti svoj poseben talent, z vašo pomočjo, seveda, je na pravi poti, da postane vesel in zadovoljen odrasel človek. In ko je tako človek srečen sam s sabo k sebi privabi samo podobne ljudi, ljubezni in prijatelje. V kolikor pa boste od njega zahtevali nemogoče in ga vzgajali po trdi šoli, brez tega, da mu dobro prisluhnite ste lahko prepričani, da boste z njim nesrečni tudi vi.

Poseben ali ne, ekstremno občutljiv ali ne, otroci niso samo otroci, treba jih je znati poslušati, spoznati in se z njimi pogovarjati. Vzeti si čas, jih ljubiti brezpogojno in jih ne siliti v nekaj kar jim ne paše. Isto velja za hrano. Če otroku ne paše meso ima zato presneto dober razlog. Če rabi čokolado mu jo dajte, oni namreč dobro čutijo svoje telo, so v popolni povezavi s svojimi potrebami, vse dokler ne vstopijo v sistem, ki jim uniči vso radovednost, zapre vse intuitivne kanale in prisili, da delajo in se obnašajo tako kot vi, zlagano in nesproščeno. Vzgajajte jih, da postanejo samo to, kar so in nič več, ker so čisto posebni prav taki kot so!

Urška Trampuš

Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Irena
  komentiral 1 leto nazaj
Teme:
Nalagam...