Simona Vrhovec

Ogenj ljubezni

20. marec 2019    109 ogledov

Ko nimaš več potrebe, da te drugi dopolnjuje, osrečuje, zdravi in ljubi..se vse to zgodi. Ljudje ti poklonijo tvoje najljubše cvetje, nekdo ti izrazi hvaležnost, kjer tvoje srce zapoje, ljubezen vidiš povsod, tvoja duša je polna.

Dokler tega nisem dojela, sem iskala rešitev zunaj sebe. To je seveda recept za razočaranje, žalost, občutek praznosti in neizpolnjenosti. Potem se zgodi klik, samo ti si odgovorna za svoje življenje.

Kaj je tisto, kar te osrečuje?

Tole je nekaj mojih dejanj, ki polnijo mojo dušico.

1.Svoj dom sem opremila po svoji želji. Z rožicami, yantrami, barvami, veliko knjig, dišavic, čajčkov..ah daleč od modnih smernic, a moj dom je moje zatočišče. Moj mirni kotiček, poln ljubezni.

2. Stik z naravo. Žal sem namreč ugotovila, da je bil ta stik malce prekinjen, čeprav sem ves čas v gozdu. A ta srčni stik se vzpostavlja šele zdaj. Ta srčna povezava, ko se res počutim del narave in sem lahko tam ure in ure. Jaz, moj kuža in rastlinice.

3. Zdrava prehrana. Začela sem kuhati, z ljubeznijo raziskujem nove recepte in ko mi nekaj uspe, sem vesela, kot majhen otrok. Jem čim bolj sveže, lokalno, nepredelano ( ok, čipsu se še vedno ne morem upreti, hihi )

4. Plešem. Bila sem večkratna svetovna prvakinja v plesu, a ta dušni ples, ko plešem brez koreografije, samo zase, je tisto, kar me ponovno dvigne in napolni z energijo.

5. Branje knjig. Raziskujem nove vsebine, nove teme, izven mojih okvirjev. Navdušujejo me in nahranijo. Danes sem izbrala knjigo Ogenj ljubezni. Rumi je perzijski mistični pesnik, ki lahko v nekaj vrsticah objame bistvo vsega.

Nekaj jih delim z vami:

V življenju, ki je kratko pol diha, ne sadi drugega kot Ljubezen.

Duša je dobila ušesa, da lahko sliši stvari, ki jih um ne razume.

Ko boš našel Ljubezen, boš našel sebe.

Le iz Srca se lahko dotakneš neba.

Ljubezen kliče – vedno in povsod. Ne pozna omejitev. Prideš?

 

6. Meditacija in pranayama. Pogled navznoter, umiritev miselnih vzorcev in pogled v omejujoča prepričanja. Česa sem vredna. Se naučiti reci ne in postaviti meje. Kako osvobojujoče.

7. Fokus. Kaj želi moje srce? Kaj me polni? Kam odhajam? Morda ni v skladu  s tistim, kar je logično. A, v življenju sem spoznala, da je prava pot le srčna pot. In če me nekaj v resnici ne veseli, iz tistega ne bo nič. Le manjši mozaik, ki me bo približaj dušni resnici.

8. Sproščanje. Odklop. Od vsega. Nesprejemanje odgovornosti za odločitve drugih. To je eden večjih izzivov, a spet, kako zelo potrebno. Na ta svet nismo rojeni, da nosimo bremena drugih, niti, da jih spreminjamo. To je zanka, v katero se marsikateri empat ujame. Želi vsem pomagati. Navadno jih dobi po nosu. Dokler ne dojame. Lahko si le inspiracija, lahko si le luč, pot pa mora vsak prehoditi.

Kaj še? Moji ljubi čajčki, pravo zakladnico imam. Pa zelišča in rožice, pa kadila..pa ustvarjanje kadilnih šopkov, ritualnih kadiljenj. Juhuhu, kako uživam. Pa joga, jasno. Jaz in moj kuža, na blazini, vsak dan, ker je to čas zame.

Pa seveda druženje, s srčnimi ljudmi. Ki te podpirajo, razumejo, ljubijo.

In to je mini recept za ogenj ljubezni. Za svobodno srce.

Vir: Rumi
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...