Jana Pristovšek

Partner je navadno podoben enemu od naših staršev

15. september 2020    657 ogledov

Če partnerski odnos ni dober

Če partnerski odnos ni dober, je pred kakršnokoli odločitvijo pametno določene stvari razumeti. Odločitve na silo, v afektu ali po mnenju drugih ljudi so navadno najslabše. Zato vam svetujem, da ne delate revolucije.

Kaj oziroma s čim niste zadovoljni?

Kaj oz. s čim niste zadovoljni? Kaj ni tako, kot si želite? Kaj vam manjka? Pomislite in zapišite. Partner je navadno podoben enemu od naših staršev. Ne drži, da hčere iščejo podobo očeta in sinovi mame, lahko je tudi obratno. Tudi če zavestno veste, da odnosi v primarni družini niso takšni, kot jih želite v svojem razmerju, ne poznate drugega, na to ste navajeni in v tem se znajdete. To vam je domače. Ni negotovosti pred neznanim, tu točno veste, kaj in kako bo, kaj sledi.

Kar ste 20 let gledali, poslušali in občutili v primarni družini, je ustvarilo vaša prepričanja, vaš zemljevid življenja. Ta prepričanja so vplivala na izbiro parterja in na dinamiko razmerja in živite po svojem zemljevidu.

Ali naj se ločim?

Ljudje me pogosto vprašajo, ali naj se ločijo. Moj odgovor je vedno, da ne vem. Ne ločite se, ker se nekomu drugemu zdi to boljše.

Če se premišljujete o ločitvi, se odločite takrat, ko globoko v sebi veste, da ste naredili vse, kar ste zmogli in znali, in ko veste, da s tem človekom ne morete in ne želite več nadaljevati življenja.

O tem večkrat premislite, in sicer takrat, ko ste umirjeni, ko ste sami, ko niste v pretiranem stresu in ko ste prej počistili in potolažili veliko ranjenih oseb v sebi. Takrat boste vedeli, ali želite ostati in nadaljevati ali želite odnos zapustiti.

Torej nobene bum-bam revolucije, ampak raje svinčnik in papir v roke in začnite brskati, iskati in čistiti po sebi.

Napisano velja za oba spola.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...