Višja Vibracija, delavnice, oddaja prostorov, trgovina, duhovna potovanja, založba, razstava

Pet korakov za pripravo skodelice kakava in napotki za ritual samo-materinstva "self-mothering"

7. julij 2024    18 ogledov

Če ste nedavno pridobili serijo čiste kakavove paste in se sprašujete, kako jo spremeniti v okusno skodelico kakava, ste na pravem mestu. Ne glede na to, ali vas je navdihnilo nepozabno srečanje ali preprosto iščete nov dodatek k vaši vsakodnevni rutini, je priprava skodelice kakava sladek in preprost postopek. V tem članku vas bomo popeljali skozi korake z uporabo približno 0,45 kg blokov kakavove paste.

Korak 1
Sesekljajte ali zmeljite: Začnite z ostrim nožem, da odrežete del kakava iz bloka. Alternativno lahko uporabite tudi ribežen za sir, kar bo postopek olajšalo. Ciljajte na približno 20 g ali približno 2 žlici na osebo.

Korak 2
Segrejte vodo: Medtem ko pripravljate kakav, segrejte vodo. Vodo ne zavrite popolnoma; na primer v Gvatemali vodo zavrejo in jo nato nekoliko ohladijo.

Korak 3
Pripravite svoj okusni mix: Dodajte sladkor, začimbe, oreščkovo maslo in kakav v vodo ter ustvarite okusno mešanico:

Možnosti sladkorja: Neobdelan in organski sladkor (med, panela, javorjev sirup, kokosov sladkor). Za možnost brez sladkorja lahko uživate v čistem okusu kakava.
Začimbe: Izbirajte med različnimi začimbami (čili, cimet, kardamom, ingver, kurkuma, poper, vanilija, kajenski poper, sol) za dodajanje globine vašemu kakavu.
Oreščkova masla: Povečajte kremnost z oreščkovimi masli, kot so makadamijevo maslo, tahini, indijsko maslo ali arašidovo maslo.
Prosto eksperimentirajte z zeliščnimi infuzijami (vrtnica in sivka) ali posebnimi sestavinami (koruza, maca, gobji prah) za osebni pridih.

Korak 4
Zmešajte sestavine: Združite sestavine z vašo izbrano metodo:

Molenino: je tradicionalna mehiška metoda za mešanje kakava, ki vključuje uporabo posebnega orodja, imenovanega “molinillo.” Molinillo je ročno izdelano leseno orodje, ki se uporablja za penjenje in mešanje kakava ter drugih toplih napitkov.
Stresanje v kozarcu ali mešanje z žlico: priročna metoda za na poti.
Mešalnik: učinkovita možnost za kremasto teksturo
Korak 5
Uživajte!

Delite to okusno pijačo s seboj, družino in prijatelji, tako da izrazite hvaležnost, nastavite namene in z mislimi srkate kakav. Uporabite ta trenutek za povezovanje s kakavom, vašim dnem in vašo prakso čuječnosti.

Ritual samomaterinstva s kakavom: vaš novi način skrbi zase!

Bodite svoja lastna mati s pomočjo ljubezni ceremonialnega kakava

Izraz “samo-materinstvo” postaja vse bolj priljubljen. Nanaša se na sposobnost skrbeti zase, zadovoljevanja lastnih potreb in biti lastna mati. Povezan je s praksami samooskrbe in zdravljenjem otroških izkušenj. Ponuja udobje, sladkost in sprejemanje trenutka.

Ne glede na to, ali naše matere niso prisotne v našem življenju ali pa želimo gojiti globlji odnos s svojo lastno materinsko sposobnostjo, lahko ustvarimo priložnost za preživljanje dragocenega časa s svojo lastno prisotnostjo. Kakav, ki ima veliko materinske in ljubeče energije nas lahko čudovito podpre in spremlja v takšnem trenutku.

Kako izvesti ritual samo-materinstva s ceremonialnim kakavom?

Pripravite skodelico kakava z namenom ljubezni in skrbnosti do sebe
Prosite kakav, naj v vašem srcu goji lastnosti matere, ki zna podpirati, negovati in ljubiti. Postavite si namen, da se naučite biti lastna mati.

V svoj recept vključite sestavine, ki vas spominjajo na okus sočutne, odgovorne in celovite ljubezni ali vas z njim povezujejo. Za nekatere ljudi so to lahko cvetlične arome, za druge koruza, za tretje med. Uporabite sestavine, ki intuitivno odmevajo z vašem srcu.

Vzemite svojo skodelico kakava in začutite, kako neguje vse vidike vašega obstoja: občutite toplino svoje skodelice kakava. Približajte jo srcu. Počasi srkajte svojo pijačo in bodite pozorni na to, kako kakav neguje vaše telo, misli, čustva in duha. Izrazite hvaležnost za njegovo hranjenje in za vašo sposobnost izkusiti ljubezen in skrb.

Počivajte in poslušajte:
Del materinske medicine kakava je, da lahko sprejemamo vso njegovo ljubezen, hranjenje in skrb brez kakršnega koli napora ali upora. Zato po pitju kakava ustvarite situacijo, v kateri se počutite varno in kjer lahko počivate. Prižgite kadilo, se potopite v vodo, zavijte se v odejo, uživajte v svoji prisotnosti v mehkem in prijaznem okolju. Počivajte. Dajte si čas, da ste sami s seboj, s svojim dihom in srcem.

Povežite se s svojo lastno energijo matere:
Ko je kakav v vašem sistemu, lahko začutite odpiranje in mehčanje srca. Dovolite kakavu, da vam pokaže, kako skrbeti zase. Ponudite si masažo z nežnim dotikom, toplo kopel, hranljiv prigrizek, besede afirmacije, trenutek neobsojajočega izražanja, čas za branje ali karkoli drugega, kar želite ali potrebujete.

Bodite svoja lastna mati. Skrbite zase tako, kot bi si želeli, da bi vas negovali ali kot bi želeli, da bi za vas skrbeli zdaj.

Izrazite hvaležnost in uživajte:
Simbolično zaključite ta čas samooskrbe z izražanjem hvaležnosti sebi, svoji lastni materinskosti in kakavu. Občutite razliko v svojem telesu, mislih in srcu. Uživajte v ljubečih učinkih kakava in v sprejemanju svoje materinske energije.

 

Kakav, zdravilo brezpogojne ljubezni, nam pogosto pokaže pot samoljubezni. Samo-materinstvo je globoka praksa za povezovanje s to modrostjo, kakav pa je najboljši zaveznik, ki nam ponuja prostore varnosti, hranjenja, sočutja in lepote.Ta ritual je lahko ponavljajoča se praksa samooskrbe in zdravljenja.

 

Vir: Source Cacao
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...