Romana Črček

Podvomite v vse, kar ste bili naučeni!

13. januar 2019    206 ogledov

Ne verjemite vsemu, kar vidite ali slišite. Podvomite o vsem. Vse prevečkrat ljudje predajo moč drugim. To, da nekomu sledi množica, še ne pomeni, da je oseba prava tudi za vas. Ko slepo sledite nekomu, ne da bi preverili pri sebi in poslušali svojo intuicijo, se lahko močno opečete. Vedno bolj prihaja na dan resnica. O določenih ljudeh, ki so jim sledile množice, zdaj prihaja prava resnica na dan. Eden takih primerov je Janez Božji (John of God iz Brazilije), ki je pod pretvezo duhovnega zdravljenja zlorabljal ženske.

Dragi moji, ne bodite naivni. To, da nekdo uporablja besedi, kot sta duhovnost in razsvetljenje, še ne pomeni, da je sam duhoven in razsvetljen. Ko slepo zaupate in sledite drugim, ko niste pripravljeni videti tudi slabega v ljudeh, boste nastradali vi sami. Žal imamo veliko teoretikov, ki pa v svoji praksi tega ne živijo. Znajo pa močno pametovati drugim in jih prikleniti nase, da se vračajo po še.

Podvomite o vsem ... podvomite o vsem, kar so vas naučili ... podvomite o tem zapisu, meni, učitelju in gurujih ... podvomite o vsem, kar vidite in slišite. Zaupajte le sebi in svoji intuiciji. Kar je lahkotno za vas, je vaša resnica – sledite ji, tudi če ji sledite sami. Nikoli nikomur (ne staršem ne učiteljem ali samooklicanim gurujem) ne verjemite na besedo. Poslušajte svoje telo in zavedanje – kako se počutite ob tem? Vam je lahkotno ali vas zvija? Vas je strah? Potem upoštevajte to. Od tega je odvisen vaš uspeh ali neuspeh. Od tega je odvisna vaša sreča.

Tudi sol je na videz podobna sladkorju. Videz vara. Besede so lahko lažne. Tema in nezavest lahko delujeta tudi pod pretvezo 'duhovnosti'. Še toliko bolj, če ljudje naivno sledijo in ne poslušajo sebe. Marsikdo vam bo prodal iluzijo in pravljice, ker je to lepše slišati. Ker je boljše kot kruta realnost. A slej ko prej se iluzija razblini in streznitev je boleča. Ker ste zaupali napačni osebi. Ker ste zaupali vsem drugim, le sebi ne. Globoko v sebi veste, da nekaj ni okej, čutite to. In ko greste prek sebe, postanete živčni in razdražljivi.

Preden se odločite za neko stvar ali nekoga, se vprašajte: "Ali je to zame prispevek? Ali bom napredoval/-a v svojem življenju, če to izberem? Ali bom nazadoval/-a?" Poslušajte svojo intuicijo. Ne uma, ne logike. Poslušajte svoje srce, ki ima močnejše zavedanje.

Sledite samemu sebi. To, da hodite po svoji poti, ki je drugačna od drugih, še ne pomeni, da ste izgubljeni. Pomeni le, da ste dovolj pogumni, da sledite sebi. Ker vi ste edinstveni – zato naj bo taka tudi vaša pot.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...