Simona Vrhovec

Pogovor z maternico - če prisluhnemo, slišimo

15. januar 2020    619 ogledov

Prisluhnite svojemu telesu, kaj vam govori. V svetu prevladajoče energije yang se vedno več žensk sooča z bolečinami, nepravilnim delovanjem, boleznijo ravno na področju maternice, rodil, joni. Ženske ne poslušajo več samih sebe, v svoje življenje vnašajo ves čas dinamiko, vadijo moč in izvajajo prakso, ki ni narejena za žensko telo.

Posledično lahko pride do močnih hormonskih neravnovesij, čustvenih nihanj in izgorelosti.

Še celo takrat, ko imajo mesečno perilo, si ne privoščijo počitka, introspekcije, časa, da pridejo v stik s svojo intuicijo. Seveda ni nujno, da se težave, ki nastanejo prav zaradi neposlušanja potreb naših ženskih organov, pojavijo takoj. A ko se, je regeneracija daljša. Vseeno je dobra novica ta, da nas naše telo ljubi.

Res je, ljubi nas, in ko mu nakažejo kanček ljubezni, nam povrne tisočkrat.

Pripravila sem vam vizualizacijo, v kateri se lahko povežete s svojo maternico in prisluhnete sporočilom. Šepeče vam namreč že zdaj. Vendar ko umirimo um in gremo s pozornostjo res navznoter, dobimo uvid, spoznanje in odgovore na svoja vprašanja. Kaj lahko naredimo same, da prebudimo stik z maternico, ozdravimo svojo energijo Shakti?

Vizualizacija: povezava s svojo maternico in njenimi sporočili

1. Pripravite prostor

Izberite si čas v dnevu, ko imate res lahko trenutek pozornosti le zase. Naj vam bo prijetno toplo in udobno. Prižgite kakšno svečko, kadilo, morda pa si po tej praksi privoščite še sproščujočo kopel.

2. Tišina ali glasba

Morda vam v ozadju igra nežna glasba ali pa se odločite za tišino, kakor vam ustreza.

3. Priprava za vizualizacijo – povezavo z maternico

Sedite ali ležite, odločite se tako, da vam bo udobno. Nekajkrat res globoko vdihnite in izdihnite. Vdih skozi nos, podaljšan izdih skozi usta. Začutite, kako napetost, utrujenost, krčevitost odhajajo iz vašega telesa in energetskega polja. Ponovite vsaj 10-krat. Sprehodite se po telesu in zavestno sprostite vsak delček sebe.

4. Vizualizacija

V mislih se povežite najprej s svojim srcem, kot da ga pogledate. Res pogledate in začutite. Zaslišite utrip, pesem, ki jo poje le za vas. Položite levo dlan na srce in se spomnite, za kaj ste hvaležni v tem trenutku. Morda le za to, da ste si vzele čas zase. Hvaležno srce žari z višjo vibracijo.

Nato z desno dlanjo objemite spodnji del trebuha, kot da zazibate svojo maternico. Prepoznajte vse občutke, ki se zdaj morda prebudijo. Ne sodite, le zaznajte. Če postanete čustveni, dovolite, da solze stečejo. Saj veste, takrat se zdravite.

Nato zaznajte povezavo med svojim srcem in maternico. Kot da je med njima stkana zlata nit, ki je ves čas prisotna.

Ponovno usmerite pozornost na srce. Kaj vam govori? Kaj vam želi skomunicirati? Morda celo postavite vprašanje: ”Drago srce, kaj moram vedeti? Kaj je tvoje sporočilo meni?”

Nato pozornost usmerite na maternico. Kaj vam govori? Kaj vam želi skomunicirati? Morda celo postavite vprašanje: ”Draga maternica, kaj moram vedeti? Kaj je tvoje sporočilo meni?”

Ves čas dihajte. In morda se zdaj prebudijo stari spomini, občutki, slike, vas ali koga drugega. Samo sprejmite, morda spustite, odpustite. Nekaj trenutkov ostanite v tej povezavi.

Zdaj gre desna dlan na levo dlan. V mislih ponovite: ”Hvala za vse odgovore, uvide in spoznanje. Za vso ljubezen in življenje, ki biva znotraj mene. Hvala, drago srce in maternica, ki sta moja učitelja, na poti do stika s seboj. Da prebudim svojo energijo Shakti in živim sebe, izrazim svoj potencial.”

Seveda lahko uporabite tudi druge besede, tisto, kar čutite, da je vaše.

Lahko se odločite in to povezavo delate 21 dni. Vse doživljaje zapišite in opazujte, kako se vaše življenje spreminja na boljše.

Če prisluhnemo, slišimo.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...