Renata ReaDana

Potrpežljivost

17. april 2019    117 ogledov

Potrpežljivost…

Si utrujena od tega, da bi bila duhovna?  Popoldne si mama, žena, sodelavka in popoldne si vzameš čas za duhovnost. Hitro se najdeš v primerjanju se z drugimi, kaj vse so drugi dosegli. Kako hitro se razvijajo, dojemajmo in nudijo svoje znanje. Hitro se najdemo v začaranem krogu tekmovalnosti in hotenja, po nekaj več.  Pa niti ne veš več ali si ti da ali ne. Ali imaš čas ali ne.

»Učili so nas« da tekmujemo v tem, da smo boljši. Da smo hitrejši in da pokažemo kaj vse smo se »naučili« v zelo kratkem času.

Tako je na vseh področjih našega življenja.

Poznaš stavek: Zdaj poznam ta feeling (občutek)  - začutila sem sebe.. začutila sem to…začutila sem…
 
Ko pri športu enkrat dobimo Feeling uživamo v tem. Ko začutimo svoje mišice in se zavedamo katere mišice »morajo« delati, da dosežemo boljše rezultate brez velikega napora.
 
Tako je tudi pri »duhovnosti«. Duh (duhovnost) je del nas samih. Ni nekaj, kar Delamo – to živimo. Ko spoznamo Feeling (občutek varnosti, sreče, miru, samozavesti….) ga zaznamo v sebi, potem nam to nihče več ne more vzeti. Takrat ne čutimo napor, čutimo mehkobo. Ta Feeling lahko samo krepimo in krepimo, da vsak trenutek lahko počutimo Duh  »duhovnost« ne-glede kje se nahajamo in kaj delamo.
 

Bodi potrpežljiva sama seboj, vzemi si čas, ki ga ti potrebuješ, da se spoznaš v popolnosti. Da se zaljubiš v Vse kar si in v kar se razvijaš.  

Ko spoznamo kako Dragoceni smo….vse drugo odpade.

 

 

 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...