Aleksandra Rehar

Prelaganje odgovornosti in občutki krivde

16. december 2016    4589 ogledov

Bolj ko delam z ljudmi, bolj opažam, da je še vedno vse preveč prisotno med nami, da drug drugemu preložimo svoj del odgovornosti. Sploh ni pomembno, ali jo nekomu prilepimo pri delu, v ljubezni, v domačem okolju. Sami se ne zavedamo svojih dejanj in kakšne posledice lahko to prinese. To, da ljudje poskusijo prizadeti nekoga, je najlažje. Kako se počuti človek, ki je prizadet v svojih čustvih, je pa druga plat te zgodbe. In kako se spopada s sencami dvoma vase, ki niti ne pripadajo njemu/njej.

Večina želi preložiti odgovornost z občutkom krivde, kajti to je najlažji način, da ubranimo sebe in zadostimo svojemu egu, ne glede na to, ali smo s tem koga prizadeli ali ne. In navadno se stori tako, da se krivda prenese na drugega, npr.: "Ti si kriv/-a, da se mi je to danes pripetilo." Namesto da bi dali vse od sebe, in če ste v zmoti, je 'fer', da to tudi priznate. In kaj je danes 'fer'? To, da ste dovolj pogumni, da za svoja dejanja prevzamete vso odgovornost, in pika. Pogum je nekaj, kar vzame veliko časa in volje, da sami sebi priznate, kdaj ste v ZMOTI. Človeško je grešiti in delati napake.

Človek je človek in je lahko tudi v zmoti. In kdor dela na kakršenkoli način, lahko greši. Dovolj je bilo iluzije. Človeštvo ne živi v idealnih razmerah in na idealnem planetu. Vse samo je. Ni ne prav ne narobe. Je samo stališče pogleda na situacije. Dovoliti si morate biti to, kar ste. Brez obsojanja drugih, še manj pa SEBE! In vedite, da za vsako stvar obstaja ZAKON POSLEDICE VZROKA! Zato dopustite, da boste tudi za svoja dejanja odgovarjali ne glede na to, kaj boste storili.

Če nekdo vali krivdo na vas, se vprašajte, ali je to vaše.

Ko nekdo poskuša zvaliti krivdo na vas, se vprašajte, ali so ti občutki, misli sploh vaši. Poskusite zaznati energijo v sebi. Če so občutki lahkotni, potem je vaša izbira. Če občutite težo, pripadajo nekomu drugemu. In če ne veste, komu pripadajo vsi občutki, ki jih zaznavate, se vprašajte: "Komu to pripada?"

Ni vedno vse tako, kot se zdi na prvi pogled. Zato poskusite videti situacijo z drugega zornega kota in opazujte sogovornika, kaj vam sporoča. Ko nekdo želi prevaliti krivdo na vas za svoja dejanja, tega ne vzemite za sveto in da to pripada vam. Ko boste storili kdaj napako, boste vedeli, da je vaša. In tudi takrat ne krivite sebe, da ste jo storili. Kajti iz višje zavesti oz. druge perspektive bi uvideli, da je prav tako, kot je.

Človek izkuša na svoji poti tisto, kar izbira. Zato ne jemljite vseh bremen nase. In tako vam bo lažje živeti v realnosti, ko se boste zavedali lastnih občutkov, misli, dejanj in izbir.

Ko spremenite pogled na situacijo, se vse spremeni ...

Ko boste spremenili stališča in poglede na situacijo, v kateri ste, se spremeni vse. Sami ste zelo intuitivno bitje in ste kot hodeči radar, ki zazna vse misli, občutke iz okolice. Zato tudi ste zavestno bitje. Zavedajte se svoje moči, zato ne dovolite, da vas okolica zatira v vašem ZAVEDANJU SEBE!

Ne prevzemajte vse odgovornosti nase in bodite v kreiranju vprašanj. VEDNO! S tem, ko ste v vprašanju, širite svojo zavest navzven in si dovolite izbiro. Ni vam treba vsega navleči nase. Zavestno ali nezavestno. Dovolite si biti VI in ne dovolite drugim, da vam za svoja dejanja naložijo občutek krivde. Kajti ni ne prav ne narobe. In ko si boste dovolili biti bitje, ki ste, boste v zavedanju sebe, da zmorete izbrati tisto, kar je za vas najbolje. Izberite modro. :)

Vir: Aleksandra Rehar
Kaj pa ti praviš? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Ljubicalazar
  komentiral 9 mesec nazaj
Pa še res je to
Tanja
  komentiral 1 leto nazaj
Gospa tudi jaz bi vas potrebovala...da mi odprete oči glede krivde...kje se vas lahko kontaktira
Nalagam...