Kristina De Ventus

Proces, ki se dogaja med vrtenjem

28. november 2022    338 ogledov

Telo ve in nas uči z udejstvovanjem v življenju. Neprestano vrtenje se dogaja vsak trenutek široko zunaj nas in globoko znotraj nas. Med vrtenjem je telo čudovit medij za spoznavanje in razumevanje življenja. 

Čiščenje prostora znotraj nas

Vrtenje nas pelje v notranjo bit, v kateri občutimo večjo sposobnost zavedanja. Prvi korak, ki se zgodi, je čiščenje prostora znotraj nas. 

Vrtenje zaradi delovanja dveh sil – centripetalne in centrifugalne – čisti strupe v telesu. Nakopičili so se zaradi nepravilne prehrane, gibanja, negativnih misli, škodljivih vzorcev, ki se odražajo skozi našo osebnost in razmišljanje. Kot tudi zaradi neznanja in nerazumevanja.
 
Telo kot medij nam razkrije razumevanje o teh dveh silah. Centripetalna energijo implodira oziroma shranjuje, centrifugalna vleče navzven. Obe sta potrebni in se neprekinjeno manifestirata skozi življenje. Dihanje je dano orodje tretje sile. Vse tri sile tvorijo vrtenje k razumevanju skozi naše vozilo telo in zavest – ali telo in um. Zaradi pretoka vseh treh principov – ženski, moški in dih –, so pri vrtenju vse sile usmerjene v eno točko. Dogaja se kemični proces, ki naše zavedanje popelje do točke mirovanja. Tišine. 

Iz tišine v moč

V nabito polni hiši ni prostora, ni svobode, ni tišine.  
Točka, na kateri se vrtimo in prestopamo, postane vertikalna točka stabilnosti – vertikalna os, skozi katero občutimo močan, stabilen notranji steber. Življenje je gibanje. Vrtinčenje, vrtenje, kroženje, obračanje – vse to nam daje možnost, da bi bolje razumeli življenje. Ljudje se velikokrat vrtijo na enem mestu in jih kaotična sila zmedenosti, neosredotočenosti in neodločnosti prenaša sem ter tja. Pri vrtenju se gibljemo k točki praznine in tišine, kjer po procesu čiščenja občutimo mir in posledično svoje notranje potenciale.

Centrifugalna sila omogoča, da stvari potegne navzven na površje, centripetalna sila nas pelje v globino nas samih – do izvora naše biti in hkrati do čiste reke znotraj nas.  

Vrtenje je torej proces čiščenja telesa in uma. Hkrati je tudi čudovit proces k nedolžnosti, otroškosti in radovednosti. 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...