Simona Vrhovec

Qi privlači Qi

8. september 2022    351 ogledov

Kar daješ, to prejmeš. Kaj to pomeni? Qi je življenjska energija, ki je znotraj in zunaj nas. Ko umremo nimamo več Qi - ja. Ko smo utrujeni, bolni, je nepredelana travma, smo npr. žalostni naš Qi ne teče ali je oslabljen. Smo kot prazna posoda.

V to prazno, zlomljeno posodo ne moremo spraviti nič ali zelo malo. Zakaj? Ker steče skozi. Iz prazne posode ne moreš dati veliko. In to tudi privlačiš.

Zato, nas različne starodavne modrosti učijo, da poskrbimo zase. Se soočimo s travmo, bolečino, se " zakrpamo".

Morda mi je celo bolj všeč primer filozofije kintsugi, ki popravi zlomljeno keramiko z zlatim prahom. Tako postane čudovita umetnina. Nekaj edinstvenega, posebnega. In ponovno je polna, še lepša kot prej.

Ko si poklonimo čas, ljubezen naš Qi steče!

Tako kot mi. Ko prepoznamo, da nas življenje bogati, pozlati, začnemo z ljubeznijo graditi na sebi. Ko si poklonimo čas, nego, nežnost, se na novo rodimo. Naš Qi steče. Takrat v življenje pride obilje vsega dobrega.

Precej zlahka, bi človek rekel. Zato, ker sedaj naš Qi privlači več Qi - ja. Več lepote, zlatih trenutkov. Spoznamo ljudi ali bi raje rekla prepoznamo ljudi, ki dodajo ščepec zlatega prahu na naši poti.

Kaj je torej eden izmed korakov?

Prevzeti odgovornost za svoj Qi. Z razlogom vidimo, slišimo, začutimo določeno informacijo. Saj je naravno, da smo opolnomočeni in živimo zlato življenje.

Kako si lahko pomagamo s preprostimi načini:

- Naredimo nežno Yin jogo, da steče energija po meridianih.

- Čuječno dihanje, dih je življenjska energija, zato skušajmo dihati čim bolj " kvalitetno". Primer je polni jogijski dih, kasneje lahko dodajamo še druge pranajamske tehnike.

- Moč vizualizacije; predstavljamo si, kako potekajo skozi naše telo številni vodni kanali, ki so pretočni, čisti, jasni. Lahko dodajamo tudi kakšno barvo ali le svetlobo. Marsikomu pa lahko pomaga občutenje lahkotnosti in umirjenosti.

- Sprehod v naravi; narava je pravzaprav najboljši zunanji vir. Prijetno topli sončni žarki in svež zrak.

- Satwična hrana, lahkotna in sveža & lokalna hrana. Pripravljena z ljubeznijo.

- Tapkanje; tapkajte po poteh meridianov. Lahko pa le nežno gladite, da steče pretok Qi energije. 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...