Simona Vrhovec

Rituali za čiščenje prostora

26. avgust 2018    1600 ogledov

Vse je energija. S tem se verjetno strinjate. In že starodavna ljudstva so v svoj vsakdan vključevala različne rituale. Gre za to, da prostor in tudi sebe dvignemo na višjo vibracijo, odstranimo pa težko, temno energijo. Ko govorim o energiji, to morda pomeni le, da prostor ni zračen, da je tam veliko stare krame, da ni pospravljeno in da je to prostor, kjer se ljudje veliko kregajo, imajo zamere, veliko jeze in neprijaznih misli.

Kakšen dom mislite, da je tam?

In zdaj si predstavljajte prostor, v katerem se človek zbuja z nasmehom, zapoje mantro, napolni srce s hvaležnostjo. Pa zalije rožice, ima pospravljeno (ne govorimo o ordinacijski čistoči, seveda), se po prostoru lahkotno giblje, o drugih govori s spoštovanjem in si morda prižge kakšno kadilo, da lepo diši.

V kateri prostor bi raje vstopili? In kje bi se bolje počutili?

Z vami bom delila nekaj ritualov, ki jih redno uporabljam in se mi zdijo resnično učinkoviti.

1. PALO SANTO

Je sveti les, ki poleg tega, da prijetno sladko diši, očisti prostor tudi antibakterijsko. Imenujejo ga tudi sveti les in je aromatično kadilo, ki ga že stoletja uporabljajo pri domorodnih ljudstvih Andov in Južne Amerike. Je kot spiritualni pripomoček za holistično očiščenje telesa in duha, pa seveda tudi doma. Sama ga prižgem vsaj trikrat tedensko in grem z njim po prostoru. Hitro sam ugasne, zato malce popihamo vanj, da se bolj razkadi. Kadar se počutim nemirno in sem bila v stiku s 'čustvenimi vampirji', ga seveda uporabim  večkrat. Po mojih izkušnjah se vibracija prostora spremeni v nekaj minutah. Ko hodim po prostoru, si predstavljam, kako k meni pridejo ljudje z dobrimi nameni.

2. SVEČA

Predstavlja svetlobo, upanje. Zato jo prižgem za različne namene. Morda je to le kot pripomoček za meditacijo in izvajam tratako. Ali pa si vizualiziram obilje, pozitivni izid določene situacije, ki jo nato objame plamen sveče. Včasih prižgem svečo s posebnim namenom. Recimo za osebo, ki trpi. Tako ji na daleč pošljem misli svetlobe in podporo ognja. Motivacijo, da nadaljuje kljub izzivom. Včasih pa jo prižgem ob večerih, ker pomiri vibracije dneva. Ali pa ob deževnih dneh, saj prinaša toploto in občutek lahkotnosti in inspiracije.

3. ZVONČKI

Po prostoru hodim z zvončkom, predvsem po robovih stanovanja. Tam lahko ostaja nakopičena energija. Lahko je to od prejšnjih najemnikov, obiskovalcev ali pa so to le naše misli, ki niso najbolj spodbudne. V mislih si govorim, da naj se odstrani nižja vibracija in pride svetloba. Lahko pa samo ploskam po prostoru. Oboje je učinkovito.

Gre za prekinjevalce določenih vzorcev in misli. Poleg tega pa rada prižgem določene mantre ali pa jih sama zapojem. Zvok je vibracija, in če zapojete le mantro om, boste dosegli vibracijo 432 Hrz, ki je vibracija srca. O, kako bo prostor vibriral v srčni energiji.

4. SOL

Postavim jo pod posteljo in pustim čez noč, včasih tudi dlje. To naredim takrat, kadar imam nemirne sanje, težko zaspim ali se ponoči zbujam, iz različnih razlogov. Sol nato odplaknem v vece.

Včasih pa sol natrosim po kotičkih sobe, navadno pustim dva dni. Nato to sol posesam in odvržem ponovno v vece. Začutili boste, kako se vibracija prostora spremeni in se opusti neka stara energija.

5. ŽAJBELJ

Je moj zvesti sopotnik, kamorkoli grem. Vonj je malce bolj intenziven, vendar učinkovito očisti prostor. Predvsem se občuti neka umirjenost in tudi na druge ljudi deluje pozitivno. Včasih morda le zaznam ljudi, ki so bolj negativno naravnani, da se teže zadržujejo v takem energijsko svetlem prostoru. Postanejo nemirni in pokažejo svoj pravi obraz.

Torej, če želite spoznati svojo družbo, le zakadite žajbelj. In če bodo odšli, to niso ljudje s pravimi nameni. Zato se zahvalite žajblju, ker je opravil svoje delo.

6. USUI REIKI

Je starodavna japonska tehnika, ki uravnoveša prostor. To tehniko uporabljam in pripravim, da očistim prostor s to vibracijsko visoko energijo. Pozitivno vpliva tudi na rast rastlin v prostoru, našo umirjenost in občutek radosti.

Ti rituali so zelo preprosti in dostopni vsem. Če nimate nič od tega na voljo, pa morda zadostuje le vaša pozitivna naravnanost, prijazna misel in ples po prostoru. Zapojte, zaplešite, zahvalite se za svoj dom. Kako hvaležni smo lahko, da ga imamo. In kjerkoli že ste, saj veste, dom je tam, kjer je vaše srce.

Deli svoje izkušnje! 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
cvetka
  komentiral 2 mesec nazaj
Hvala iz srca. Zelo uporabni nasveti. Hvala.
Mojca
  komentiral 11 mesec nazaj
Hvala..bom upostevala
Nalagam...