Maja R. Mihovec

Ročna vakuumska masaža – kaj je to in čemu je namenjena?

13. marec 2017    1515 ogledov

Vakuumska masaža spada med najučinkovitejše metode za odpravljanje celulita, za doseganje globljih tkiv in globlje sprostitve, za lajšanje otrdelih mišic, bolečin ipd. Gre za masažno tehniko, omenjeno pred več tisoč leti, preizkušeno in učinkovito.

Ta preprosta masažna tehnika se izvaja s t. i. ventuzami. Te so različnih velikosti, gre pa za nekakšne posode, narejene iz medicinskega silikona, ki je antialergijski. Uporabljajo se vedno na naoljeni koži, tako da se ventuza stisne, položi na kožo in spusti (da se ustvari vakuum) ter premika v ravnih linijah, krožnih linijah ali cikcakastih linijah. Pritisk je vedno proti srcu, ko gremo stran od srca, pa pritiska ni.

Proticelulitni  in lepotni tretma

Za proticelulitni tretma se ventuze uporabljajo na kateremkoli predelu telesa. Lahko so to noge, zadnjica, nadlahti, trebuh ipd. Delovanje ventuze je globinsko, tako da stimulira prekrvavitev in limfni pretok v globljih tkivih. Tako se pospeši odpravljanje toksinov, poveča se prekrvavitev, spodbudi se metabolizem, poveča se mišični tonus, pospeši izločanje zastale tekočine. Vse to pa aktivno pomaga pri odpravljanju celulita in izboljšuje videz problematičnih predelov.

Protibolečinske terapije

Ker ventuza omogoča dostop do globljih tkiv, s tem tudi doseže globlje zakrčene predele in jih sprošča. Prav tako spodbuja periferni živčni sistem. Pomaga pri zaležaninah, pri glavobolih, pri mišičnih bolečinah, spodbuja delovanje krvnega obtoka, limfnega sistema, krepi odpornost, odpravlja zastalo tekočino, izboljša procese presnove, pospešuje izločanje toksinov ipd. ter z vsem tem pozitivno deluje na splošno stanje organizma.

Sprostitev

Gre za globinsko delovanje na nivojih, ki so s prsti težko dosegljivi. Uporaba ventuz je tako odlična dopolnitev klasične sprostilne masaže in učinke sprostitve izjemno poglobi.

Samomasaža

Ventuze so tako preproste za uporabo, da lahko z njimi izvajamo tudi samomasažo, in sicer za vse zgoraj navedene namene. Tako si lahko same izvajamo proticelulitno samomasažo, protibolečinsko ali pa sprostilno masažo. Seveda je prijetneje, če to dela kdo drug, pa določeni deli telesa so tudi težko dostopni – a včasih ne gre drugače, kot da pomoč poiščemo pri sebi.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...