Lu Ka

Saraswati in mantra uravnovešanja

piše: Lu Ka
21. oktober 2021    275 ogledov

Saraswati pomaga pri uravnovešanju in intuiciji ter povezovanju modrosti srca.

Intuicija. Bodisi ji sledite, jo ignorirate, jo razvijate ali jo poskušate potlačiti, v vsakem primeru je del vas. Je vaš najgloblji kompas in eden najboljših zaveznikov pri sprejemanju odločitev v življenju.

V jogijski tradiciji hindujska boginja Saraswati pooseblja intuicijo, ustvarjalnost in modrost. Njeno ime pomeni 'lebdeča'. Je kakor blisk uvida, instinktivnega védenja in znanja, globljega kot samo besede. Je povezava z luninimi cikli in ženstvenim ritmom, ki razkrije modrost iz naše notranjosti. Saraswati je prosto lebdeča ustvarjalna energija, ki živi v vsakem od nas.

KAKO UPORABITI SARASWATIJINE NAUKE?

Saraswati vas nauči prisluhniti svojemu notranjemu glasu in zaupati lastni intuiciji. Vsi imamo v sebi močne občutke, a zaupati svojemu najglobljemu védenju je lahko izziv, ko se ti občutki logičnemu umu zdijo nesmiselni. Saraswati vas nauči, kako razlikovati med notranjim glasom in podzavestnimi strahovi ter prevarami zmotnega uma. Zmagovalna kombinacija je intuicija z mero dobre presoje, ki jo lahko zavestno osvojimo z vadbo meditacije, zvoka in joge.

HAMSA – preprosta vaja dihanja (10 minut)

Saraswati v sanskrtu jezdi laboda hamsa. Hamsa je mantra znotraj zvoka diha, ki vam pomaga zbistriti misli in prisluhniti svojemu notranjemu glasu. V sedečem položaju se povežite s svojim dihom. Nežno poskušajte slišati HAM ob vdihu in SA ob izdihu. Hamsa pomeni 'Jaz sem to'. Prepustite se naraščajočemu občutku sproščenosti in jasnosti ob pogledu na svečo, medtem ko v tišini ponavljate Ham in Sa. Ko ste pripravljeni, zaprite oči in deset minut ali več nadaljujte ponavljanje mantre med dihanjem. V ozadju lahko tudi poslušate sprostitveno glasbo brez besedila.

IGRANJE NA ZVOČNO POSODO SARASWATI ZA VRAČANJE V SRCE (10 minut)

Prednosti in razlogi za igranje na zvočno posodo Saraswati ali petje oz. recitiranje mantre Saraswati
Igranje na zvočno posodo z mantro Saraswati pomaga pri aktiviranju ustvarjalnosti, ženske energije, ki prevladuje v desni možganski polobli. V svoje življenje vnesemo več ravnovesja, saj v današnjem svetu na splošno prevladuje mentalna energija, leva polobla možganov. Torej se ta pojoča skleda prednostno uporablja med glasbeno-terapevtsko-ceremonialnimi dogodki, katerih namen so vračanje v srce, uravnovešanje energij in spodbujanje ustvarjalnosti. 

PETJE MANTRE SARASWATI ZA IZBOLJŠANJE INTUICIJE (10 minut)

Če nimate tibetanske posode SARASWATI, si recitirajte mantro (sicer obstaja več različnih manter Saraswati, a za vas smo tokrat izbrali naslednjo):
OM AIM SARASWATI NAMAH AUM.

Saraswati pomaga pri ustvarjalnosti, uravnovešanju in intuiciji. Ko pojete mantro Saraswati, vizualizirajte, da imate moč globoke intuicije in srca.

 

P. S.: Tibetanske zvočne posode SARASWATI imamo v naši trgovini. So ročno izdelane in vgravirane. 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...