Polona Klarič

Si v svojem življenju res želiš nositi toliko bremen?

12. februar 2017    1229 ogledov

Kaj se pravzaprav dogaja? Si tudi ti med ljudmi, ki govorijo o vsakodnevnem stresu, prepirih, utrujenosti, naveličanosti …?

Redkokdo danes reče:

  • da ima super službo,
  • da ima čudovitega partnerja, moža, ženo,
  • da je zadovoljen in srečen v svojem življenju ...

Toda na drugi strani pa vsi berejo knjige, vse vedo, kako bi drugi moral narediti to in ono. Ko pa pridejo na vrsto sami, se vsa zadeva ustavi ali celo poruši. Vse znanje, ki so si ga nabrali z branjem knjig, na delavnicah, tečajih ipd., izgine. V tistem trenutku se ga ne spomnijo ali celo sami takrat zmrznejo, otopijo, reagirajo, kot bi jih vodilo nekaj drugega.

Te zanima, kako znanje knjig, delavnic, predavanj, meditacij, afirmacij itd. vnesti v resnično prizemljeno življenje?

Ne gre kar tako na suho. Sprememba delovanja in uvedba naučenih reakcij ne prinašata dolgoročnega rezultata. Dogaja se, da se ljudje zadržujejo, ne izražajo in sami sebe negirajo, ker je pač za drugačen razplet dogodkov TREBA:

  • biti tiho,
  • se ne jeziti,
  • ne delati scene,
  • nujno delovati odraslo in uglajeno …

Nič novega. Kaj hitro se znajdeš spet v starih vzorcih, situacijah, dogajanjih. Spet so prisotni razočaranje, jeza, obup, nezaupanje, strah, potrtost, žalost ... Zakaj? Kaj vse je treba narediti, da bo končno nekaj dolgoročno, trajno drugače, bolje? Koliko časa bo še potrebnega, da prideš na vrsto ti, da se ti zgodi kakšna povišica, dobra služba, super partner, čudoviti dnevi, polni veselja, zadovoljstva in razbremenjenosti?

Žal nikoli. Če samo čakaš in čakaš, da se bo nekaj zgodilo zunaj tebe, to ne prinaša trajnega notranjega zadovoljstva in svobode. Milijonkrat izrečeni pregovor, da je okolica ogledalo nas samih, govori resnico. Ko pa spremeniš svojo notranjost, svoj notranji svet in zavedanje, se spremembe kažejo tudi zunaj tebe, v dogajanju, okolici, odnosih.

Kako torej spremeniti notranjost, svoj notranji svet in zavedanje ter vse to na novo prizemljeno in konkretno zaživeti? Včasih živimo povsem nezavedno iz svojih notranjih globoko zakopanih vzorcev, ki so temelj našega življenja. Da začnemo živeti drugače, je potrebna pot ozaveščanja, soočanja in poglabljanja realnosti. Drugače žal ne gre.

Verjetno se tudi vsi strinjamo, da če samo režemo plevel, ne moremo pričakovati, da bo naenkrat tam zrasel tulipan. Ko pa plevel izkoreninimo in posadimo čebulico tulipana, bo večja verjetnost, da bo ta tudi zrasel, in vrt bo videti drugače. :)

Vir: http://karunakaro.si/si-res-v-svojem-zivljenju-zelis-nositi-toliko-bremen/
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...