Andrej Pešec

Sodobno uporništvo otrok je ...

12. oktober 2019    160 ogledov

Sodobno uporništvo otrok in mladih je izraz potrebe po popolnem vodstvu.

Govoril sem z vidno skrbno in ljubeznivo mamo, ki je z energičnim in čudovitim sedemletnim sinom zaskrbljena prišla na pogovor. Prej je bila pri več psihologih, ki so jo prestrašili, da je otrok v hudi čustveni stiski. Sam nisem dobil takega občutka. Povod za njihove diagnoze je bila hiperaktivnost v šoli in risanje bitk in pištol na risbah, za katere so ga prosili terapevti.

Fantu pa se od daleč vidi, da je športnik, vodja, bojevnik po naravi. Zato je razumljivo, da riše pištole, borbe ...

Drugo; takšni karakterji zelo težko sprejemajo avtoriteto, če je le ta površna in nedosledna; to je pogosto praksa danes v šolah, ko pa pride v stik z dobrim primerom, dobi krila.

Sodobno uporništvo otrok je izraz potrebe po popolnem vodstvu. Ko je pred desetletji v Ameriko prišel moder svetnik, je v hipu motiviral in angažiral stotine hipijev, ki so še nekaj dni pred tem zadrogirani živeli goli na drevesih. Ko so končno naleteli na odličen primer zglednega človeka, so mu začeli zvesto slediti in postali neverjetne osebnosti. Nekateri od njih še danes zgledno delijo duhovno znanje po vsem svetu.

Starši, zaščitite prosim otroke v obliki celostnega kredibilnega znanja za življenje, otroci to potrebujejo bolj kot kadarkoli prej.

»Obstajata samo dve trajni zapuščini, ki ju lahko damo otrokom. Eno so korenine; drugo, krila.« Hodding Carter

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...