Aurora - Barbara K.

Neizpolnjene srčne želje

11. november 2018    124 ogledov

Novemberski prazniki so za nami. Prazniki, ki so nas spomnili, da naše življenje ni večno. To je tudi čas, ko se spomnimo, da se lahko veselimo življenja samo dokler smo živi.

Neizpolnjene srčne želje so rdeča nit filma »Šopek želja«, ko se revni in bogati moški srečata v skupni sobi v bolnišnici. Edward Cole - J. Nickolsen, igra bogatega moža, ki ima v življenju uspešno kariero managerja, je lastnik podjetij, z ogromno denarja, vsemi materialnimi dobrinami, vendar nezadovoljen z življenjem, razbitim zakonom, brez vezi z družino, otroci, vnuki. Na drugi strani Carter - F. Freedman, moder pameten mož, z dolgoletno kariero avtomehanika, materialno nima veliko denarja, ima pa dober zakon, ženo, otroke, vnuke.

 Oba imata postavljeno diagnozo rak in pred njima je še kratek omejen čas življenja. Edward na tleh v bolnišnični sobi  najde zmečkan rumen list. Carter mu pove, da je na njem njegov seznam neizpolnjenih srčnih želja.

 Kmalu spoznata, da sta si po eni strani drugačna, po drugi strani pa tako zelo podobna. Podobna sta si po tem, da ima vsak od njiju pri sebi seznam srčnih zelja, ki si jih še nista uspela  izpolniti.

Edwardu to ni uspelo zaradi pomanjkanja časa in  prevelikega fokusa na svoje poslovno življenje, Carterju pa zaradi življenskih dogodkov, ki so se zgodili prehitro -ljubezen, zakon, otroci, drugi življenski dogodkov in so ga prehiteli pri izpolnitvi njegovih želja. Zaobljubita se, da preden umreta, drug drugemu pomagata  izpolnita srčne želje iz seznama.

 

Oba moža se o posamezni želji na spisku pogovorita in se dogovorita, kako si bosta pomagala pri njuni izpolnitvi.

Spisek skupaj dopolnita in na spisku srčnih želja se znajdejo naslednje neizpolnjene želje:

-       Pomagaj popolnemu tujcu do radosti

-       Smej se dokler ne zajokaš

-       Ne sodi

-       Narediti nekaj magičnega

-       Leteti s padalom

-       Poljubi najlepše dekle na svetu

-       Narediti si Tatuoo

-       Dirkati z dirkalnim vozilom, itd,

 

 V ta namen morata iti na različne konce sveta in se preizkusiti v prenekateri novi izkušnji, v kateri oba uživata in se zabavata..Ko izpolneta posamezno željo, jo preprosto prečrtata in se lotita izvedbe nove. Vseh želja na seznamu ne uspeta izvršiti, saj ju prehiti smrt Carterja. Edvarda Carterjeva smrt pretrese, kar tudi pove na poslovilni slovesnosti.

Preden pride Edward na pogreb Carterja, najde Carterjevo pismo, namenjeno Edvardu. V njem Carter Edvarda prosi, da naj spet najde radost v življenju...Edvard spoštuje njegovo zadnjo željo in ponovno vzpostavi stik s svojo hčerko in ob  tem spozna najlepše dekle na svetu - svojo vnukinjo, ki je zelo vesela svojega dedka. Ob tem se mu izpolni še ena želja na seznamu srčnih želja in jo prečrta – spoznati najlepše dekle na svetu.

 Na pogrebni slovesnosti vsem prisotnim pove, da je imel Carterja rad, ker mu je Carter spremenil njegovo življenje in njegovemu življenju dal nazaj radost. Ko nadaljuje govor, se mu zatrese glas in spusti solzo. Ob tem prečrta in izpolni še eno neizpolnjeno srčno željo - pomagati popolnemu tujcu, da dobi nazaj svojo radost.

 V nadaljevanju pove, da je bil zaradi Carterja zadnji njegov mesec najlepši mesec v njegovem življenju. Pove, da mu je Carter rešil življenje, kar je Carter vedel še preden se je on tega zavedal. Upa tudi, da bo njegovo zadnje bivališče na visoki gori ob Carterju...kar se tudi zgodi.

 

Kdaj se vsakemu od nas življenjska pogodba izteče, nihče od nas ne ve. Zato je ravno sedaj, v tem trenutku pravi čas, da se  ustavimo, poglobimo vase in se vprašamo:

 

Ali smo zadovoljni s svojim življenjem? Koliko neizpolnjenih srcnih želja se imamo, ki si jih do sedaj nismo uspeli/dovolili izpolniti iz katerega koli razloga? Ali si ne bomo nikoli izpolnili teh želja in bomo na smrtni postelji to objokovali?

Naj vas spomnim, danes je dan manifestacije želja. Predlagam, da ne čakate na »jutri, na boljši čas, bolj ugoden čas«, temveč že danes pripravite seznam vsaj 30. želja

...Kako se počutite sedaj, ko ste napisali svoj seznam želja?Seznam po potrebi azurirajte in ga dopolnjujte.

 

Veliko veselja in radosti ob pisanju vaših želja vam želim.

 

 

 

 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...