Andreja Pancar

Spet ta retrogradni Merkur – zadnjič letos!

13. oktober 2020    2668 ogledov

V noči na 14. oktober se je začela sezona 'zloglasnega' retrogradnega Merkurja. Ta bo v navidezno vzvratnem gibanju, gledano s perspektive Zemlje, vse do 3. novembra, njegov vpliv pa bo mogoče čutiti še vse do 20. novembra, saj se bo do takrat gibal po poti, ki jo je že prešel pred navideznim gibanjem nazaj.

Ves čas se bo gibal v zračnem znamenju tehtnice (vedska astrologija djotiš) in ves čas bosta vanj usmerjala pogled planeta Saturn in Mars, ki je prav tako v retrogradnem gibanju.

Planet Merkur je planet komunikacije in povezovanja, tudi planet sodobnih načinov povezovanja in komunikacije (splet, socialna omrežja, mediji itd.), planet transporta in premikov na splošno, izobraževanja, učenja, planet našega uma, intelekta … To so področja, ki jih pokriva njegov vpliv.

Med retrogradnostjo lahko vsa ta področja malce upočasni,'zaštrika', obrne v nasprotno smer. Saturn s svojim pogledom vpliva, da gredo stvari še počasneje in da smo v retrospekciji zares temeljiti, Mars pa vsemu temu pridaja svoje frustracije in nemir. Umirjanje znotraj sebe bo v tem času spet in še vedno izjemnega pomena.

Ko se Merkur obrne retrogradno, poslušamo o tem, kaj vse gre lahko narobe, a ...

Vedno ko se Merkur obrne retrogradno, poslušamo o tem, kaj vse gre lahko narobe. A dejstvo je, da gre vedno lahko kaj narobe, zato se retrogradnega Merkurja ne smemo bati, samo razumeti moramo njegov namen.

Retrogradnost Merkurja in planetov na splošno nam omogoča retrospekcijo, pogled nazaj. Način življenja nas nenehno sili naprej, stalno nekam hitimo, norimo in se nam mudi. Včasih še sami ne vemo, kam pravzaprav. Velikokrat imamo občutek, da od nenehnih premikov, tempa in zahtev nimamo časa niti vdihniti. Še ene stvari ne končamo, že smo pri drugi, tretji … in si želimo, da se vse skupaj malo ustavi. In s tem namenom prihaja retrogradni Merkur.

Da nas malo upočasni, ustavi in omogoča pogled nazaj, refleksijo preteklega delovanja, da pogledamo, kam sploh gremo, ali si res želimo tja, kamor gremo, ali moramo kaj iz preteklosti še dokončati, popraviti, izboljšati, opustiti … Torej ga preprosto potrebujemo. Premalo se zavedamo, da narava, vesolje ve. Ve, kaj potrebujemo, in to nam da. A žal premalokrat slišimo in izkoristimo priložnosti, ki jih ponuja.

Zatika se torej takrat, kadar s svojim umom silimo proti toku.

V času retrogradnega Merkurja imamo torej priložnost:

  • dokončati pretekle projekte, tiste, ki potrebujejo zaključke, ali tiste, ki smo jih v preteklosti opustili, ker nismo imeli časa zanje;
  • skomunicirati zadeve, ki so ostale nerešene, nerazčiščene v preteklosti.

Retrogradni Merkur v tehtnici bo zahteval predvsem analizo odnosov!

Retrogradni Merkur v tehtnici bo zahteval predvsem analizo odnosov, kajti tehtnica je planet, ki išče ravnovesje, pravico, resnico, harmonijo. Torej čas je za prevetritev naših odnosov, zvez in partnerstev, tako zasebnih kot poslovnih.

Vsekakor se je v prvi vrsti dobro obrniti predvsem vase in skomunicirati stvari najprej s seboj, šele nato s partnerji. Prevetriti svoje potrebe in želje.

Merkur bo v tej fazi iskal ravnovesje znotraj odnosov, tudi globalno prihajamo v fazo iskanja ravnovesja v javnosti in javnem življenju. Pomembna bosta iskanje pravice in resnice, ki bo želela na plan, ter ustvarjanje ravnovesja.

Marsikaj, kar nam je bilo nejasno v preteklosti, lahko dobi jasnejše obrise

Marsikaj, kar nam je bilo nejasno v preteklosti, lahko dobi jasnejše obrise. A zaradi Marsa, ki ostaja v retrogradnem gibanju vse do 24. decembra, se bo treba z vsemi  občutki, ki jih bo v nas sprožilo delovanje retrogradnega Merkurja, naučiti soočiti, jih predelati in 'shendlati'. V nasprotnem primeru se lahko izgubimo v vrtincu jeze, nezadovoljstva, nemira in frustracije, naše impulzivno in eksplozivno odzivanje v takšnem čustvenem stanju pa ni v korist nikomur, ne nam, ne ljudem okoli nas, ne svetu na splošno.

Izkoristimo torej ponovno priložnost retrogradnega Merkurja za analizo, retrospekcijo, tokrat predvsem na področju odnosov vseh vrst.

Kakšen 'back up' dokumentov na računalniku, telefonu ipd. tudi ne bo škodil.

Vse to so splošne energije časa, ki imajo predvsem splošen oz. globalen vpliv, vpliv na posameznika pa je odvisen od njegove rojstne karte.

Preberi še: 

Deli svoje mnenje! 3
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Matija
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala
Irena
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala za razlago. To je to...
ivo
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala
Teme:
Nalagam...