Kaj nam v resnici prinaša čas retrogradnega Merkurja?

Kaj nam v resnici prinaša čas retrogradnega Merkurja?

piše: Uredništvo
15. september 2015    3672 ogledov

V obdobju pred začetkom retrogradnega Merkuja boste veliko ljudi slišali reči: Oh, ne, spet ta retrogradni Merkur! Res je, retrogradni Merkur ima izmed vseh planetov v obdobju retrogradnosti na nas največji vpliv, ki je očiten. Ko boste začeli opazovati dogajanja v svojem življenju v času retrogradnega Merkurja, vam bo hitro postalo jasno, zakaj se dogajajo določene stvari in kako se nanje bolj zavestno odzvati.

Retrogradni Merkur se začne 9. aprila. Merkur bo retrograden v elementu zemlje in ognja.

Ali je retrograden Merkur res tako negativen kot njegov prizvok?

Nekateri jemljejo obdobje retrogradnosti Merkurja kot negativen čas, poln preprek. Resnica je daleč od tega. Ta čas nam ponuja odlično priložnost za uvid vase, raziskovanje sebe, premislek o svojem življenju in dokončevanju nedokončanih stvari.

Ne pozabite, da je veliko odvisno od vas in vaše interpretacije. Razmislite, kaj za vas pomeni dokončati stvari, katere odločitve so resnično nove … So res nove ali se razvijajo kot posledica starih?  

Res je, da je obdobje retrogradnega Merkurja lahko frustrirajoče, vendar je lahko tudi zelo dobrodošlo in uporabno, saj nas prisili, da veliko stvari znova ocenimo, preuredimo, postavimo nove prioritete in vpeljemo spremembe. Omogoča nam, da se ustavimo, razmislimo in preusmerimo svoje energije veliko bolj kreativno in produktivno.

Velikokrat se v tem obdobju znova povežemo s starimi prijatelji, ki nam ponujajo uvid v našo trenutno situacijo s popolnoma druge perspektive kakor naš trenutni krog ljudi. Če se vaše poti prekrižajo s starim znancem oz. znanko, potem vedite, da je nekaj skupnega pred vama; projekt, globok pogovor, uvid … Vzemite si čas in odkrijte, kaj to je. 

Veselite se nove rasti in pustite zadržke za seboj!

Področja vpliva retrogradnega Merkurja

Planet Merkur je povezan s komunikacijo (verbalno, pisno, računalniško), transportom, razumevanjem ter tehničnimi napravami, zato se nam lahko zgodi, da bomo imeli največ izzivov prav na teh področjih. Zato poskusite biti strpni, potrpežljivi.

Na kaj biti pozoren v času retrogradnosti Merkurja?

 V tem času bodite pozorni predvsem na to, da se ne boste prehitro odločali in predvsem potegnili prehitrih zaključkov. 

Pripravite se na povečanje nesporazumov v odnosih, poskušajte biti potrpežljivi do sebe in drugih. Pripravite se na pozabljivost in predvsem naredite varnostno kopijo vsega svojega dela. Ne pozabite, tehnologija je na udaru in velika možnost je, da precej stvari ne bo delovalo normalno: računalnik, budilka, telefoni, faksi, mejli … Če nekoga resnično potrebujete ali morate nekaj dostaviti, ga večkrat opozorite na to. 

Izogibajte se prehitremu sklepanju pogodb, skakanju v nove odločitve, sprejemanju drastičnih življenjskih odločitev. Raje nekajkrat vdihnite, prisluhnite vsemu, še malo bolj poglobljeno povprašajte in se nato odločite. Vsaka odločitev bo pravilna, če bo le resnično izhajala iz vas. Ne izbirajte bližnjic, v tem času se ne bodo obrestovale. Bodite pozorni na malenkosti, te bodo prinesle potrebne ključe.

Kljub temu so primeri, v katerih lahko sprejmemo novo drastično odločitev, vendar le, če je ta povezana s preteklo zadevo, ki jo želimo rešiti. Na primer: smo brez službe in nam novo ponudi prejšnji šef, ki je zdaj zaposlen v novem podjetju. Tako ponudbo z veseljem sprejmite. 

Kaj, če ne morem preložiti odločitve?

V tem primeru jo boste morali sprejeti. Sprejmite jo z zavedanjem, da se bodo pogoji, s katerimi to odločitev sprejemate, kmalu spremenili, zato se pripravite na fleksibilnost. Bodite pripravljeni na nepričakovano.

Ključ do rešitve katerekoli težave v obdobju retrogradnega Merkurja najdete v sporočilu elementa, v katerem se zgodi retrogradnost.

Zrak

Ko je retrogradni Merkur v znamenju zraka, to pomeni, da je potrebno veliko komunikacije, da se stvari razjasnijo. Pogovorite se z ljudmi in jim resnično prisluhnite. Nato premislite in naredite raziskavo pri sebi. Kako sami gledate na to? Kaj je pomembno vam?

Zračni element je zelo inovativen, zato bo za razrešitev težave treba razmišljati zunaj okvirjev, torej je rešitev lahko nekaj, kar sploh še ne veste, da je možno.

Vedno izberite rešitev, ki najbolj vibrira z vami, ob tem pa bodite pozorni, da ste objektivni in ne preveč čustveni.

Voda

Intuicija je ključ. Začnite poslušati sebe.

Ogenj

Bodite kreativni in pogumni. Iščite nove, inovativne in drzne rešitve.

Zemlja

Poudarek je na praktičnosti. Bodite pozorni na dan, čas in proračun.

Obdobja retrogradnega Merkurja v prihodnjih letih:

 2017

 

12. avgust do 5. september (zemlja-ogenj)

3. december do 22. december (ogenj) 

 

2018

22. marec do 15. april (ogenj)

26. julij do 18. avgust (ogenj)

16. november do 6. december (ogenj-voda)

 

2019

5. do 28. marec (voda)

7. do 31. julij (voda) 

31. oktober do 20. november (voda) 

 

2020

18. februar do 9. marec (voda-zrak)

17. junij do 12. julij (voda) 

13. oktober do 3. november (voda-zrak)

 
Nalagam...
PRIJAVI  

Komentarji

  Bodi prvi in podaj svoj komentar! S svojim komentarjem dobiš tudi 3 žarke!

Facebook komentarji