Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Kaj nam v resnici prinaša čas retrogradnega Merkurja?

piše: Uredništvo
15. september 2015    11303 ogledov

Merkur, planet komunikacije, je začel svoje poslednje retrogradno gibanje v tem letu 12. 12. 2023. Zamegli lahko naše misli, zmede naše razmišljanje in oteži komunikacijo.

Opominja nas, da se upočasnimo in organiziramo!

V obdobju pred začetkom retrogradnega Merkuja boste veliko ljudi slišali reči: ''Oh, ne, spet ta retrogradni Merkur!'' Res je, retrogradni Merkur ima izmed vseh planetov v obdobju retrogradnosti na nas največji vpliv, ki je očiten. Ko boste začeli opazovati dogajanje v svojem življenju v času retrogradnega Merkurja, vam bo hitro postalo jasno, zakaj se dogajajo določene stvari in kako se nanje bolj zavestno odzvati.

Ali je retrogradni Merkur res tako negativen kot njegov prizvok?

Nekateri jemljejo obdobje retrogradnosti Merkurja kot negativen čas, poln preprek. Resnica je daleč od tega. Ta čas nam ponuja odlično priložnost za vpogled vase, raziskovanje sebe, premislek o svojem življenju in dokončevanje nedokončanih stvari.

Ne pozabite, da je veliko odvisno od vas in vaše interpretacije. Razmislite, kaj za vas pomeni dokončati stvari, katere odločitve so resnično nove … So res nove ali se razvijajo kot posledica starih?  

Res je, da je obdobje retrogradnega Merkurja lahko frustrirajoče, vendar je lahko tudi zelo dobrodošlo in uporabno, saj nas prisili, da veliko stvari znova ocenimo, preuredimo, postavimo nove prioritete in vpeljemo spremembe. Omogoča nam, da se ustavimo, razmislimo in preusmerimo svoje energije veliko bolj kreativno in produktivno.

Velikokrat se v tem obdobju znova povežemo s starimi prijatelji, ki nam ponujajo uvid v našo trenutno situacijo s popolnoma druge perspektive kakor naš trenutni krog ljudi. Če se vaše poti prekrižajo s starim znancem oz. znanko, vedite, da je pred vama nekaj skupnega; projekt, globok pogovor, uvid … Vzemite si čas in odkrijte, kaj to je. 

Veselite se nove rasti in pustite zadržke za seboj!

Področja vpliva retrogradnega Merkurja

Planet Merkur je povezan s komunikacijo (verbalno, pisno, računalniško), transportom, razumevanjem ter tehničnimi napravami, zato se nam lahko zgodi, da bomo imeli največ izzivov prav na teh področjih. Zato poskusite biti strpni, potrpežljivi.

Na kaj biti pozoren v času retrogradnosti Merkurja?

 V tem času bodite pozorni predvsem na to, da se ne boste prehitro odločali in predvsem potegnili prehitrih zaključkov. 

Pripravite se na povečanje nesporazumov v odnosih, poskušajte biti potrpežljivi do sebe in drugih. Pripravite se na pozabljivost in predvsem naredite varnostno kopijo vsega svojega dela. Ne pozabite, tehnologija je na udaru in velika možnost je, da precej stvari ne bo delovalo normalno: računalnik, budilka, telefoni, faksi, mejli … Če nekoga resnično potrebujete ali morate nekaj dostaviti, ga večkrat opozorite na to. 

Izogibajte se prehitremu sklepanju pogodb, skakanju v nove odločitve, sprejemanju drastičnih življenjskih odločitev. Raje nekajkrat vdihnite, prisluhnite vsemu, še malo bolj poglobljeno povprašajte in se nato odločite. Vsaka odločitev bo pravilna, če bo le resnično izhajala iz vas. Ne izbirajte bližnjic, v tem času se ne bodo obrestovale. Bodite pozorni na malenkosti, te bodo prinesle potrebne ključe.

Kljub temu obstajajo primeri, v katerih lahko sprejmemo novo drastično odločitev, vendar le, če je ta povezana s preteklo zadevo, ki jo želimo rešiti. Na primer: smo brez službe in nam novo ponudi prejšnji šef, ki je zdaj zaposlen v novem podjetju. Tako ponudbo z veseljem sprejmite. 

Kaj, če ne morem preložiti odločitve?

V tem primeru jo boste morali sprejeti. Sprejmite jo z zavedanjem, da se bodo pogoji, s katerimi to odločitev sprejemate, kmalu spremenili, zato se pripravite na fleksibilnost. Bodite pripravljeni na nepričakovano.

Retrogradni Merkur kliče po umiku

Retrogradni Merkur se zgodi vsakih nekaj mesecev in nas kliče k umiku. To je čas za upočasnitev, pogled vase, meditacije.

V času retrogradnega Merkurja se pogosto zgodi, da na površje prilezejo stare rane, ranjena čustva, potlačene misli.

Na površje pokukajo z namenom, da bi jih uvideli in razčistili, jih nehali potiskati in tlačiti v dno duše in jih pometati pod preprogo.

Ta čas je tudi odličen za refleksijo preteklih mesecev in dokončevanje nedokončanih stvari, projektov.

Retrogradni Merkur od nas zahteva veliko potrpežljivosti, treba je dati čas tako sebi kot drugim

To ni čas za naglico, začetek novih projektov. V tem času bodite pozorni predvsem na to, da se ne boste prehitro odločali in predvsem potegnili prehitrih zaključkov. Raje nekajkrat vdihnite, prisluhnite vsemu, še malo bolj poglobljeno povprašajte in se nato odločite. Vsaka odločitev bo pravilna, če bo le resnično izhajala iz vas. Ne izbirajte bližnjic, v tem času se ne bodo obrestovale. Bodite pozorni na malenkosti, te bodo prinesle potrebne ključe.

Z malo zavestnega razmišljanja in usmeritve vase, preživljanjem časa s seboj in upočasnitvijo te lahko kozmična energija retrogradnega Merkurja izjemno podpre, saj je to pomemben čas, ki ti lahko prinese izredno veliko notranje moči, te popolnoma obnovi in nežno potisne na želeno pot.

Deli svoje izkušnje! 15
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Irena
  komentiral 4 mesec nazaj
Hvala❤️
Majda
  komentiral 1 leto nazaj
Vzemimo si čas in posvetimo se spoznavanju sebe, svojih globin čutenja,...ne prehitevajmo sami sebe. Bodimo hvaležni za to kar smo in kar imamo, bodimo hvaležni za vse darove in vse počnimo z ljubeznijo, pa smo zagotovo na pravi poti. Bodimo si v oporo in hvala za vse!
Mojca
  komentiral 3 leto nazaj
HVALA..bodi mi v pomoc
* Izbrisan
  komentiral 3 leto nazaj
Kar je poškodovano in ne služi več mi naredi prostor za nekaj novega. Hvala
Alojzija
  komentiral 3 leto nazaj
Naj se zgodi vse, kar mi po božjem zakonu pripada.
Bogdan
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala.
Bogdan
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala.
* Izbrisan
  komentiral 4 leto nazaj
Za napotke prisrčna hvala, ne strahovi, premišljene odločitve....
Naj se zgodi dobro. Hvala
Fredy
  komentiral 4 leto nazaj
Hvalezna za napotke, potrebujem .... hvalaaaaa
Andrej
  komentiral 4 leto nazaj
Hvaležen
Saša
  komentiral 4 leto nazaj
Hvala
Meti
  komentiral 4 leto nazaj
Hvala ❤️
Natka
  komentiral 4 leto nazaj
Hvala. ❤️
* Izbrisan
  komentiral 4 leto nazaj
Prisrčna hvala!
NATALIJA
  komentiral 4 leto nazaj
Hvala♥️
Nalagam...