Romana Črček

Sporočila otrok

23. november 2016    272 ogledov

Bolj ko delam z otroci, bolj me veseli to delo. Naši najmlajši imajo čudovite darove in sposobnosti. Težava je le v tem, da jih marsikdo spregleda. Preveč ljudi vidi le zunanjost, a ne vidijo globine teh otrok. Ne vidijo njihove sposobnosti, ki so jih prinesli s seboj na svet. In ker so otroci drugačni, jih večina označi kot napačne. A to je daleč od resnice.

Zadnjič sem vodila delavnico za razvoj psihofizičnih sposobnosti in intuicije, na kateri sta bili tudi dve čudoviti dušici. 10 mesečna Ema in 13 letna Nika, moja hči. Če bi mi pred leti kdo dejal, da bom poučevala v takem razponu, ne bi verjela. A vesolje ima drugačne načrte. Vesolje vidi in ve tisto, kar mi še ne želimo vedeti. Vedno sem oboževala otroke in uživala v njihovi družbi. A zadnje 2 leti opažam, da se otroci drugače odzivajo name. Tudi, če se vidimo prvič, imam občutek, da jih poznam še od prej. Tudi najbolj zadržani otroci se sprostijo in si dovolijo biti to, kar so. In iskrice v njihovih očeh imajo posebno noto ljubezni in hvaležnosti. Otroci se radi vračajo in mi pomagajo pri mojem delu. To so mavrični otroci, ki še posebej obožujejo Mavrično terapijo. Prav veselje jih je gledati, kako mi z veseljem pomagajo odklepati ljudi. To so otroci, ki so čisti v svojem srcu in namenu. In želijo biti doprinos vsem in vsakomur.

Tudi včeraj se je na delavnici videl doprinos obeh čudovitih dušic. Mala Ema, ki se je večino časa plazila po vseh štirih, je v biti čudovita duša polna radosti in veselja. In vsakič, ko smo vajo dobro opravili, je sama začela ploskati. Zato naj vas fizična majhnost ne zavede, saj se v njej skriva veličina. In Ema nam je to vsem pokazala včeraj. Vsake toliko časa se je prikobacala do mene, da jo vzamem v naročje in od kjer je imela pogled na celotno situacijo. Majhni otroci imajo veliko zavedanje in če jim prisluhnete, vam sporočajo ves čas. In Ema nam je sporočala, naj bomo happy - veseli. Kako je to naredila? Na mojih hlačah je bil napis happy in vsake toliko časa je prišla in nam kazala ta napis. Otroci komunicirajo na različne načine. Telepatsko, v slikah, s kretnjami... opazujte jih in boste videli, koliko sporočil lahko prejmete od njih.

In seveda sem ponosna tudi na svojo hči Niko, ki se mi je sama želela pridružiti na delavnici. Všeč mi je, da lahko skupaj razvijava te sposobnosti in tako poglavljava odnos med nama. In dostikrat jo vprašam za mnenje, kaj ona meni ali ve o nečem. Njeni odgovori me dostikrat pustijo odprtih ust. Tako kot tisti večer, ko sem ji omenila, da nisem idealna, a se lahko vedno obrne name. Vedno bom tukaj zanjo. In njen odgovor: "Noben starš ni idealen in to jih dela popolne." Ko to slišiš iz ust 13 letnice, ostaneš brez besed. Še posebej pa si kot starš ponosen, saj veš, da se bo otrok znal znajti tudi brez tebe. In to je naše največje darilo otrokom.

Vsi starši želimo obvarovati svoje otroke, a se ne zavedamo, da je njihova najboljša zaščita ta, da jih naučimo prisluhniti svoji intuiciji. Starši ne moremo biti 24 ur ob otroku in niti ni dobro. Pomagati mu moramo, da se čimprej osvoji in postavi na svoje noge. Da se zna spopasti s težavami tudi, ko nas ni v bližini. Sama nisem imela te možnosti kot otrok, zato sem še toliko bolj vesela, da imam to možnost sedaj s svojimi otroci.

Otroci so naše največje darilo in naši največji učitelji. Ste se pripravljeni učiti od njih?

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...