Tina Ananda

Ste sočutni ali ste zgolj predpražnik?

piše: Tina Ananda
8. marec 2017    2467 ogledov

Velika, velika razlika je med nekom, ki je sočuten, pozna svojo resnico in zna postaviti meje, in nekom, ki vse sprejema, vse požira in je postal predpražnik, po katerem lahko vsi hodijo, mu lahko vse naložijo, ki ne zna reči NE in s katerim lahko celo manipulirajo. 

V času pomladi in brstenja ljubezni je to še posebno dober opomnik in vprašanje, kaj je to dejansko (brezpogojna) ljubezen in kaj je zgolj prenašanje in toleriranje neprimernega obnašanja drugih ljudi, ko smo brez hrbtenice. Dobro vprašanje, ne?

Ali obstaja test, da bi lahko preverili, ali živite v sočutju ali ste enostavno predpražnik? Seveda!

Vprašajte se in začutite, koliko zamer in jeze nosite v sebi. Zamere in jeza so INDIKATOR, da se vam dogaja krivica, da se niste znali postaviti zase, da so vam povozili osebne meje (oziroma vedno si jih sami povozimo, kajti sami damo to dovoljenje) in kje vse postajate predpražnik.

Pravzaprav imam za vas morda celo malce šokantno novico: sočutja in sprejemanja NI MOGOČE prakticirati brez postavljanja mej in razumevanja odgovornosti posameznika

Če ne znamo komunicirati osebnih mej (ali morda sploh ne vemo, kaj so naše osebne meje) in če ne znamo razmejevati odgovornosti (ter smo nekonsistentni in se na koncu vdamo »ah, pa naj bo po tvoje«), postajamo predpražnik, ki ga nihče več ne jemlje resno (sploh otroci in partner). Vam to zveni kaj znano? :) O ja, vsi to doživljamo dnevno!

Zato sem za vas pripravila poseben avdio mp3 trening, kjer vam točno podam korake, kako pravilno in konstruktivno podati kritiko in doseči spremembo neželenega vedenja v želeno. Hkrati pa boste spoznali, kako zmanjšati kritiziranje sebe in drugih za kar 80 %! Trening lahko poslušate v udobju svojega doma, vse podane naloge pa lahko izvajate v lastnem tempu in v želenem zaporedju (ob pomoči delovnih listov).

KUPI AVDIO TRENING 30% ceneje TUKAJ  

Za vas sem v posnetku pripravila veliko res najboljših izbranih vaj in nalog (nekatere trajajo 10 minut, druge cel teden), tako da jih boste lahko izvajali v svojem tempu, vse naenkrat ali pa eno po eno. Večino stvari pa boste 'šiftnili' oziroma premaknili že med samim poslušanjem treninga.


Obravnani sklopi so naslednji:

1. Zakaj kritiziramo sebe in druge in kako se to zgodi?
2. Večina kritik so avtobiografske projekcije – kaj to pomeni?
3. Kako pravilno podati svoje mnenje ali kritiko (doma ali v službi)?
4. Kako sploh odkriti notranjega saboterja oziroma samokritika?
5. Kako zmanjšati kritiziranje sebe in drugih za kar 80 %?

KUPI AVDIO TRENING 30% ceneje TUKAJ  

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...