Jure J.

Steber uma

piše: Jure J.
11. junij 2018    543 ogledov

Strašna matematika uma

Kolikokrat na dan vas iz zasede napadejo negativne misli?

  • »Moj mož (ali žena) me ne ljubi.«
  • »Nisem dovolj dober.«
  • »Sovražim svojo zunanjost.«
  • »Skrbi me, da ne bom mogel plačati računov.«
  • »Moja sin/hči me ne spoštuje.«
  • »Tako sem neumen.«
  • »Te službe ne prenesem več.«

Vaš um (sestavljajo ga misli, prepričanja in pogovori s samim seboj) je vedno »vključen«.

Znanstveniki menijo, da se v človeku vsak dan porodi približno 60.000 misli. To pomeni eno misel na vsako sekundo časa, ki ga preživite budni. Nič čudnega, da ste ob koncu dneva tako utrujeni!

Še večjo osuplost pa vzbuja dejstvo, da je med temi 60.000 mislimi 95 odstotkov takih, ki ste jih imeli že včeraj in predvčerajšnjim in še dan prej. Vaš um torej spominja na gramofon, ki ves čas predvaja isto ploščo. In govorite o tem, da ste obtičali v rutini...

»Um je čisto poseben kraj in sam po sebi lahko ustvari nebesa iz pekla ali pekel iz nebes.« Zato ne verjemite vsemu, kar mislite.

Pri povprečnem človeku je 80% teh običajnih misli negativnih. Kar pomeni, da večina ljudi vsak dan več kot 45.000-krat pomisli kaj tako negativnega, kot je navedeno zgoraj! Te misli se imenujejo samodejno negativne misli ali SNM.

Ni čudno, da kadar v vašem umu kar mrgoli od teh negativnih misli, to močno vpliva na dogajanje v vašem telesu. Negativne misli spodbujajo delovanje tistega dela možganov, ki je povezan z depresijo in tesnobo. Po drugi strani pa pozitivne misli delujejo na možgane pomirjujoče in dobrodejno. Vaše negativne misli so torej kot strup v vas, pozitivne misli pa so podobne zdravilu. Iz zgornje preglednice lahko razberete, kako vas vaše misli krčijo ali pa širijo in s tem vplivajo na vašo srečo.

Vir: Srečni kar tako - Marci Shimoff
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...