Taja Albolena

Svetovni dan sestrstva

piše: Taja Albolena
3. oktober 2016    2234 ogledov

Svetovni dan sestrstva praznujemo 5. oktobra. Gre za globalno praznovanje povezanosti vseh ┼żensk kot du┼ínih sester. Gre za zavezo, da druga drugo podpiramo, negujemo in za┼í─Źitimo. Shakti Badhan je indijski praznik, ki je nastal kot odgovor na Rakhsha Badhan. Rakhsha Badhan se v Indiji praznuje avgusta, ko sestre prive┼żejo sveto nit povezanosti na zapestje brata, kar simbolizira sestrsko ljubezen in molitev za dobrobit bratov.

All Ladies League so za─Źele praznovati Shakti Badhan 5. oktobra, ki je edinstven na─Źin povezovanja ┼żensk ne le v Indiji, temve─Ź po vsem svetu.

Podpri svoje sestre s svojo brezpogojno ljubeznijo

Gre za pobudo, da ┼żenske namesto sovra┼ítva, tekmovalnosti, sojenja, kritiziranja med ┼żenskami spodbudimo du┼íno povezanost podpore, celovitosti, praznovanja, da stojimo druga z drugo in druga za drugo.

Du┼íno sestrstvo simbolizira pripadnost, povezanost, podporo, praznovanje druga druge, pomo─Ź druge drugi v tem, da vsaka postane ta ┼żenska, za katero se je rodila, da je.

Namesto individualizma, samozadostnega posameznika, du┼íno sestrstvo prina┼ía pomembno sporo─Źilo, da sta┬ápripadnost in povezovanje tisto, ki nas lahko popelje v druga─Źno prihodnost.

Sestrstvo ustvarja sveti prostor za zdravljenje

Spodbudi te, da se spusti┼í v globino svoje ┼żenske du┼íe in v sebi prepozna┼í, kdo si in zakaj si tukaj.

┼Żenske znamo biti pri─Źa druga drugi s so─Źutjem. Vsaka potrebuje to, da je ugledana in da prepozna svojo dragocenost. ─îe nam star┼íi niso dali tega prostora na voljo, je pomembno, da najdemo skupnost, v kateri smo ugledane in sli┼íane, kjer ─Źutimo podporo in varnost, da se resni─Źno odpremo in smo ugledane take, kot smo.

Vsaka ┼żenska na ta planet prina┼ía dragocene dragulje, vendar jih ne more podeliti z ljudmi in s svetom, dokler jih ne prepozna v svoji notranjosti in dokler sama resni─Źno ne pozna in vidi sebe in svojega Darila.

Sodobna ┼żenska pogosto i┼í─Źe potrditev v zunanjem svetu, saj je izgubila stik s svojo Shakti

V dru┼żbi, v kakr┼íni odra┼í─Źa, sodobna ┼żenska tega prostora ne dobi, zato pogosto potrditev i┼í─Źe v zunanjem svetu, saj je izgubila stik s svojo Shakti, ┼żivljenjsko, ┼żensko, kreativno energijo, ki je v njej.

Shakti je bo┼żanska ┼żenska energija, kreativna sila in badhan pomeni povezava. Shakti Badhan nas spomni na povezanost s svojo ┼żensko mo─Źjo, hkrati pa predstavlja povezanost med vsemi sestrami in bo┼żansko ┼żenstvenostjo, ki jo vsaka utele┼ía.

To je tudi ─Źas, ko si ┼żenske izmenjajo sveto zapestnico Shakti, nit, trakec, druga drugi ga zave┼żejo na zapestje kot simbol mo─Źne vezi povezanosti v sestrstvu, da pove─Źa mo─Ź ┼żenske v njeni notranjosti, da ┼żensko, za katero se je rodila, da jo ┼żivi, podeli z ljudmi in s svetom.

Zapestnica Shakti te spominja na Shakti, ki te─Źe od ┼żenske k ┼żenski.

Predlagamo ti nakup zapestnic s Kostarike, s katero boš ne le polepšala dan svoji sestri, ampak tudi prispevala v dobrodelne namene!

Kupi zapestnico za svojo dušno sestro tukaj.  

Peti oktober je dan, ko se ┼żenske na razli─Źnih delih sveta dru┼żijo, si pomagajo in podelijo, kaj lahko naredijo druga za drugo in za svet.

Du┼íno sestrstvo nam omogo─Źi, da za─Źutimo druga drugo in da stopimo v celoto, ki jo vsaka nosi v globinah svoje du┼íe

Pomembno je, da se spomnimo, da je v resnici vse Eno in je Eno v vsem, ni lo─Źenosti.

Vendar je treba to prepoznati, ugledati v sebi, kajti stvari, ki jih ne vidi┼í, so zate nevidne, ne obstajajo, ─Źetudi so v tebi. Dejstvo je, da vsaka v sebi nosi ogromne potenciale, vendar je od tvoje sposobnosti, da jih prepozna┼í in ugleda┼í, jih utelesi┼í in za┼żivi┼í, odvisno, ali bodo resni─Źno uporabljeni in prepoznani od ljudi in sveta.

┼áele ko si polna v sebi, lahko to, kar ima┼í, deli┼í iz prese┼żka v sebi

Pomembno je, da je tvoj notranji vodnjak poln, da lahko podeli┼í stvari z drugimi. Dokler si ti v sebi prazna, je vse, kar lahko deli┼í z drugimi, ta praznina, ki zeva v notranjosti. In ta ob─Źutek notranje praznine smo se navadile polniti s stvarmi, z odvisnostmi od ljudi, substanc, aktivnosti. Vendar praznine nikoli ne more┼í zares zapolniti. Nikoli ni dovolj in vedno ─Źuti┼í pomanjkanje virov, energije in ─Źasa.

Ta globalni dan je kot dvig vala prizadevanj in vodstva, ki ga ┼żenske prevzamejo na kolektivni ravni. Vsaka ┼żenska, ki je v svoji raznolikosti del te pobude, prispeva h glasu Enosti, povezanosti, kjer je vse Eno in je Eno v vsem. Prav zaradi te mo─Źne simbolike sem povabila svoje du┼íne sestre, da podelijo svoj uvid, svojo izku┼ínjo sestrstva s teboj. In nastala je nova brezpla─Źna videoserija Globine razcveta ┼Żenske, kjer delimo svoje uvide in spoznanja, svoje zgodbe, navdihe in so─Źne podrobnosti, kam nas je sestrstvo vodilo v zadnjih dveh letih, odkar smo prvi─Ź stopile skupaj v pobudi razcveta. Ve─Ź tukaj. >>

Anais Nin je neko─Ź izjavila, da je ┼Żenska kot popek. Ko je bole─Źina tega, da si v njem, mo─Źnej┼ía od strahu pred tem, da se razcveti┼í, si pripravljena na razcvet. In zanimivo je, kako vstopamo v ta razcvet. Pogosto skozi bole─Źino razpada ┼żivljenja, kot ga poznamo.

Tvoje du┼íne sestre so kot mre┼ża, ki te ujame takrat, ko pade┼í.

In takrat so tvoje du┼íne sestre kot mre┼ża, ki te ujame, ko pade┼í. Ob njih ─Źuti┼í podporo, pripadnost, ─Źuti┼í, da si sprejeta to─Źno taka, kot si. In dale─Ź od tega, da bi te du┼íne sestre uj─Źkale in ti pustile, da se smili┼í sama sebi. Du┼íne sestre so ob tebi, da te spomnijo na tvojo zavezo sama sebi, da za┼żivi┼í kot ta ┼Żenska, za katero si se rodila, da Si. Spomnijo te na potenciale, ki spe─Źi ─Źakajo v tebi. ─îakajo, da jih najde┼í in za┼żivi┼í.

Sr─Źna ┼żelja vsake soustvarjalke razcveta ┼żenske je, da se nobena ┼żenska nikoli ne bi po─Źutila same. Da bi vsaka ┼żenska imela vsaj eno du┼íno sestro.

Peti oktober je dan, ko druga drugo spominjamo, da v sebi nosimo mo─Ź ┼żenstvenosti in da lahko darilo opolnomo─Źenosti podelimo druga z drugo, tako da stojimo druga z drugo, druga ob drugi in druga za drugo.

Peti oktober je prilo┼żnost za vse ┼żenske, da praznujejo svojo edinstveno ┼żenskost in da z majhnimi gestami, kot je izmenjava┬ázapestnice Shakti (trakec, zapestnica, ki si jo ┼żenske podarjajo med seboj),┬ápoka┼żejo,┬ákako pomembno je du┼íno sestrstvo.

To je ─Źas za prebujanje sestrstva na vseh sferah, da se pove┼żemo v duhu in du┼íi kot Eno.

Svetovni dan sestrstva je dan, ki povezuje ┼żenske in jih navdihuje, da skupaj soustvarjajo svet, ki ga vidijo v svojih vizijah. Da svoje edinstveno Darilo, talente, svojo ┼żensko du┼ío podelijo z drugimi ┼żenskami, ljudmi in svetom.

Si zraven?

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...